Grattis för fasen! :O

Min blogg fyller ju ett helt år idag! Hade glömt bort det.. Dock finns inte alla inlägg kvar för jag valde att ta bort lite av det förflutna. Kanske inte så intressant men ville bara meddela det ;)

Nu lovar jag att det inte blir fler inlägg! Natti!


Det är underligt hur mycket man kan blogga på en dag..

Jag förstår inte hur jag kan blogga så mycket.. Skriver absolut ingenting vettigt heller :P Men jag tvingar ingen att läsa :) Det är ganska skönt att skriva av sig bara, och dessutom är det kul att gå tillbaka och läsa om graviditeten när bebisen blir lite äldre :)

Det blev inte av att baka, fanns inget smör :/ Istället rev jag fram alla bebiskläder och slängde in dem i tvättmaskinen :P Har hört att kläderna bör tvättas 2-3 gånger innan bebisen har de på sig pga av alla gifter som finns i kläderna.. Vet inte vad som stämmer men jag tvättar de nu iallafall och kanske en gång till sen närmare förlossningen. Jag tyckte det såg ut att vara MASSOR av kläder men när jag börjar räkna upp allt så är det inte så mycket.. Har både kläder i strl 50, 56 och 62 så det kanske är därför det ser så mycket ut. Mest är det i 56 men har köpt lite i 50 också om bebben är liten och lite i 62 om den är stor och växer ur 56 fort..

Oj nu blev det ett längre inlägg än planerat. Skriver nog ingenting mer idag, ha en trevlig kväll och sov gott ;)


Åhh vad trist

Nu har min man åkt till Balsta för att repa idag igen.. Det är så gräsligt tråkigt att vara hemma hela dagarna och inte ha något att göra och sen sitta hemma på kvällen också.. Hemma gör jag det mesta som går att göra, städar, diskar, tvättar, lagar mat mm. En riktig liten hemmafru ;) Kan inte ta mig ut på några längre promenader heller för då går fötterna sönder.. Sammandragningar har jag också, inget vidare.. Men nu ska jag sluta gnälla, det finns de som har det värre :)

Imorgon har jag iallafall lite planer så det känns trevligt. Ska gå och kika nu om vi har några ingredienser hemma så jag kan baka något ;)


Lite mysiga videoklipp

Titta in på den här sidan så kan man kika på animerade filmer om vad som händer med bebisen under de olika trimestrarna. Lite mysigt att titta på faktiskt :)

Skulle ha åkt till IKEA idag men tror inte att det blir så. Jag har ingen dragkrok på bilen och dessutom vet jag inte hur bra det skulle gå för mig att köra med släp ;) Blir nog kvar hemma har jag en känsla av.


Magen har nog växt lite ändå...

Jag går alltid och tjatar om att magen inte växer och att jag bara ser fet ut, som att jag har ätit för mycket.. Men den har nog växt lite ändå :P


Vecka 18


Vecka 20


Vecka 23


Vecka 25


Vecka 28


Vecka 31

Längre än så har vi inte kommit :P Men det blir fler bilder när magen blir större :)


YH, KY, MDH???

Har precis kommit hem från studievägledaren.. Blev något klokare men fattar fortfarande inte allt på långa vägar. Hon använde sig av massor med förkortningar och jag fick fundera en bra stund innan jag förstod vad varje förkortning betydde :P

Det jag tänkte börja med är att läsa matte B eftersom jag inte har gjort det. Det kan jag göra medans jag är mammaledig så halvdistans vore nog bäst för mig isåfall.. Men hur i hela friden söker man undrar jag? Blir alldeles galen på alla sätt och vis!!! Ska inte söka precis nu men någon gång :P Nej usch, förvirrad var ordet!


Hejdå!

Nu beger jag mig ut mot nya äventyr.. eller mot Värjan iallafall :)

Hejdå!


Filliduttanlej!

Morrn! Idag blev det ingen sovmorgon. Ska pallra mig iväg till en studievägledare vid 08.30 och prata lite om plugg efter mammaledigheten.. Får se vad hon har att erbjuda :)

Igår glodde jag som sagt på film och hade "myskväll" med mig själv :P Kristian kom hem straxt innan 22.00. Filmen var iallafall skojig och chipsen var självklart goda :)

Nu ska jag läsa bloggar och sen blir det duschen nästa!


Filmdax!

Åt fisk och potatis förut, smaskens!!

Kristian åkte och repade för en stund sedan och jag har precis kommit hem från affären, köpte juice, mjölk, chips, dipp och så hyrde jag en film ;) Måste ju unna mig lite när jag är alldeles ensam hemma..

Här är filmen jag ska kika på



Film info:
Carl Fredriksson är en 78-årig, pensionerad ballongförsäljare som bestämmer sig för att äntligen uppfylla sin dröm om ett storslaget äventyr. Med hjälp av tusentals ballonger fastbundna på sitt hus flyger han iväg på sitt livs resa till Sydamerika. För sent upptäcker Carl att hans värsta mardröm, Oskar - en överenergisk 8-årig scout, befinner sig på fel plats vid fel tillfälle - nämligen Carls veranda!

Världens mest osannolika par hamnar mitt i ett spännande äventyr i Sydamerika och möter nya vänner; Dogge, en talande hund, och Kenneth, den sällsynta fågeln som inte kan flyga. Fångad tillsammans med Oskar i djungeln, upptäcker Carl att de största äventyren i livet inte alltid är de som du har förväntat dig!

Bild och info taget från Discshop

Mitt barnasinne försvinner då aldrig ;) Ha en trevlig kväll och sov så gott!


Det blir så fint

Kokade ägg förut och tog mig en äggmacka till lunch. Straxt efter att jag hade tagit bort äggen från plattan så såg jag lite skräp på plattan och tänkte borsta bort det, smart? Nix! Ont gjorde det.. Hur kunde jag glömma att jag bara någon minut tidigare hade kokat ägg på den plattan? Blev lite småsur på mig själv men ingen större skada skedd :)

Bytte sängkläder nyss och slängde de gamla i maskin, det behövdes! Ska se om jag kommer på något mer i städväg att göra just nu..


Blubb..

Nu har jag skickat iväg alla paket som skulle iväg :) Hämtade också nässugen till bebben som hade kommit, en fiffig liten sak det där :) Åkte och tankade efteråt och nu är jag hemma. Har precis dammsugit och skurat i hela lägenheten så nu har mina fötter SÅ ont att jag knappt kan gå :/ Skulle behöva tvätta fönstrena men det kanske kan bli på Torsdag eller till helgen.

Nu tänkte jag sätta mig och skriva på den lilla uppgiften jag fick från arbetsförmedlingen sist jag var där.


Crazy baby

Morrn! Blev sovmorgon idag med, behagligt om jag får säga mitt, vilket jag får eftersom det är min blogg :D

Ska snart äta frukost tänkte jag, HUNGRIG! Resten av dagen ska jag nog spendera åt att dammsuga och plocka lite, det behövs nu :)

Bebis var alldeles galen i magen hela dagen igår och nu har den redan börjat härja! Det är inget roligt längre, det gör bara ont.. Eller visst är det trevligt att den visar livstecken :P Men lite lugnare skulle inte skada, eller hur bebben? Antar att jag ska vara glad att den grejar på dagarna och sover på nätterna ;)


Mammsen

Åkte till mamma en stund förut. Hon var inte hemma när jag kom dit så jag och Ingeborg gick och mötte henne. Drack kaffe där och luktade när Ingeborg tömde analkörtlarna eller vad sjutton det heter, äckligt är det iallafall ;P

Kom ganska nyligen hem och har precis slängt in kyckling i ugnen :) Mer än så har inte hunnit hända i mitt liv ;)


Jag grejar

Har sålt lite kläder som jag aldrig använder på Tradera. Åkte iväg till ÖB förut och köpte några "förpackningar" så jag kan skicka iväg alla saker :) På hemvägen åkte jag förbi posten och skickade iväg två av paketen och så passade jag på att hämta mina paket. Mina bebis pyjamaser hade kommit och så fick jag någon kartong så jag kan skicka tillbaka min tele2 boxer som jag inte har användning för :)

Ska äta något nu sen bär det av till lilla mamma en stund!


Har ingenting att göra..

Så därför skriver jag ett inlägg och berättar för er att jag kanske ska tvätta idag.. så ni vet! Hihi! Hejdå


Vecka 31

Du
Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Barnet
Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en “surfaktant” som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för “vita” bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Egna tankar
Igår var det exakt 10 veckor kvar till BF. Känns som en hel evighet... Men det är väl så det ska kännas antar jag. Den här veckan har jag varit fullproppad med hormoner som har spelat fotboll i min kropp, inte roligt. Har också gått och fått foglossning och dessutom gräsligt ont i fötterna. Antar att man får gnälla när man är höggravid ;) Jag boar för fullt med att vika bebiskläder, baka och städa hela tiden.



Måndag!

Godmorgon! Tog lite sovmorgon idag, ända till 08.30 :D Skönt måste jag säga.. Har inte så mycket planer idag, ännu iallafall.

Vet inte vad jag ska skriva nu så jag lägger ner det här inlägget ;) Hejdå!

Tack Ulla för din kommentar :)


Bra/Dålig dag

Idag har jag haft hormoner upp över öronen.. Eller det har jag väl haft hela veckan men idag skulle de fram. Har grinat som en tok och efter det känns livet underbart :P Jag har så många funderingar i huvudet.. Tänk om jag inte klarar av att vara mamma? Eller om det händer något tokigt? Hjälp säger jag!

Nu blir det iallafall varma mackor och så ska jag försöka stänga av hjärnkontoret en stund. Önskar er alla en trevlig kväll och en god natt!


Söndag

Godmorgon! Pigg och utvilad, trevligt för mig..

Igår åkte jag och hämtade upp mamma, pappa, Daniella och Ingeborg och sen begav vi oss till min farbror Micke som hade fyllt år. Fikade och umgicks :P Åkte hem vid 19.00 ungefär och då hade baby gjort mat ;) Fläskfilé och strips blev det då. På kvällen glodde vi på Körslaget och sen somnade vi :)

Idag vet jag inte vad som händer, det återstår att se :) Nu blir det brakfrukost!


Västerås

Åkte en sväng till västerås förut. Började på barnens hus och köpte ett babygym och en badcap :) Därefter for vi till media markt och köpte en ny diskmaskin, behövligt :) Nu slipper jag diska för hand ;)

Spöket Laban babygym :)



Badcapen har denna lilla filur på sig :) Har också sängkläder till bebis med det här motivet. Den är ju sååå söt :D Jag är alldeles förälskad :P


Smaskens

Sitter och käkar cheeseballs, gott! Struntar i om det är morgon eller kväll, vill jag äta så gör jag det :)

Finns inget roligt på tv, finns ungefär att välja mellan TV-shop eller ett sånt där "Ordjakten". Skit enligt mig! Idag kanske vi åker iväg någonstans och shoppar lite.. Örebro, Västerås? Vem vet vart vi tar vägen, någon som har tips? :)


Godmorgon godmorgon

Så var det återigen en ny dag.. Vet inte vad som händer idag, ska iallafall iväg till min farbror och fira honom men det är inte förrän vid 17.00. Det är loppis idag i Gökstensskolan, de har en massa baby saker så kanske åker dit? Får se, har ingen lust att åka själv bara..

Går in i vecka 31 imorgon också, förstår inte hur allt kan gå så fort och ändå kännas så långt borta..


Rubrik?

Varför måste alla inlägg ha en rubrik? Ibland är det hur lätt som hellst att komma på något vettigt men oftast är det totalkört i skallen.. Men så är det :)

Vi ska snart köra Jennifer till stallet och när vi har hämtat henne så blir det käk. Vet inte vad som händer där emellan men det visar sig :)

Totalt meningslöst inlägg men så kan det vara ibland!


Rösta på min bikini!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Hej

Har stekt pannkakor nu, det tar sin lilla tid :) Det gick inte lika bra som förra gången, råkade förstöra två stycken och så åt jag några själv men det blev 16 stycken kvar iallafall och det får duga.

Sitter och dricker julmust nu och jag tror jag ska ta mig en dusch och glo lite på tv :)


Pannkakor :)

Det gick inget bra med min "göra-ingenting-dag". Jag blev uttråkad ganska snabbt :P Så just nu sitter jag och väntar på att pannkakssmeten ska svälla lite och sen blir det pannkaksstekning och lyssna på Lars Winnerbäck :)

Den här låten är ganska skojig, handlar om Pippi Långstrump, Rasmus på luffen och Ronja Rövardotter :P





Och så var det fredag igen...

Förstår inte att tiden gå så fort, men ändå så långsamt! Men det kan ju inte jag göra så mycket åt :)

Igår somnade jag ganska tidigt :) Skönt tycker jag, och nödvändigt när jag är upp klockan 06.00 på morgnarna och härjar ;)

Dagen ska jag spendera åt att göra absolut ingenting! Försöka iallafall, jag är duktig på att börja plocka med något men jag ska försöka låta bli idag :) Känner att jag vill ha en "göra-ingenting-dag". Så får det bli! Nu ska jag äta upp min frukost och sen blir det tvn :)


Lite fina saker

Hej hå! Har precis kommit hem från stan. Jag, Bo Pine, Milla, Cattis och Jenny var där. Vi köpte lite saker :) Vad vi har köpt är en hemlis tills vidare :P Jag passade också på att köpa en ny hudkräm :)

När vi hade handlat färdigt så åt vi på McDonalds så idag orkar jag inte göra pannkakor, kanske blir imorgon istället :)

Hade tänkt att ta mig en dusch nu och sen ska jag bara ligga och glo på tv och längta efter min man! Tycker INTE om när han inte är hemma!



Trötter

Jag är sååå sömnig så ni anar inte!! Har kollat några avsnitt av Greys Anatomy och bara slappat ett tag.

Ska snart iväg med några flickor ner på stan och fixa.. Får se om jag gör pannkakor idag, beror på när jag kommer hem och om jag orkar då :)



Shopping

Hej! Var iväg med Camilla och Alexander förut och kikade på dopklänning :) Fin kyrka var det måste jag säga! Och Alexander verkade ha en bra dag, han log nästan hela tiden :P

När vi var klara åkte vi till Coop och handlade.. Trevligt måste jag säga, nu finns det mat hemma ;) När jag hade skjutsat hem dem åkte jag hem med min mat och sen åkte jag och lämnade lite mat till Kristian som ska jobba till 20.00 ikväll :/

Har handlat lite tvål och sånt på ÖB också och nu sitter jag och köper lite saker från Tradera. Jag vann 2 bebispyjamaser för 1 krona, inte dåligt :) Var inte många kronor i frakt heller så det var fyndigt. Vann också 3 bodysar för 15 kronor. Så nu har vi nog allt i klädväg tills bebisen kommer :) Det enda som behövs är nog någon liten fleece overall till kvällar och kyliga dagar men det är det ingen brådska med :) Känns trevligt!

Ska iväg till stan lite senare med några flickor, blir trevligt :) Och så tänkte jag pyssla lite hemma nu när jag är ensam.. Kanske fixa lite vid skötbordet? Eller fixa några tavlor? Finns iallafall att göra om man vill.

Nej, nu ska jag sluta prata goja, det är ju ändå våffeldagen idag så det ska jag nog fira med några pannkakor eftersom vi inte har något våffeljärn ;)


Hejsvejs!

Sitter och skriver en liten inköpslista nu, ska iväg och handla sen om jag orkar :) Om ni undrade alltså.. Vettigare inlägg än såhär blir det inte. Hejdå!


Torsdag

Morrn!

Idag vaknade jag vid 06.00 ungefär. Har duschat, ätit frukost och glott på ett avsnitt av Greys Anatomy :)

Ska åka till Camilla vid 10.00 och då ska vi kika på dopklänning åt Alexander :) Har inte så mycket mer än att berätta förutom att jag har ONT! Har ont i ljumsken, ryggen magen, benet och höften men bara på vänstra sidan.. Trevligt för mig. Går som en pingvin :)

Ha en fin dag!


Föräldrakurs nr 3

Vid 12.30 tog jag bilen och åkte fram och hämtade alla mattor. Därefter åkte jag till föräldrakursen :)

Idag pratade vi om amning, vilket var lärorikt för jag kände mig totalförvirrad bland alla amningskupor, mjölkuppsamlare och grejer. Vi pratade också om smärtlindring vilket också var behövligt för jag kände mig lika förvirrad där.. Till sist kollade vi på en förlossningsfilm och jag tyckte att det lät riktigt muppigt när alla pratade om "alla stora krafter" som de upplevde och männen sa att de kunde "känna kvinnornas styrka". Lät överdrivet men vad vet jag, jag har aldrig fött barn förut :P

När det var slut hade jag så ont att jag knappt kunde gå därifrån. Barnmorskan sa att det antagligen var foglossning. Har läst lite om det och jag känner igen symptomen.. Ska vänta några dagar och ser om det ger sig annars får jag nog ringa barnmorskan och be om hjälp för detta var inte mysigt!

Ikväll ska vi väl bara ta det lugnt, som vanligt :) Blir mys framför tvn. Ha en trevligt kväll och sov gott om jag inte skriver mer idag!


Oj vad jag kan!

Tvättar så det är inte klokt åt det! Har också tvättat en av mattorna för hand.. om någon var intresserad. Har iallafall slängt in sista maskinen nu så ska ner vid 10.30 och hänga upp mattorna och efter det ska jag skura golv, ta mig en dusch och kanske något annat roligt.. Har glott lite på Greys Anatomy medans jag väntar med maskinerna och det ska jag fortsätta med nu, hejsvejs!


Du är mjuk som en köttfärsklump..?

Igår somnade min man när vi glodde på tv, som vanligt :) Efter en stund vände jag mig om och tittade lite på honom. Då öppnade han ögonen och blev jätterädd och ja att jag såg ut som ett monster.. "Jaha, tack" sa jag då. Då sa min man de oerhört vackra orden: "Nej jag skojade, du är mjuk som en köttfärsklump." Han sov fortfarande under konversationen men jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller inte :P Haha!

Idag vaknade vi 05.30. Kristian hjälpte mig ner med mattorna och jag slängde igång en maskin så nu ska de äntligen bli rena. Jag tänkte skura golven idag så det är alldeles rent när mattorna läggs dit :)

Vid 13.30 ska jag på sista föräldrakursen. Tycker att den har varit väldigt lärorik även fast vi bara har varit där två gånger hittills.

Nu ska jag dricka upp min juice och läsa bloggar!


Godnatt

Ska krypa ner i sängen nu och glo på tv så jag önskar er alla en god natt :)


Jag hittade den!

När jag hade dammsugit förut så gick jag återigen och letade efter den där satans matt tvättstugan, och vet ni? JAG HITTADE DEN :D Haha! Det var fasen på tiden! Så imorgon mellan 07.00 och 13.00 ska jag tvätta en jäkla massa mattor!

När jag var klar där gick jag till affären och handlade lite och hämtade ut min Greys Anatomy box som hade kommit ;) Jag slängde mig i sängen när jag kom hem och sen dess har jag legat där. Har ätit godis, sett 4 avsnitt av Greys Anatomy och sovit en stund :) Det var jag värd tycker jag, jag härjade så mycket imorse :P

Väntar på att darling ska komma hem, då blir det mat, mys och en jäkla massa kärlek :) Jag älskar den mannen!


Det bidde ingen Emma...

Emma skulle jobba så det blev inget idag. Hon slutade runt 15.00 och då har jag lite att pyssla med. Men jag ser nog kvinnan en annan dag :) För en timma sedan hade jag så långtråkigt att jag ringde och terroriserade Kristian :P Men jag antar att han har annat för sig på jobbet än att underhålla mig :P

Jag har iallafall vikt tvätt, slängt igång en ny maskin tvätt, diskat, sköljt igenom kaffebryggaren och snart ska jag sätta igång med dammsugaren :P Tänkte att jag iallafall kan ha lite hänsyn till grannarna :)



Det sticks!

Morrn! Är uppe med tuppen, precis som vanligt! Har käkat lite frulle precis :)

Igår skulle Kristian repa vid 17.30 så jag körde honom till Balsta och sen for jag till mamma. Vi åt lite mat där och pappa kom också dit. Vid 20.30 hade jag tröttnat så då skulle jag åka hem. Skjutsade hem pappa först och precis då ringde Kristian och sa att de var färdiga så jag hämtade honom och sen åkte vi hem :) Somnade ganska snabbt!

Natten har känts som en hel evighet, har vaknat hela tiden och trott att det är dags att gå upp men icke :) Behöver förresten inte gå upp och kissa på nätterna längre :O Jättekonstigt men jag ska väl vara glad sålänge det varar :P Jag "tömmer" allt innan jag somnar och sen kissar jag när jag vaknar men ingenting där emellan :) Nice!

Idag skulle jag och Emma åka och handla vid 09.00 cirkus. Men det är ju Emma vi pratar om och den damen är ingen höjdare på att passa tider ;) Men vi får se! På eftermiddagen har jag bestämmt mig för att jag SKA dammsuga, skura, diska och tvätta lite.

Ha en trevlig dag!


Skötväskor..

Blir jätteförvirrad av alla skötväskor som finns :P Har fått lite tips och åsikter från folk men är fortfarande lika förvirrad. Har läst och kollat runt på massor av sidor och just nu har jag fastnat för en svart skip hop dash deluxe som är väldigt bra enligt många. Hinner ju kanske ändra mig eftersom jag inte ska köpa den precis nu.. Vad tycks?



Lambretta

Sitter och lyssnar på Lambretta nu :P Blev sugen på att höra musiken när jag såg Linda Sundblad i Körslaget häromkvällen :P Haha! Deras skiva spelades om och om i min CD spelare när den kom ut 2001.. Jag var alltså 11 år då :P Höhö!

UGA mötet gick bra, långtråkigt men så är det :) Sista gången var det iallafall så nu ska jag göra en plan på hur jag kan få jobb.. Dock blir den långsiktig eftersom jag ska vara mammaledig ett tag :) Jag har också fått svar på vem som spelar piano i lägenheten under oss! Han är lika gammal som jag och går i min UGA kurs :P Hihi! Såg hans personliga brev idag och hans adress var samma som min och så var ett av hans intressen att spela piano. Mysteriet är löst ;)

Efteråt mötte jag mamma och vi gick hem till henne. Fick korv med bröd där (börjar bli tradition när man kommer dit). Sen åt vi bullar och nu är jag hemma.


Svettig brud..

Det är så satans varmt så jag håller på och kräkas! Har fönstret öppet men inte hjälper det.. Gäller väl att hinka i sig vatten iallafall.

Tog ett bad för en stund sedan och så skulle jag behöva diska lite men jag har ingen lust just nu så jag tar det när jag kommer hem istället :) Slängde igång en maskin med tvätt också, vi hade en hel hög med tvätt så det var på tiden.. om någon nu var intresserad ;)

Nu ska jag fixa mig lite och sen bär det av till stan. Måste tanka på vägen om jag nu kommer så långt, glider runt på reservtanken :P


Vecka 30

Du
Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Barnet
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Egna tankar
Sakta men säkert börjar det närma sig den stora dagen, även om det känns som evigheter kvar.. 11 veckor, det är ju fasen ett helt sommarlov och lite till.. Jaja, bara att vänta, bebisen kommer när den känner för det :) Börjar känna av lite förvärkar, känns som mensvärk ungefär :P


AF och mamma!

Godmorgon i solskenet! Skönt att det slutade snöa :) Men imorgon ska det tydligen sätta igång igen.. men vad ska man göra? :)

Idag ska jag till AF 10.15. Förhoppningsvis sista gruppmötet, är lite less på att göra precis samma saker som jag fick göra hos jobbcoachen. Efter det traskar jag nog hem till mamma och kollar läget :) Har ändå inget vettigare för mig idag. Gick förresten in i vecka 30 igår.. Ojj vad tiden går! Och ändå känns det som evigheter kvar och massor kvar att handla :S Men det ordnar sig :)

Have a nice day!


Tråk

Jag har gräsligt tråkigt! Kristian har precis åkt iväg och repat och jag har absolut ingenting att göra.. Har till och med haft så trist att jag har plockat bort torra blad från blommorna! Då har man tråkigt kan jag meddela.

Har nog ingen lust att skriva mer idag, ska äta något om en stund sen kryper jag nog ner i sängen och kollar på tv. Natti natti!


Några tips?

Har dammat hemmet idag :) Fint måste jag säga! Orkar jag så ska jag dammsuga och skura golven imorgon, det behövs!

Någon som har tips på bra skötväskor och bärselen? Vill ha en svart skötväska med många fack :) Har hört att Babybjörns bärsele är bra, någon som vet? :)


Godmorgon :)

Vaknade 06.30 idag.. Normalt? Icke :) Men det gör mig ingenting. Vi har ätit frukost och jag har tagit en dusch. Kristian ska precis börja tapetsera det sista i hallen och sen är det bara köket kvar :) Men det väntar vi nog med.

Vet inte vad vi ska göra idag, det snöar ju så fint så jag har ingen lust att gå ut. Men det är plus grader ute så snön blir nog inte så långvarig :)


Bad update!

Hade ingen lust att blogga imorse, låg hellre i sängen och myste :)

Igår åt vi tunnbrödsrulle, smaskens :) Vid 19.30 åkte vi till pappa. Han hade några kompisar där så de bastade och drack öl och jag hade lovat att hämta pizza åt dem :) Så fyra familjepizzor hämtade vi, de vägde! Vi stannade en stund, Kristian drack öl och jag drack Cola ;) Vart hemma runt 22.00 och då tog jag mig en dusch och sen slocknade jag ganska snabbt :)

Imorse vaknade vi vid 07.30 åt frukost och degade lite till 11.00 ungfär. Då åkte vi till Torshälla och hjälpte Kristians farmor och farfar att handla.

Har inte hänt så mycket mer idag, Kristian ska tapetsera hallen nu och jag tänkte färga min utväxt.


Boken om dig

Hämtade Kristian förut och sen åkte vi till Ica och hämtade ut paket som hade kommit :) Jag hade fått mitt paket från Go´boken :) Fick med en "pekbok", en bok "föräldrabok" och en "Boken om dig". Jättebra saker och nu sitter jag och fyller i datum för gravtest, första sparkarna osv :) Det är så roligt! En rackarns tur att bloggen finns så man kan titta tillbaka på vissa datum :)

Har fortfarande satans ont i huvudet och ändå har jag knaprat alvedon, förstår icke! Nu ska jag iallafall sätta igång med att göra vit chokladmousse, blev sugen på det så jag köpte ingredienser förut :)

Receptet:
2 dl vispgrädde
150 g vit choklad
1 ägg
1 dl Kesella Vanilj
färska bär, t ex hallon eller blåbär

Gör såhär:
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad så att den precis bara smälter. Vispa upp ägget och tillsätt chokladen under kraftig omrörning. Rör ner Kesella och sist grädden. Häll upp moussen i små glas. Låt glasen stå i kylen ca 1 tim. Toppa moussen med bär.

Suveränt! Receptet räcker till ca 6 portioner, beror lite på hur stora glas man har :)


Nemas problemas :)

Har varit hos BM nu och det var ingen fara :) Bra blodtryck och ingen äggvita i urinen längre :) Vad jag inte förstår är hur det kunde ligga på +2 i måndags och så är det ingenting idag.. Men jag struntar i hur det har gått till, jag är bara så lättad :) Känns som en sten har fallit från mitt hjärta, woho :) Har fortfarande huvudvärk som en gris, vet icke vad det kan bero på men jag har gärna huvudvärk, sålänge allt är bra med bebben :)

När vi hade varit hos BM skjutsade jag Kristian tillbaka till jobbet och sen for jag till Willys och handlade lite nödvändigheter :) Köpte också hem alvedon eftersom våra var slut så jag får väl knapra sånna till huvudvärken är borta.

Nu ska jag dricka vatten och vänta på att klockan blir 14.30 så jag kan hämta hem min älskling ;) Här är förresten en bild på en gnu, Kristian visste inte vad det är för något så varsågod!



Snart åker vi

Baby kom hem från jobbet och ska följa med mig till BM. Känns bra att slippa gå själv! Huvudvärken sitter i och jag känner mig lite halvyr. Svettas som en gris gör jag också.. Hoppas på att det inte är någon havandeskapsförgiftning!

Skriver mer om hur det gick när jag är hemma igen!


Lite halväckligt

Ringde till barnmorskan förut och frågade varför man fick äggvita i urinen och så kollade jag lite angående min huvudvärk också. Hon sa att det nog inte var någon fara men för säkerhetsskull fick jag en tid 11.15 för att kolla urinen och blodtrycket. Känns skönt att få lite bättre koll!

Varning, lite äckligt
Igår kom dit lite slem från.. nederdelen på mig :P Haha! Jag frågade henne om det och hon sa att det nog är en liten bit av slemproppen som hade lossnat :) Det såg precis ut som äggvita! Dock betyder inte det att förlossningen är på gång på långa vägar men lite "skojig" var det allt att den kom :P


Fredag :)

Godmorgon!

Orkade inte skriva mer igår :) Vi gjorde iallafall pannbiff, brunsås och potatis till kvällsmat igår, ÅHH vad gott det var :) Sen blev det som vanligt tv.

Har sovit illa inatt, har vaknat hela tiden och sen har det inte gått att somna om :/ Men jag kanske tar en liten tupplur idag under dagen :) Har inga planer idag faktiskt och det känns riktigt skönt att bara göra ingenting. Ska diska och hänga lite tvätt men några större sysslor tror jag inte att jag sätter igång med idag.. Men man vet ju aldrig :)

Gårdagens mat! Smaskens :)

Hoppas ni får en bra dag!


Föräldrakurs nr 2

Åkte till stan vid 12.30. Tänkte att jag skulle härja lite med försäkringskassan innan jag gick till föräldrakursen ;) När jag kom dit frågade jag en kvinna hur jag skulle göra med mitt papper och hon sa att jag skulle ta en nummerlapp och så skulle de sjukanmäla mig och greja lite. Jaja.. Stod i 25 minuter och väntade och hade inte riktigt tid att stå längre men tillslut blev det min tur. Och när jag pratar med henne vid disken säger hon att jag bara ska fylla i en blankett och lägga i deras låda :O HerreJesus säger jag, har de ingen koll på vad som ska göras? Så jag fick blanketten och stoppade ner den i väskan sen gick jag mot BM.

Jag skulle vilja träffa några från försäkringskassan och ställa några frågor till var och en. Ger mig fasen på att alla skulle svara helt olika :P Ingen från FK som råkar läsa min blogg och vill berätta några ord? Tvivlar dock på det :P

På föräldrakursen pratade vi iallafall om förlossningsställningar, sprickor, vad pappan kan göra under förlossningen och lite om komplikationer :) Har tyvärr satans ont i huvudet idag igen och känner mig lite yr. Barnmorskan som håller i föräldrakursen sa att om man har 1+ äggvita i urinen så behöver man inte oroa sig men om det ligger på 2+ eller 3+ så är det lite värre. Jag hade 2+ så jag vet inte om jag ska oroa mig eller inte. Tror jag väljer att låta tills vidare ;)

Nu blev det ett långt inlägg! Ska börja steka pannbiffar snart, Cattis håll dig borta!!


Bilder från gårdagens promenad

Tänkte bjuda på några bilder från mammas och min promenad igår :)



Mamma :)

Påväg mot stan

Jag gömmer mig bakom jackan :)


Vad ska man göra?

Nu är jag nyduschad och insmord :) Lite kläder, smink och göra något åt håret så är jag redo att möta dagen! Men jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på bara. Tänkte åka till stan vid 12.30 så jag måste väl äta lite lunch innan antar jag. Något finns det väl alltid att göra :)


Torsdag

Hej hallå!

Vaknade för ca en halvtimma sedan, tog lite sovmorgon idag ;) Nu har jag precis ätit frukost och så mycket mer har det inte hänt i mitt liv ännu, idag iallafall :P

Dagens planer bär till försäkringskassan och föräldrakursen :) Det är ju på eftermiddagen men innan det tänkte jag ta ett skönt bad och bara ta det lugnt, det förtjänar jag ibland :)


Lite mat

Käkade mat förut, crepes blev det :) Tror iallafall att det stavas så.. Gott var det iallafall. Jag tog mina pannkakor som jag gjorde imorse och sen la jag i salami och ost och rullade ihop dem :) Låg i ugnen en liten stund bara och blev varma och sen var det klart. Jag hade en nöjd man också så det är ju positivt :)

Nu ska jag krypa ner i sängen, glo på tv och vila mina fötter och min rygg så ni får sova så gott!



Ont i fötterna och lite småirriterad

Hej hallå!

Åkte till Svea plan och mötte mamma vid 11.15. Kilade in snabbt på barnens hus och kollade på skötväska men de som kostade 99 kronor var inte så mycket att ha :/ Så vi gick vidare till sjukhuset och när det var klart så gick vi ner till stan och åt lunch. Bambo city :) Cattis kom också dit och åt med oss :)

Vid 13.30 gick vi till guldklimpen och kikade på amnings BHar så nu har jag lite koll på vad som finns iallafall. Köper inget ännu för de är väl för små sen när de ska användas iallafall ;) Fick ett par tights av mamma också, tack mor! Skönt att ha något till våren som man kan stoppa magen i :) Tillslut gick vi hem mot henne igen och jag åkte hemåt.

När jag kom hem hade jag fått ett brev från FK som säger att jag ska fylla i ett papper på den dagen som jag var sjuk annars får jag inga pengar!! Jag har för tusan redan fyllt i det pappret så vart de har gjort av det är deras problem!!! BLÄ!

Efter det öppnade jag ett brev från Tele2 och där ligger en faktura! Jag som har sagt upp mitt abonnemang och väntar på en slutfaktura från dem?? Ringde dit direkt så nu är det iallafall fixat men lite småirriterande att de inte kunde fixa det som de ska göra! BLÄ på det också..

Sitter med ont i fötterna efter dagens promenader men det går väl över hoppas jag.


Ett långt bad

Låg nästan en timma i badet :S Jag var så inne i boken så jag gömde nog bort tiden.. Men det gör ingenting, har ingen brådska någonstans :) Passade också på att ha min ägg och olje inpackning i håret :P Funkar riktigt bra det där, iallafall på mitt hår :)

Ska snart börja fixa mig och sen bär det av till mamma. Ska följa med henne till sjukhuset en sväng och sedan blir det lunch för vår del. Har hört att det finns snygga och bra skötväskor för 99 kronor på Barnens hus också så jag kanske knatar förbi där och kikar :)

Skriver mer när jag är hemma igen, ha en toppendag i solen!


Pannkakor!

Stekte pannkakor förut och åt till frukost, de var galet goda måste jag säga! Och inte en enda gick sönder, bra där Sandra! Bara för det ska ni få receptet, kanonbra!

  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • ½ tsk socker

Gör så här

Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken och äggen. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.

Det blev ungefär 12-16 pannkakor, beroende på hur tjocka man gör dem :)


Nu ska jag snart lägga mig i ett bad och läsa lite :)


Onsdag

Godmorgon! Har varit vaken en liten stund och kramats med Kristian innan han åkte till jobbet :) Funderar på om jag ska steka pannkakor nu, har ändå ingenting vettigare för mig klockan 07.00 på morgonen.

Dagens planer då? Mamma skulle ringa sen när hon har vaknat och vi skulle luncha lite senare :) Blir bra, blir bra! Annars så har jag inga större planer men mammsen och jag brukar ofta komma på något mer att göra så jag hinner nog inte bli uttråkad :)


Godafton!

Hej och hå!

Har precis kommit hem från pappsen min :) Han åt mat (potatisplättar och stekt fläsk) :S Inget vidare! Sen åkte vi ut till farmor och farfar och fikade lite. Farfar pratade mycket och skrattade åt det mesta, road man :)

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska äta. Tänkte steka pannkakor men det tar så lång tid så jag gör nog det imorgon istället. Baby kom hem tidigare än han skulle för att något på hans jobb hade gått sönder, det tycker jag om :) Nu måste jag finna något ätbart innan jag blir tjurig ;) Hejdå och godnatt!


Kristian!

Du anar inte hur mycket jag älskar dig! Trodde aldrig att en människa kunde vara så fin och underbar som du och jag tror att vårt barn kommer bli precis som sin pappa.

Du har givit hela mitt liv en mening och jag hoppas att jag inte behöver leva en dag utan dig i mitt liv!

Jag älskar dig









Barnmorskan

Nu är jag precis hemkommen!

SF måttet låg på 27 cm, bra tydligen :P Enligt kurvan. Blodtrycket var också bra, kommer inte ihåg vad det var men det är väl inte så viktigt. Bebisens hjärtljud låg på 142, bra även det. Det som inte var bra var att det fann äggvita i mitt urin. Hon sa att det kunde vara för att det var så lite urin i muggen men vi skulle hålla lite utkik. Men det var nog ingen större fara eftersom blodtrycket var bra :) Ska dit om exakt en månad igen, 16/4.

Nu ska jag sätta mig och göra mina AF uppgifter en stund och sedan har jag lite planer för dagen :)


Tisdag

Morrn morrn!

Har varit vaken en stund nu, låg och kramades med Kristian innan han åkte, det tycker jag om :) Har också tagit mig en dusch och frullat.

Ska snart fixa mig och bege mig mot barnmorskan :) Hoppas att allt ser bra ut, fick iallafall några knuffar från bebben imorse :)

Jag skriver mer när jag är hemma igen :) Hejdå!


I min lilla ensamhet

Min darling kom hem vid 16.15 :) Vi åt lite mat, jag moffade nudlar och korv och Kristian åt pyttipanna (vidrigt) ;) Nu har han precis åkt iväg igen för att repa, trist att vara ensam men det överlever jag nog. Jag får passa på att njuta av ensamheten medans jag kan ;)

Ska nog ta mig ett bad nu för min rygg har ONT! Skriver nog inget mer idag så jag önskar er alla god natt!


Det var den tallriken det

Jag fick ett litet ryck förut och spolade av hela badrumsgolvet :P Haha, så nu går det inte att hitta en dammtuss där inne :P

Har också diskat ett antal gånger. Känns som att allt tar sån tid när man måste vänta på att disken ska torka innan man kan börja med nästa lass.. Det går ju iofs att torka disken för hand men så roligt är det inte så det skippar jag ;) Har också råkat kasta sönder en tallrik mitt i diskandet, klantigt! Men det är sånt som händer.

Nu håller jag på och laddar ner en testversion av Microsoft Office eftersom mitt gick ut. Måste använda word för att kunna göra mina uppgifter så det är lika bra att få det gjort :)


Ugamötet

Nu är jag hemma igen från UGA mötet. Ditresan gick sådär :/ Skulle parkera utanför polishuset och när jag väl hittar en plats så var jag tvungen att backa in (vilket jag är värdelös på). När jag hade lyckats med det efter några minuter så kommer en man i en stor bil och ber mig flytta bilen bara för att han inte kommer fram! Det var pga en snöhög som han inte kom fram och jag stod som jag skulle på parkeringen men det passade tydligen inte karln! Sur som jag blev krånglade jag mig ut från parkeringen igen och åkte vidare och letade platser. Tillslut ställde jag mig vid teatern och fick skynda mig till mötet. Blev 2 minuter sen men ingen större skada skedd :)

När jag kom tillbaka till bilen efter mötet så ser jag att den är lite röd på passagerarsidan. Antingen har någon kört in i mig eller så har jag kört in i någon annan utan att märka det.. Tycker att jag borde ha märkt om jag hade gjort det men man vet ju aldrig. Det är iallafall bara färg från en annan bil så jag orkar inte lägga så mycket energi på det hela. Men trist om någon kört in i mig och inte har vett att höra av sig.. Finns folk till allt.

Nu ska jag ta tag i alla miljoner uppgifter vi fick idag på mötet och sen ska jag diska :)


Vecka 29

Du
Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

Barnet
Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta. Bebisen rör sig mycket och du bör kunna känna många rörelser under dagen. Vissa rörelser bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du lägga dig ned och räkna. Du bör kunna känna din bebis röra sig ungefär 10 gånger per timma. Om du känner mycket färre än så så bör du kontakta MVC eller din läkare.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.
Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Egna tankar
Humörsvängningar är allt jag har att säga om den här veckan :P Haha de har verkligen visat sig nu. Blir dessutom värre i fötterna för varje dag som går men det får man stå ut med :)


Brådis

Blir ett snabbt inlägg nu! Har precis duschat och ska snart iväg på UGA möte O_o

Höhö trist men sant! Lägger upp lite info om vecka 29 också som jag gick in i igår :)

Ha en bra dag!


Jahaja

Godafton!

Dagen har rullat på måste jag säga. Körde Jennifer till en kompis förut och så unnade vi oss lite Subway ;) MMMMM! Sen åkte vi hem, kollade på film och somnade till en stund, mycket behagligt. Vi 15.30 körde jag Jennifer och hennes kompis till dansen och under tiden åkte jag till mamma och fikade. Hämtade dem vid 17.00 och så åkte vi hem och åt mat. Har inte gjort så mycket nu på kvällen, Kristian är och repar så Jennifer och jag har spelat hästspel och lite Wii. Nu har hon precis gått till sin mamma så jag ska ta mig ett bad, natti natti!


Hoho

Morrn!

Vaknade imorse av en fotmassage :) Skönt! Har nyss ätit frulle och vet icke vad som händer mer idag.. Har ingen lust att skriva mer nu, hejdå


Sego

Är så fasligt trött så jag förstår inte! Sov en halvtimma förut men inte hjälpte det..

Vi var i affären och handlade lite småsaker förut och då såg jag våffelsmet!! Gottigt! Så det köpte vi :) Skulle hem och göra dem. Hade dock inget våffeljärn men vi testade med smörgåsjärn istället.. Gick dåligt! Jennifer sprang över till Kristians föräldrar och skulle låna deras men det var trasigt, typiskt! Så tillslut ställde jag mig och stekte våfflorna :P Det blev som pannkakor men det smakade bra.

Har också hunnit med att diska ett antal gånger och snart är det dags för mat igen :)

Skriver nog inget mer idag så godnatt!


Morgen

Godmorgon i solskenet!

Har varit vaken i ca en timma nu, fick frukost på sängen idag ;) Myspys enligt mig! Sen har jag bara legat och glott på tv tills nu.

Vad har dagen att erbjuda då? Inte en aning men det visar sig väl :) Ha en finfin dag!


Kväll

Sitter här och glor! Vi körde Jennifer till ridningen förut och så var vi och handlade lite. Träffade Fluff där och hon stod och gav ut provsmak på chips :P Haha

Nu håller jag på och gör köttfärslimpa och potatis :) Gott!

Orkar inte skriva mer ikväll så jag önskar er godnatt!



Musikanter

Glömde förresten berätta att det är ett musikaliskt hus vi bor i. De längst ner har en förmåga att spela dragspel så det hörs i hela trapphuset och de under oss spelar piano för glatta livet :P Haha, tur att det låter bra iallafall annars hade jag nog blivit galen :)


Att köra en byrå

Cattis skickade ett sms förut och frågade om jag kände mig manad att köra en byrå från henne och Sarah till Sarahs mamma. Jo visst kände jag mig manad till det! Så jag for dit och vad säger människorna när jag kommer dit? Jo de säger "godmorgon"!! Klockan var ju för fasen 13.00! Nej, jag får ta och lära dem ett och annat..

Cattis och Sarah släpade ut byrån till bilen och efter mycket om och men fick vi in den, dock var fönsterrutan nere och min sikt bakåt var inget vidare men så kan det vara. Jag och Cattis körde den till Sarahs mamma och de släpade upp den till henne :) Sen väntade vi på att Sarahs lillebror skulle komma hem för han skulle åka med oss tillbaka. Frågvis liten kille det där :P Höhö!

Kom hem för en stund sen och har tagit mig en dusch för jag blev så svettig. Av vad vet jag inte för jag har inte burit :P Haha, jag blev väl svettig av att kolla på ;)


Den där tvättstugan!!

Jag var ute en sväng förut och skulle gå till den där matt tvättstugan som jag tjatar om jämt MEN JAG HITTAR DEN INTE! Jag håller på att bli tokig för det är inte första gången jag letar. Hittade en tvättstuga men den såg precis ut som en vanlig tvättstuga och dessutom kom jag inte in där med mina nycklar :/ Så jag bestämde mig för att ta en liten promenad istället. Blev ingen lång sträcka för mina fötter går nästan sönder om jag går för länge men 20 minuter var jag väl ute iallafall, man får vara glad för det lilla :)

Nu har jag precis tryckt i mig lite korv och makaroner. Mådde så gräsligt illa förut och ofta brukar det gå över när jag äter något och det verkar ha funkat även denna gång :)

Jennifer kommer hit senare idag så ikväll blir det nog bara mys framför Let's Dance och Solsidan!


Morsning korsning

Försökte vara lite fräsig med min rubrik, dock låter det mest töntigt, men men ;) Haha

Idag är det fredag igen, det känns som att veckorna bara rusar förbi :O Nästa vecka kommer nog också gå fort, ska till Arbetsförmedlingen på måndag, barnmorskan på tisdag och så är det föräldragruppen igen på torsdag :) Känns kul att ha lite inplanerat!

Vet inte riktigt vad som händer idag, ska försöka ta mig ner till den där matt tvättstugan för det blir ju aldrig av :P Men så är det när man är slö :) Annars har jag inga större planer, måste iallafall slänga i en maskin med tvätt här hemma också, så kan det gå! Nu ska jag se glad ut och hoppas att solen tittar fram, vilket den ser ut att göra snart.

Have a nice day!


Föräldrakurs nr 1

Har precis kommit hem från den första föräldrakursen. När jag kom dit hade jag bara parkeringspengar för en timma och kursen skulle hålla på två timmar :S Så jag la i mina mynt och tänkte att jag kunde gå ut och betala resten med kortet på rasten men såklart funkade inte mitt kort i automaten när jag skulle testa.. Som tur var hade jag inga böter när jag kom ut till bilen igen :) Stod en timma gratis mitt i stan, det kallar jag TUR!!

Det var iallafall kul på föräldrakursen och att få se andra människor och prata lite bebis. Jag var yngst där men det hade jag nästan väntat mig. Vi diskuterade en heldel förlossning idag och det var intressant så man är lite förberedd när den stora dagen väl kommer :) Det var bara jag som inte hade mannen med sig men det funkade bra ändå :) Nästa gång skulle vi kika på en förlossningsfilm och prata lite om smärtlindring, det behövs för jag har inte alls läst något om det.

Nu ska jag vänta på Kristian som borde dyka upp vilken minut som hellst och sen blir det käk :) Får se om jag skriver mer idag, om jag gör det hörs vi sen och om jag inte gör det så önskar jag er alla en trevlig kväll och en god natt :)


Hej igen

Har tagit mig ett bad, diskat och sovit en timma. Det var skönt! Förstår inte var den här huvudvärken kommer ifrån, det är riktigt jobbigt, särskillt idag när jag ska iväg. Och inga alvedon finns det hemma heller. Det är väl bara att se glad ut :)

Håller på och bakar en smulpaj nu. Vi hade varken frukter eller bär hemma som man kunde ha i pajen men det funkar ju utan också. Ska smaska i mig lite innan jag åker sen :)


Torsdag

Godmorgon! Sitter här och är lite halvledsen.. Men det går väl över under dagen hoppas jag :)

Igår åkte vi till Kolbäck och fixade lite. Sen bar det av till Hallstahammar där vi köpte 1 kg köttfärs, 1 kg prinskorv och 1 kg grytbitar, alldeles nyslaktat :P Haha! Kändes som man levde på 1800-talet när vi var där inne :P Korven åt vi när vi kom hem och den var kanongod! Så jag gissar på att resten också är ätbart.

Idag börjar föräldrakursen jag ska gå på :) Ska bli spännande men lite tråkigt att gå själv bara. Men så är livet. Den börjar inte förrän halv två så jag vet inte vad jag ska hitta på. Måste iallafall diska och boka tid i matt tvättstugan så jag kan tvätta upp våra mattor :)

Ha en bra dag!


Rekryteringsmässa

Har precis kommit hem från Arbetsförmedlingens rekryteringsmässa som var på munktell arenan. Ganska värdelöst om jag ska vara ärlig.. Det tjatas om att vi ska ta med oss CV dit men det var ju ändå ingen som ville ta emot CV :O Och dessutom sökte de bara überutbildade människor, vilket jag inte tror att ungdomar är (mässan inriktade sig på ungdomar). Aja, inte hela världen :)

Nu sitter jag och väntar på att Kristian ska komma hem och sen bär det av mot Kolbäck där jag ska göra ett litet jobb :) Sen åker vi nog till Hallstahammar och köper kött om det är öppet där, vore ju smaskens!



Skallebank!

Har ont i huvet ska ni veta! Sov en timma förut och nu har jag hinkat i mig vatten och tagit en resorb så jag hoppas att det ger sig snart. Jag dricker så galet dåligt så jag får väl skylla mig själv men det är svårt att komma ihåg att dricka hela tiden när man inte är törstig :/ Jaja, nu ska jag fixa till mitt CV och sen hoppar jag in i duschen!


Onsdag

Godmorgon!

Klev upp 06.30 idag efter lite pussande på min man :) Har ätit gröt och läst bloggar.

Igår skickade
Cattis sms och frågade om jag ville köra henne och några flickor till Katrineholm så varför inte tänkte jag! Kristian jobbade ju ändå :) Så jag åkte och hämtade henne, Alex, Nullz och Sarah och så for vi mot den lilla byn! Alex skulle hämta sina saker hos sitt ex (som har blivit tillsammans med sin syssling?). När vi var färdiga där (och jag äntligen hade lyckats backa ut) åkte vi till McDonalds och åt :)

Jag kom hem vid 21.00 ungefär och då kom baby också hem så det blev en dusch och sen ner i sängen och glo på tv.

Idag ska jag på arbetsförmedlingens rekryteringsmässa.. Det blev ju lagom många jobb förra gången jag var där men det är väl roligare än att sitta hemma iallafall :) Nu ska jag nog lägga mig och titta på tv en stund innan jag börjar fixa mig för dagen. Ha en bra dag!


Dyrt

Sitter och kollar runt på internet efter de saker vi behöver köpa innan bebisen kommer och OJ vad allt kostar :O Det vi behöver som är planerat är sängen men den får vi av Kristians föräldrar. Sen behöver vi nog en babysitter, ett babygym och en skötväska. Babysitter och babygym är väl inget måste men bra att ha och lika bra att köpa när bebisen fortfarande ligger i magen för när den är uten behövs nog pengarna till annat :)

Får se till att önska mig saker i dop present osv :P Höhö!


Harry boy?

Jag spelade Harry boy på Dagens Dubbel igår men hur i hela friden kollar man om man har vunnit? :S Någon som vet?


En fixardag

Jag gjorde denna dag till en fixardag :)

Har diskat, hängt tvätt, fixat några tavlor, hängt upp några tavlor och fixat i grovköket :)

Jag packade upp alla babyboxar och gratisprover jag har fått av allting så nu har jag helt plötsligt 36 blöjor, de lär ju gå åt snabbt men det är iallafall en början :) Har också amningsinlägg, våtservetter, en dvd, lite böcker och en napp :) Jag fixade undan allting i grovköket och la ner alla bebis saker i några lådor eftersom vi ska ha skötbordet på en bänk där. Känns roligt att pyssla lite även om det är ett tag kvar tills bebis kommer :) Något måste jag ju sysselsätta mig med.


Mysväder

Var iväg med Camilla och Alexander en sväng förut :) Vi började vår resa på tuna park en sväng. Efter det blev det Jysk och sist babyproffsen. Jag hämtade ut min babybox, lika bra att ta den nu när jag väl var där :) Dessvärre glömde jag den nere i bilen och just nu har jag ingen lust att springa ner och hämta den så det återstår att se vad som finns i den :)

Handlade lite förut också, det behövdes frulle hem. Och så passade jag på att hämta mitt paket och skicka iväg några paket också :) Mitt paket som jag fick bestod av en bok "I huvet på min bebis" tror jag att den hette. Fick iallafall den eftersom jag prenumererar på Vi Föräldrar.

Kristian ska tydligen jobba över till 20.00 ikväll :/ Lagom roligt för jag har absolut ingenting att hitta på. Kanske kan ta sig en promenad sen, vore skönt!

Lyssnar på den här låten just nu, dock ingen video men låten går att njuta av ändå :)




Tisdag

Ja idag var det alltså tisdag.. Vad står på dagens schema då? Ska iallafall till babyproffsen med Camilla vid 10.00. Har inga pengar att handla för just nu men jag tänkte iallafall kolla lite priser så man vet hur mycket som behövs läggas undan när pengarna kommer :)

Mer planer än så var det alltså inte just nu.. Det blir väl en överraskning under dagen :) Hihi! Ha en kanonbra dag i solen :)


Internationella kvinnodagen!

Det är det ju faktiskt idag, hade glömt bort det men så är det!

Ha en bra dag alla kvinnor. Och män också förstås :)




Jag är så glad :)

Har varit iväg på mitt lilla jobb nu, det gick bra :) Tog en sväng inne på Rusta med mamma också.

När vi var klara åkte vi till pappa och fikade, mys :) Nu är jag hemma och har registrerat mitt arbete.

Det ringde en tjej om jobb när jag var påväg hem :) Personlig assistent jobb var det, åhhhh vad glad jag blev :) Hon hade några till som de skulle ringa men det behövdes folk nu på en gång och hon skulle höra av sig i dagarna om hur det blir, vore kanon att kunna jobba lite innan bebisen kommer :D Självklart sa jag till henne att jag var gravid men det var inga problem för dem, sålänge jag kunde jobba :) Ska såklart inte ta ut något i förskott för det finns ju andra också men det var iallafall en rolig nyhet :) Bebisen är också glad för den skuttar runt i magen.

Nu ska jag vänta på att min man kommer hem och sen ska vi moffa köttfärssås, smarr ;)



Tjockis :)

Nu har jag torkat vatten :) Bra Sandra! Har också diskat men det är liiite problematiskt när man bara får spola vatten i ena diskhon och dessutom är vattnet iskallt.. Men det värsta är klart och det är ju fint det.

Ska iväg till mamma sen och efter det åker vi nog till pappa och fikar lite :) Mys! Nu ska jag hänga tvätt, slänger in en bild på magen, det var längesen nu.



Vecka 28 (27+1)



Det kommer vatten

Började rinna vatten från diskmaskinen, ut på golvet.. Dumt tyckte jag! Jag torkade men sen såg jag att det var vatten under skyddsplasten på golvet så då ringde jag Kristian så han fick komma och koppla ur maskinen och ta bort den så jag kunde torka överallt.. Någon vattenskada har jag inte lust med. Så nu är det torkat, ska bara fixa fram en fläkt under dagen så det får torka ordentligt.. Vilken morgon måste jag säga :) Håller på och tvättar nu så det fattas väl bara att den pajar ;)

Nej nu blir det en dusch så jag inte luktar usch!


En galen diskmaskin

Tänkte att jag skulle slänga igång diskmaskinen nyss men efter bara någon minut så började den smälla, blixtra och lukta bränt :S Så jag stängde av den, drog ur kontakten och ringde Kristian (vet inte vad han skulle göra åt saken men jag blev rädd :P). I helgen läckte den vatten också så den har nog gjort sitt här hos oss. Så jaha.. skojigt, nu får jag diska för hand :/ Kommer kännas gräsligt nu när jag har blivit så bortskämd med maskinen men det tar väl inte så lång tid :)

Vila i frid maskinen!


Vecka 28

Du
Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

Barnet
Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Egna tankar
Nu har jag verkligen märkt att magen är ivägen, har inte känt av det så mycket förut. Det är svårt att ta på sig strumpor och skor och det är svårt att hitta en skön sovställning när jag sover. Har dessutom ont i revbenen men eftersom det alltid sparkar nere vid kissblåsan så är det väl huvudet som trycker uppåt. Måste meddela bebisen om att det är dags att vända sig åt andra hållet så småningom :)

Ska på första föräldragruppsmötet på torsdag, det ska bli roligt :)


Ny vecka igen

Fyfasen, jag tycker inte att jag gör någonting och ändå går allt så fort.. Trevligt det iofs :)

Vi gjorde inte så mycket vettigt igår, kollade på film, åt lite mat och kramades :) Mys!

Idag vaknade vi klockan 05.00. Jag åt lite frukost då och Kristian har nyligen åkt iväg till jobbet. Jag ska iväg på ett litet jobb idag också med mamma, blir spännande :) Annars vet jag inte vad jag ska hitta på. Det ordnar sig!


Mjäk

Sitter och glor :) Fint tycker jag.

Förut var vi och hälsade på Kristians farmor och farfar :) Sen åkte vi till statoil och köpte "Luftslottet som sprängdes". Efter det  blev det McDonalds och sen bar det av hemåt och kollade lite på filmen. Jag tröttnade ganska snabbt så jag började måla mina ramar en andra gång så man inte ser det rosa igenom. Har inte gjort så mycket mer.


Söndag

Hallå där!

Igår skrev jag inget mer, antar att jag inte hade någon lust :) Vi glodde iallafall på melodifestivalen och åt chips ;) Jag tyckte INTE att de två haggorna skulle gå till final men det är ju inte jag som bestämmer :P Ringde iallafall och röstade på Pain of salvation och Crucified barbara ;)

Idag vaknade jag vid 08.00. Åt frukost och sen har jag målat några träramar som jag hade hemma. De blev vita så nu passar de in överallt. Dock är jag usel på måla och det blev mest kladdigt men man kan ju försöka iallafall :D Har duschat lite och nu sitter jag bara och ser dum ut (ni som känner mig kan säkert se mig framför er nu) ;)

Ha en bra dag!


Wööhhöö

Jag är dålig på att komma på rubriker har jag märkt. Får alltid sitta en evighet bara för att fundera på vad jag ska ha för rubrik innan jag ens kan börja skiva inlägget :P Haha!

Käkade mat för en stund sen, det smakade bra :) Har precis bakat en äppelpaj också som blev allt annat än en paj. Det var mest en sörja :S Men den smakade bra ändå. Snart kommer Kristians pappa hit, eller man kanske ska säga svärfar, och Kristians systers son. Trevligt med besök :)



Ont i fötterna

Halloj!

Åkte till morfar straxt innan elva idag eftersom mamma, pappa och Daniella skulle dit :) Vi fick tårta och morfar pratade om saker jag inte alls förstod.. Men han är gullig :) 78 år blev han igår, gratulerar!

Åkte därifrån ca 12.30 och då bar det hem till mamma. Jag skulle sno hennes vita målarfärg eftersom jag råkade måla lite i taket sist när vi målade om sovrummet ;) Klant! Tänkte också måla några träramar med den vita färgen.

For därifrån och jag, pappa och Daniella stannade på Lidl och handlade lite gott gott! Sen körde jag hem dem till pappa och sen åkte jag hem. Här hemma hade min baby fixat och det är riktigt fint här nu ;) Kanske tar lite kort imorgon så ni får se, dock är det inte färdigt på långa vägar men man får ta lite i taget.

Just nu väntar jag på att potatisgratängen ska bli färdig i ugnen sen blir det kycklingspett till det! SMASKENS!! Nu har jag ingenting mer att berätta för er, hejsvejs!


Kyligt

Godmorgon, godmorgon, hör fåglar sjunga glatt. Godmorgon, godmorgon i kör!

Trevlig start på dagen va? :) Vad gjorde jag igår då kanske ni undrar? Och jag kan meddela att jag kollade på Let´s dance, solsidan och 1408. Somnade dock under filmen men den är konstig och jag har sett den förr :) Så så är det!

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på. Lilla morfar fyllde ju år igår men jag glömde bort honom så jag måste nog ringa idag :) Kristian mår bättre idag så nu får han göra frukost åt mig ;) Hihi! Nu ska jag pussa på karln, hejdå :)


Hemma igen!

Kom till Camilla vid halv ett och då begav vi oss ner till arbetsförmedlingen/försäkringskassan/skatteverket/pensionsmyndigheten som ligger på samma ställe nu för tiden :P Haha! Hade väntat mig evigheter av kö men såfort vi klev in genom dörren fick vi hjälp och allt gick på bara några minuter, smidigt och bra!

När vi var klara åkte vi hem till Camilla och drack kaffe och vid halv tre körde jag dem till Tindras dagmamma innan jag åkte hem :) Stannade i affären och köpte lite gott till kvällen innan jag åkte hem ;)

Nu ska jag börja med maten, fisk och potatis blir det. Ska försöka få i min darling lite mat men jag antar att han inte är så jättesugen :/ Får se, får se :) Hejdå!


Dags att åka

Nu är tejpen i sovrummet borta, fint :) Blir nog att måla lite till men inte idag.

Nu ska jag åka och hämta Camilla, hejdå!


Es ist donnerstag? Neeein, es ist freitag!

Morrn! Sitter och glor och har precis fått i mig lite frukost, havregrynsgröt (cattis), macka och kaffe, smaskens! Har inga större planer idag, baby är hemma och är sjuk idag så jag får pyssla om honom. Vid halv ett ska jag iväg och träffa Camilla också :)

Har fortfarande gräsligt ont i revbenen, inte skönt! Nu ska jag glo på tv, ha en bra dag :)


Matvrak

Kollade på ronja rövardotter en stund förut men sen fick jag ett sms av Cattis som frågade om jag ville hitta på något och det ville jag så jag åkte dit :) Vi lyssnade på musik och fnissade :) Fick även en ny vän, hunden med epilepsi :) Efter en stund var vi hungriga så vi for till Ericsson och åt lite mat.. När vi var klara skulle Cattis till affären och köpa hårfärg och sen körde jag hem henne.

När jag kom hem glodde jag en stund till på filmen sen satte vi igång och målade vardagsrummet igen :) Hoppas att det räcker nu med målningen!

Nu glor jag på nyheterna om färjorna som har fastnat på Östersjön, tur att man inte är där!

Skriver nog inget mer ikväll så godnatt på er alla!


Ont i revbenen

Det blir ingen arbetsförmedlingen idag. Jag såg att jag inte behöver lämna in lappen förrän nästa vecka så jag fixar det då :)

Nu har jag precis tejpat lite mer i taket i sovrummet så vi kan rolla hela vägen utan att få färg i taket :) Blir ingen målning nu heller, det går fortare när vi hjälps åt :)

Jag har fått satans ont i revbenen! Har haft det ett tag men det brukar bara vara på nätterna men nu gör det ont hela tiden.. Är väl livmodern som trycker och jag har en känsla av att det inte kommer bli bättre.. Men så är det :) Nu ska jag kolla på ronja rövardotter som jag har längtat efter att se i flera dagar, den kom precis med posten ;) Hejdå!


Målning

Igår åt vi lite pasta med carbonara sås när Kristian kom hem och sen satte vi igång och måla sovrummet :) Färgen blev bra, något gulare än vi trodde men det funkar ändå. När vi hade målat klart blev det tv mys :)

Idag måste jag ner till arbetsförmedlingen för en påskrift av något papper och efter det kanske jag åker hem och målar en andra gång, får se :) Mer planer har jag inte idag så jag har inget mer att skriva ;) Höhö! Hejdå


En fika på stan

Har precis kommit hem från stan där jag var och fikade med Malin, Emma och Linn :) Det var trevligt måste jag säga! Kul att träffa lite folk och prata skit. Åt en macka med kyckling och curryröra (vad annars?) och drack en kaffe latte med vit choklad smak ;) Smaskens! Fick också en liten nalle av Emma till bebisen :) Hon fick den när hon var och lämnade blod och den passar nog bra till lilla bebben :) Kort kommer senare!

Nu ska jag plocka undan i köket och sen tänkte jag spela lite super mario!


Och idag var det onsdag

Godmorgon!

Vet inte varför jag inte skrev mer igår, slöhet kanske :)
Vi åke iallafall och köpte färg till sovrummet när Kristian kom hem från jobbet så nu är det bara att sätta igång och måla ;) Börjar nog ikväll tror jag! Efter det åt vi kyckling och sen hände det inte mycket mer.

Jag har sovit GRÄSLIGT illa inatt kan jag meddela! Somnade redan runt 20.30 igår och vaknade en timma senare och efter det kunde jag inte somna om. Låg och kollade på tv ett tag och sen stängde jag av den och testade men icke. Låg och vände och vred nästan till 02.00! Trist men så kan det vara, jag har ju sovit kanonbra två nätter tidigare så lite får man nog tåla :)

Idag bär det av till stan och träffa Malin, Emma och Linn :) Vet inte vad vi ska hitta på men det visar sig nog. Ska träffa dem om en timma så jag måste börja göra mig iordning nu :) Ha en bra dag!



Kärlek

You know, that I will always stand by your side
You know, that what we've got is stronger than pride
You know, there is nothing I wouldn't do
I'll always stay with you

Jag älskar dig Kristian :)


Tärning

Är precis hemkommen från Emma på landet. Vi åt mat, pratade om hudsnoppar och tittade på hennes rivning :P Det var trevligt :) Satans halt att köra bil bara men det får man ta. Imorgon ska vi hitta på något med Linn, luncha kanske? Får se, får se.

Just nu sitter jag och kikar efter lite färger att måla sovrummet men det är dåligt med färgkartor, eller så är det jag som inte fattar hur man hittar dem :) Kanske enklast att åka till butiken direkt och kika. Nu tänkte jag glo vidare :)


Tisdag

Godmorgon, det blir ett kort inlägg nu :)

Vaknade 08.00 och åt frulle. Har precis duschat nu och ska snart iväg till Emma ute på landet, önska mig lycka till med bilkörningen! Skriver när jag kommer hem igen. Adjöken!


Hårinpackning

Sitter här med ägg och olja i huvudet, yes ni läste rätt! Det ska tydligen vara bra för håret så istället för att köpa en svindyr hårinpackning med massa konstiga ämnen i blandade jag två ägg och lite olja i en skål och slängde i håret. Om det funkar eller inte har jag ingen aning om men det skadar ju inte att testa :)

Åt panpizza till lunch förut, orkade inte göra något avancerat åt mig själv. Har också spelat en hel del super mario, det tycker jag om :D Mer än så händer inte i mitt liv just nu och för en gångs skull är jag inte uttråkad utan har det riktigt behagligt även fast jag inte har något att göra!


Vecka 27

Du
Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

Barnet
Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Egna tankar
Ja veckorna går undan! Nästa vecka börjar föräldragruppen också så det ska bli roligt att gå på :) Jag känner att bebisen blir starkare i benen och ibland känner man en liten fot som trycker utåt mot magen, det är nog trångt där inne. Annars mår jag bra måste jag säga, är hungrig för det mesta men så kan det vara :)


Måndag igen..

Ja veckorna går undan..

Idag vaknade jag vid 08.00. Har ätit lite frukost och spelat super mario en stund. Jag sov som en stock inatt i vardagsrummet :P Somnade runt 22.00 igår och sov ända till 03.30 för då var jag kissnödig. Känner mig utvilad idag :)

Har nog inga planer för dagen, det är så tråkigt väder så jag vet inte om jag har lust att åka någonstans :/ Men det visar sig.



RSS 2.0