God kväll

Jag och darling åkte till tuna park idag vid 11.00 ungefär. Kristian köpte någon sladd lite lite prylar till hans studio och Super Mario Bros, eller vad det nu heter, och jag köpte ännu en hårfärg :) På vägen hem stannade vi på K-rauta och köpte lite spikar att sätta upp tavlor med och lite prylar till målningen i sovrummet.

När vi kom hem åt vi korv med bröd och sen färgade jag huvudet :) Nu är det iallafall inte orange längre men eftersom färgen är askblond så ser jag lite gråhårig ut. Men det får duga för den här gången :) Baby satte igång att sätta maskeringstejp i sovrummet och sånt där papper på golvet så våra sängar står i vardagsrummet för tillfället, det blir väl att sova där några nätter. Imorgon skulle han iallafall börja spackla och sen kan jag sätta igång och måla lite :)

Får se om jag skriver mer idag, annars får ni sova så gott!



Söndag

Godmorgon alla!

Har varit vaken en stund nu och fått lite frukost i mig. Har också gjort en hårinpackning eftersom mitt hår är slitet efter blonderingen. Nu har jag iallafall precis duschat så jag och mitt orangea huvud sitter och glor ;)

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Ska iallafall till elgiganten och köpa någon sladd eller vad det nu var Kristian behövde. Och så kanske vi fixar lite hemma, det behövs!

Nu ska jag äta en apelsin och läsa bloggar. Ha en bra dag!



I'm home

Nu har vi varit en stund hos Kristians föräldrar och fikat, det var trevligt.

Ikväll blir det tacos och melodifestivalen så jag skriver nog inget mer idag, ha en bra kväll och godnatt :)


Babyskydd

Vi åkte till babyproffsen vid 09.45. Där köpte vi ett babyskydd, det blev en brio primo eftersom vi fick rabatt på den, toppen! Så nu har vi ett "bekymmer" mindre inför bebisens ankomst :)

Efter det bar det av till torshälla för att handla med Kristians farmor och farfar. När vi kom hem åt vi upp pizzan som fanns kvar sen igår och sen har det inte hänt så mycket mer :)

Här har ni den :) Vi valde mellan denna och den röda men den här passade oss bättre ;)


Orangehead

Morrn i stugorna! Min hårfärg igår blev orange, precis som väntat :P När vi hade kört Jennifer till stallet vid 16.00 så gick jag in i affären (med luva såklart) och köpte två hårfärger till :) Vet inte varför jag fick för mig att färga håret men det kanske var dags för en liten förändring i mitt huvud :)

När vi kom hem gjorde vi hemmagjord pizza med fläskfilé och bearnaisesås på, smaskens! Pappa, den blev kanoners :)

På kvällen blev det chips och lets dance och så somnade vi vid 21.00 ungefär ;) haha

Imorse vaknade vi vid 06.30! Då slängde jag i en av hårfärgerna i huvet och sen åt vi frukost. När jag sköljde ur färgen var jag fortfarande orange (såklart) så nu får det se ut så ett tag, iallafall under dagen.

Idag ska vi åka och handla med Kristians farmor och farfar. Vi ska också hämta Jennifer från stallet och så kanske vi köper ett babyskydd nu på rean :) Mer än så har jag inte planerat så det återstår att se ;)

Ha en finfin dag! Hejdå!



100 dagar kvar!

Det är hundra dagar kvar till BF :) Det firar vi med lite bilder ;)




Tummenfilten som Kristian valde ;P



Påslakanset med giraffer från mamma, tack mor :)

Tempen tar jag inget kort på :)



Tuna park

Åkte till tuna park vid 10.00 ungefär :) Innan det åkte vi och tankade och lämnade Ingeborg hos mamma.

På tuna park köpte jag avfärgningsmedel och böcker. Och så åt vi lite mat :) Innan vi åkte hem tog vi en sväng på coop forum och köpte lite gott till kvällen och lite ätbart för Jennifer att ha med sig till stallet.

Just nu sitter jag med färgen i huvet så jag ska ta bilder på det vi köpte igår och lägga ut om en stund :)


Det regnar

Godmorgon!

Igår var vi ju som sagt på barnens hus och glodde lite. Lagom kul blev det, det var mycket folk och Kristian såg mest förvirrad ut medan Jennifer bara ville hem.. Så jag hade ju kunnat glo mer men det fick duga :P Vi fick iallafall med oss en filt, påslakan och en termometer hem. Bilder kommer senare under dagen :) Tänkte köpa en bilbarnstol också men det var ingen rea på de som jag kikade på så det får vi ta på babyproffsen nu när de har rea där också :)

Idag vaknade jag av att Jennifer och Ingeborg (som sov över här) kom in till mig vid 07.40. Jag gick upp och klädde på mig och tog en sväng med Ingeborg. Sen blev det frulle. Ska snart in i duschen och fixa mig lite och till 10.00 bär det av till tuna park en sväng. Ska kolla lite på böcker och hårfärg tänkte jag :)



Kvällning

Bakade ostscones förut, blev helt okej men de kunde ha varit godare :P Har också ätit lite, kebabköttgryta och ris blev det, smaskens men nu är jag mätt ;)

Ska iväg till Barnens hus om en stund och glo lite, ska bli kul :) Hoppas man hittar något bra.


Massa pyssel

Oj vilken dag!

Åkte till mamma vid 09.00 imorse och när jag kom dit låg hon och sov eftersom hon hade jobbat natt. Jag väckte henne och till 10.00 var vi vid bilprovningen. Besiktade bilen och det var några lampor som behövdes bytas och så skulle bilen ombesiktas inom en månad. När vi åkte därifrån fick mamma för sig att vi skulle åka till en kompis som jobbar på motorcentralen och se om han kunde fixa det och det gjorde han. Då tyckte mor min att vi skulle åka tillbaka och ombesikta bilen direkt så då fick det bli så.

När vi var klara med det körde jag hem mamma och sen for jag till babyproffsen och kollade lite priser eftersom jag ska på någon "babykväll" på barnens hus ikväll och det känns dumt att köpa något där om det är billigare på babyproffsen. Men vi får se.. Efter det blev det iallafall willys och storhandla, och storhandlade gjorde jag
verkligen. Nu har jag iallafall mat hemma så det räcker och blir över. Fick hjälp där med att packa i varorna, det tyckte jag var toppen! Dessutom tog hon hänsyn till att jag var gravid och packade inte påsarna så tungt, finfint!

När jag var hemma med all mat fick jag springa upp och ner för alla trappor tre gånger för att få med mig allt. Men nu är det inplockat där det ska vara och jag har precis tryckt i mig lite flingor med mjölk.

Det var min dag det :) Jag skriver mer senare!


Slan attack

Sitter och lyssnar på underbara slan attack. Helt osammanhängande musik och totalt värdelösa texter men de är ju sååå bra ;) Här får ni låter Murveln och videon som är gjord av Karro, Pine, Cattis och Bo för några år sedan. Lyssna/titta och njut :D




Torsdag

Morrn morrn! Vaknade 05.20 idag av att karln min skulle upp och kissa, så då kunde jag inte somna om. Vi låg och myspyste i sängen till 06.30 och sen for han till jobbet och jag har precis ätit frukost.

Idag ska jag och mor min iväg och besikta bilen, håll tummarna ;) Efter det tänkte jag åka och handla lite, det är så mycket lugnare att handla på dagarna när det inte är så mycket folk.

Vid 15.00 ungefär kommer Jennifer hit så jag vet inte vad som händer resten av eftermiddagen/kvällen. Det visar sig :)

Ulrika: Jag mår inte så gräsligt, var mest lite fundersam över vad det kunde vara men nu när du säger det så kan det faktiskt stämma :)


Nu ska jag kila, hejdå!


Kväller

Ulrika skrev något om att bebisen kan trycka uppåt så att man blir illamående, kan stämma! Tack för informationen, man blir ju så nervös så fort något är konstigt med mig men det känns bättre nu :)

Sitter här för mig själv.. Kristian är och diskuterar musik någonstans. Jag är så trött på att sitta hemma själv så jag håller på att kräkas men ändå har jag inte så mycket krafter att hitta på saker. Men jag kanske ska njuta av ensamheten och lugnet medan det existerar för i juni kommer jag nog att sakna den ;)

Nu säger jag nog godnatt för idag så skriver jag imorgon igen, hejdå!


Illamående

Usch vad jag mår illa! Förstår inte riktigt varför, det bara ploppar upp lite då och då. När det väl kommer känns det precis som att jag måste spy, ni vet den där "spänningen" i halsen, och helt plötsligt försvinner allt igen.. Sådär håller det på några gånger och sedan är det bra. Förstår inte alls var det kommer ifrån och jag har inte ätit något konstigt heller. Jaja, det är väl som alla andra konstiga saker man har, det ska väl bara vara så.


Hemma igen

Kom hem från arbetsförmedlingen för ca en timma sedan. Vi satt där i nästan två timmar och det känns så himla onödigt att gå dit eftersom vi gör precis samma saker som jag redan har gjort hos jobbcoachen.. Men men, det kanske är bättre att sitta där än hemma :)

När jag kom hem hade mina fotopapper som jag beställde på tradera kommit. Jag började skriva ut några foton som Kristian ville ha i sina ramar och det blev ganska bra förutom en bild som inte riktigt ville passa i ramen. Men det går nog att lösa :)

Har precis ätit lite nudlar till lunch och nu ska jag sätta mig och kika efter något gott matbröd så jag vet vilka ingredienser jag ska köpa hem imorgon :)


Onsdag


Sängen väntar

Nu säger jag godnatt! Ska krypa ner i sängen och kolla på tv till baby kommer hem :)


Kakburk

Fick åka till Kristian med matlåda förut, han ska jobba ända till 20.00 :( Men så är det..

När jag kom hem åt jag lite mat och nu har jag precis badat. Äter lite kakor gör jag också, det smakar bra men snart är de slut ;) Funderar på att göra mig lite varm choklad, ni vet sån där med kakao och socker, det påminner mig om en utedag i snön :) Ska nog satsa på det om en stund.

Nu ska jag göra någonting.. hejdå


Pappa och köttfärslimpa

Hej och hallå i solskenet!

Åkte iväg till pappsen min en stund förut :) Vi tog en promenad till LIDL för han skulle handla lite. Riktigt skönt ute men jag svettades som en gris för pappa går så fort så jag fick nästan springa för att hinna ifatt honom och dessutom hade jag packat på mig på tok för mycket kläder :P Men det gick bra ändå. Han handlade lite och sen gick vi hem till honom igen och drack kaffe.

Jag kom hem för ca en timma sedan så jag har hängt lite tvätt och nu håller jag på med en köttfärslimpa med bacon och ost, smaskens!

Kristian kanske måste jobba över idag :( Eftersom han inte hade någon matlåda med sig så ska jag kanske åka dit med mat sen för något måste han ju ha i magen :) Men han skulle ringa.. Nu måste jag kolla maten, hejdå :)



Hej jag har ont i magen

Godmorgon alla trevliga och otrevliga människor!

Idag sitter jag som vanligt och äter gröt. Men den här gången är det fullkorn :) Jag köpte ny havregryn igår så då tänkte jag att jag likagärna kan köpa fullkorn ;) Men satan vad mätt man blir!

Idag ska jag spendera dagen åt att fixa mina uppgifter till arbetsförmedlingen som måste skickas iväg innan mätet imorgon. Har redan gjort de flesta men det var någon uppgift där man skulle skriva ihop något kraffs så det ska jag göra. Men först ska jag frulla vidare :) Hejsvejs!


Klippt håret

Åkte till mammsen en sväng förut. Morfar och mormor var där också men de åkte hem vid 12.00. Jag och Daniella åt lite korv med bröd och sen klippte mamma mitt hår, det blev bara topparna så det syns inte men det känns bra :) Gick till svea plan och handlade lite och nu har jag precis kommit hem. Vet inte riktigt vad jag ska göra nu men något kommer man väl alltid på :)


Vecka 26

Du
Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Barnet
Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Egna tankar
Det börjar bli riktigt svårt att hitta en skön sovställning om nätterna nu och så är det lite jobbigt att behöva springa upp och kissa stup i kvarten eftersom jag inte är van vad det men det får man ta. Jag har börjat drömma massor av konstiga drömmar, både om bebisen och om andra saker.

Bebisen sparkar nästan bara under naveln och jag är glad att den inte är uppe vi revbenen och härjar ännu :) Annars flyter allt på som det ska :)


Morrn i vintern

Godmorgon! Äter som vanlig lite gröt såhär på morgonkvisten, idag kunde jag sova ända till 08.45 :) Det behövdes och nu känner jag mig pigg som en nötkärna :)

Idag då? Tänkte försöka ta mig ut på en promenad nu när det inte snöar och blåser kallt. Skulle också behöva ta mig till affären och köpa frukost eftersom den börjar ta slut. Det kanske jag kan göra när jag ändå är ute och går :P


Our farewell

Underbar låt av Within Temptation. Har fällt många tårar till den här, lyssna och njut.





Seg

Det blev inget jobb för mig idag, känner mig inte riktigt pigg och jag känner att jag måste lyssna på min kropp just nu. Tror det är dags för mig snart att ta bort all tillgänglighet överhuvudtaget för jag kommer nog inte orka jobba så länge till nu.

Jag sov en stund förut och sen blev det lite mat. Just nu håller jag på och bakar kolakakor och mer än så händer inte idag. Kristian ska iväg och repa sen så det blir väl tv eller någon film för mig då.


21 februari

Det är snart mars och ändå ser det ut som det gör ute.. Men så kan det vara, ingenting att göra åt.

Igår var vi på akropolis och åt, dock blev det bara jag, Emma, Linn och Ulla men det var mysigt ändå. Hade varit kul att träffa några fler men så kan det vara. Vi pratade, åt god mat och sen åkte vi hem runt 22.00 ungefär :) Tack för en trevlig kväll!

Idag har jag inte hunnit göra så mycket, vaknade för cirka en timma sedan och sitter nu och väntar på att mackorna ska bli klara i ugnen. Ska iväg och jobba vid 14.00 så det händer inte så mycket mer. Nu ska jag kila, ha en bra dag!


Adjöken

Ska snart åka till akropolis och träffa några flickor :)

Har inte gjort så mycket idag, åkt till affären och ätit köttgryta. Har även hunnit med myspys :D Detta blir sista inlägget för idag så ha en trevlig kväll och godnatt!



Det bidde blött

Godmorgon, vaknade för en stund sedan :) Jag hade mjölk på hela armen, bröstet och i sängen när jag vaknade :O Haha, men det kommer alltid bara från det ena bröstet. Är det någon som vet om jag kan amma även om det andra bröstet inte skulle "funka"?

Jaja, vet inte riktigt vad som händer idag, ska iallafall ut och äta på akropolis med gamla klassen ikväll (även som inte inte verkar bli så många). Det blir nog mysigt ändå :) Resten av dagen ska spenderas med att titta på min darling som är så fin och bra på alla sätt och vis :)


Godkväll

När baby kom hem förut så åt vi pizza, det var smaskens! Vi tog också en liten promenix till affären och köpte gott till kvällen och så hämtade jag ett paket :)

Nu ikväll gör vi inget speciellt, baby petar på sin Iphone (neeeej jag är inte alls avundsjuk) och jag ligger brevid och petar på min enkla nokia utan kamera, musik och annat kul. Haha men så är livet :) Nu säger jag nog godnatt för det blir inga fler inlägg idag.



Städryck

Vid 10.00 Tänkte jag tappa upp ett bad och lägga mig och läsa men sen såg jag att det behövde dammsugas så då gjorde jag det innan badet eftersom jag blir svettig för minsta lilla nu för tiden. När jag hade dammsugit klart tänkte jag att jag lika gärna kunde damma när jag ändå höll på. Efter det såg jag alla fläckar på golvet så då satte jag igång och skura. Sen fortsatte det så, jag tvättade handfaten, gjorde rent speglarna och slängde in stolsdynorna i maskinen. Så vid 11.30 kom jag in i duschen, bättre sent än aldrig :)

Jag har ställt in lite blommor på toan också, det ser förjävligt ut men det är lite mer färg nu iallafall :P Och så hängde jag upp spegeln som stod där inne på golvet. Det blev bättre än innan och det kanske är tanken. Nu är jag hungrig! Men innan något annat ska jag nog ta mig ett fotbad :) Hejdå!


Snöoväder

Det bara fortsätter snöa, nu får vi igen för alla vintrar vi har gnällt på att det är för lite snö ;) Haha! Men vad ska vi göra åt saken? Nada I guess, bara att vänta tills den försvinner och det blir översvämningar :P Man kan ju alltid förbereda sig med att köpa gummistövlar redan nu :)

Vad händer idag då? Det undrar jag också.. Ska nog plocka lite hemma som vanligt om det inte dyker upp något intressantare :)


Nattinatti

Mina mockarutor blev faktiskt goda kan jag meddela :P

Jag har precis tagit mig ett bad och nu sitter jag bara och glor. Ska försöka få i mig lite kvällsmat och efter det tänkte jag lägga mig i sängen och glo på tv tills Kristian kommer hem.

Vi hörs imorgon, nattinatti!


Bakning

Hej och hallå i stugorna, igen! Det blir många blogginlägg för mig om dagarna men jag har absolut ingenting annat att göra så därför tänkte jag uppdatera er om mitt enkla liv :D Haha!

Jag har precis bakat mockarutor :) De ser inte riktigt ut som de gör på bilderna men det får duga ändå, ska bara vänta på att de svalnar lite och sen ska jag smaka en :)


Förlossningskliniken

Låg precis och glodde på förlossningskliniken och såg en bebis som var född i vecka 24+4, som jag är i idag. Den var sååå liten och det var ganska intressant att se ungefär hur bebisen i magen ser ut nu :) Jag vill såklart inte att den ska komma redan nu men det var iallafall spännande att se.

Jag har ätit lite köttbullar och makaroner till lunch för en stund sedan, och nu sitter jag och funderar på om jag ska baka några småkakor för att sysselsätta mig, jag har så galet tråkigt.


Boring

Baby ringde precis och frågade om jag visste att han skulle jobba till 20.00 ikväll.. Nej hur skulle jag kunna veta det? :O Tråååååkigt! Jag är nästan döende när han slutar 16.00 så hur ska jag överleva fyra extra timmar? Jag får helt enkelt ringa mamma eller pappa och fråga om jag kan vara där en stund så jag slipper sitta själv och glo.


Jag badar i papper

Oj! Posten kom precis och jag fick papper från arbetsförmedlingen med massa mötestider, försäkringskassan om mammaledighetspenning, massa tider om föräldrakurs och lite andra papper så just nu känns det som att jag badar i papper. Ska nog sätta mig och rensa, jag är en sån människa som inte fungerar när det är papper och kaos överallt :P


Bebis saker

Här är sakerna vi fick av Kristians mamma igår :) Lite dåliga foton men det får ni leva med ;)




Till barnvagnen :)



Filt :)


Hej jag är vaken

Är uppe med tuppen idag igen, det börjar bli en vana nu för tiden :) Har nyss ätit rostade mackor med oboy ;)

Idag har jag inga större planer men eftersom jag har dåligt med pengar blir det nog att stanna hemma :P Jag kan ha en mysdag för mig själv med hårinpackning och grejer, låter mysigt :) Vi får se hur det blir med den saken :)


God afton

Vi åt torsk med creme fraich röra förut, smaskens :)

Nu har vi ganska nyligen kommit hem från Kristians föräldrar, vi var där och fikade :) De hade köpt en filt och en barnvagnsmobil från Lundmyrs åt oss, det tackar vi för :) Jättesöta saker! Bilder kommer imorgon, nu ska jag krypa ner i sängen med min darling och glo på tv :) Sov gott!



Matgluttning

Nu är jag hemkommen från mor min, sitter och tittar lite efter recept på torsk som jag tänkte göra ikväll. Har hittat två stycken som jag väljer mellan nu :P Lite jobbigt att hålla koll på vilka fisksorter man får äta och inte men torsk går iallafall bra :)

Mormor ringde för en stund sedan och gratulerade mig på namnsdagen :P Mamma hade totalt glömt bort det men mormor har koll, det är väl så med äldre :P Men en namnsdag är ju inte så mycket att fira :)

Nu ska jag kika vidare efter något roligt :)


Ingeborg!

Sitter hos mamma nu och har precis ätit lite korv med bröd. Just nu dricker jag kaffe, äter glass och tittar på Ingeborg som hänger med huvudet på köksbordet :) Mamma sitter på golvet och ska skruva ihop sin "puff" som hon ska ha som vardagsrumsbord :P Nu ska jag fortsätta umgås, hejdå!




Blood brothers

Nu åker jag till min mamma, ni kan lyssna på den här underbara låter medans jag är borta :) Dock ingen video till men njut av musiken :) Hejdå!




Sandra

Morrn! Idag har jag namnsdag och dagen till ära äter jag havregrynsgröt till frukost, ovanligt? Inte alls ;) Men gott är det.

Idag då? Jo, jag ska till mamma sen när hon har vaknat till liv, jag ska utföra en testobservation så hon ska följa med mig :) Vet inte mer vad som händer under dagen men något ska man väl kunna hitta på :)

Jag får också lov att gratulera
Alexandra på hennes namnsdag :P Och så klar alla andra Sandror och Alexandror :D


Rart

Måste bara kasta in ett inlägg om hur mycket jag älskar bebiskläderna på NameIt. Dom är så himla fina och dessutom billiga! :) Jag har svårt att slita mig från sidan även fast jag inte ska handla mer bebiskläder ännu på ett tag :P


Bondbesök

Hade Emma här på besök en stund :) Vi drack kaffe och hon ville ha hjälp med att välja glasögon, inte det lättaste eftersom alla tre såg riktigt bra ut men hon kommer nog fram till ett bra val :) Fick en chokladask av kvinnan i inflyttningspresent, det tackar vi för! Den kommer sitta bra i magen ;)

Vi for iväg till ÖB en sväng för hon skulle handla lite saker och nu har hon precis åkte hem. Jag sitter och väntar på att darling ska komma hem så ska vi äta lite lasagne så småningom.



Af

Nu är jag hemkommen från mötet på Af. Roligare har jag väl haft i mitt liv men det var helt OK där, känns bra att veta att man får några kronor varje månad även fast jag inte jobbar så ofta.

Hämtade baby på hans jobb förut och så åkte vi och hämtade bilen så nu har den en hel och fin ruta igen :) På vägen hem stannade ja på ICA och köpte mjölk, juice och semlor såklart, det är ju ändå fettisdagen ;) Så nu kan jag meddela att jag inte har en krona kvar förrän lönen kommer. Åker dessutom omkring på reservtanken på bilen så jag får väl gå resten av månaden, duktigt Sandra! Aja, man kan ju alltid hoppas att man får en liten liten krona imorgon när man har namnsdag ;) Dessutom har vi mat i frysen så vi klarar oss så jag ska icke klaga :)

Nu ska jag äta lunch, det blir makaroner :)



Carglass

Godmorgon! Jobbet igår gick bra, allt flöt på och det blev varken tråkigt eller stressigt, helt kanon :) Det värsta är att jag får så galet ont i fötterna när jag går mycket så vi får väl se hur länge till jag orkar jobba. När jag åkte hem köpte jag med mig McDonalds, jag var hungrig :D Hihi!

Idag vaknade jag vid 06.00. Låg och myste i sängen med darling en stund och sen blev det dusch, frulle och alla andra vanliga morgonrutiner. 07.30 åkte vi till carglass och lämnade in vår bil så de får byta rutan på den :) Sen körde jag baby till jobbet och nu har jag nyligen kommit hem. Ska iväg till AF sen på något möte :/ Skulle ta två timmar men det är väl bara att stå ut, jag har ju inte så mycket annat för mig ändå ;)



Hejdå

Snart bär det av till jobbet, ska stanna på statoil först och köpa med mig lite läkerol så jag klarar mig under dagen :D

Hejdå och ha en bra dag!


Magbilder 24+1

 



Såhär ser jag ut idag, vecka 25 (24+1)


Vecka 25

Du
Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Barnet
Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Egna tankar
Den senaste veckan har det sparkats för fullt och jag tycker inte att bebben verkar sova något alls men det gör den nog :P H*n har också börjat sparka över naveln nu, förut har h*n hållit sig till att sparka under naveln :P



Måndag och jobb

Hej och hallå! Vaknade för ca en halvtimma sedan och har käkat lite frulle.

Idag händer det inte så mycket, jag ska jobba 12-21.30 så innan det ska jag fixa mig och när jag kommer hem så lär jag somna direkt ;)



Mat

Har varit ute på en liten promenad för en stund sedan, skönt att komma ut i luften och solen :)

Nu har vi precis ätit kycklingen som var kvar från igår och så gjorde jag ris och currysås till det :) Håller också på och tvättar men eftersom vårt tvättställ har havererat så vet jag inte vart jag ska göra av allting men det löser sig nog.



Söndag

Hallå i stugorna! Vaknade 07.30 idag. Har ätit lite och legat och läst en stund :) Solen skiner idag så det blir nog en liten promenad sen. Det är ju alla hjärtans dag idag också men jag och baby har bestämt oss för att inte köpa något till varandra, det är ingen av oss som behöver något ändå :) Vi firar dagen med lite mys, precis som vanligt :)

Har gått 24 fulla vecka av graviditeten idag och det känns att det börjar närma sig, även om det är ett tag kvar :)


Besök och fixarfrasse

Mamma, pappa och Ingeborg var här en stund förut och fikade. Jag fick tulpaner, det tackar vi för :)

Baby har fixat lite idag, bl.a skruvat upp lampan i hallen (som han står och beundrar nu), satt upp gitarrerna på väggen och fixat upp min hylla som jag köpte på IKEA. Jag ska ställa upp lite saker där sen så det blir inga foton ännu men det kommer så småningom :) Jag håller på och ska skriva ut några foton som baby ville ha i sina ramar men jag måste köpa mer fotopapper innan det blir klart. Tålamod mina vänner, tålamod!

Jag ska göra lite kyckling och potatisgratäng om en stund :)


Gröt

Har precis ätit gröt, som vanligt :) Idag vaknade vi 06.45. Fråga mig inte varför men kanske är det en vana eftersom vi är uppe tidigt på vardagarna :P

Har inga större planer idag, pappa skulle kanske komma hit och se hur vi bor men annars är det lugnt. Jag skriver mer när jag har något att berätta :P Ha en fin dag!


Good evening

Sitter och glor just nu :)

Jag har inte gjort så mycket sen sist. Vi skjutsade Jennifer till stallet förut och nu har vi precis förberett våra hemmagjorda pizzor så det är bara att slänga in dem i ugnen sen :)

Jag skriver nog inget mer ikväll, ska ha fredags-kärleks-mys med min kärleksman ;) Hihi! Hejdå och sovgott!


Korv och bank

For iväg förut till tuna park och köpte mig en ny bok eftersom jag har läst ut mina :) Gick ett varv där inne och försökte hitta en liten alla-hjärtans-dag-present till min darling men det gick inget vidare så det får vänta. Åkte vidare till banken och fixade med min bankbok så nu sitter de pengarna på mitt sparkonto :)

Har nyss ätit lite korv och nu tänkte jag nog läsa lite innan jag börjar med min dammsugning. Känner att fötterna behöver vila lite.



Tvätten klar!

Nu har jag tvättat 6 maskiner :) Det går undan i tvättstugan! Skönt att få allt rent så man kan lägga in allt i skåpen sen. Mycket har legat sen vi flyttade in men nu r det väck!

Ska iväg till banken med min bankbok om en stund :)


Fredag igen...

Ja, dagarna går undan måste jag säga. Har ganska nyligen varit nere i tvättstugan och slängt i några maskiner. Jag bokade där idag så man får undan lite gammal tvätt som bara ligger. Det finns tre stora maskiner där nere och det tar bara 30-60 minuter för en maskin så det kommer nog gå undan hoppas jag :)

Har nyligen tryckt i mig två mackor och lite nyponsoppa så nu är jag redon för en ny dag :) Det blir nog ganska lugnt idag, jag har tvättstugan till 10.00 och efter det ska jag dammsuga och skura i Jennifers rum eftersom vi inte har kommit åt där tidigare.

Nu ska jag läsa bloggar, ha en toppen dag :)


Kommer inte på någon rubrik

Milla kom hit strax innan 12.00. Hon hade med sig subway åt oss ;) Det var smaskens! Efter det fikade vi lite och pratade skit. Hon åkte vid 13.30 och jag har inte gjort så mycket sen dess. Har sökt lite jobb på internet, kikat efter distanskurser och glott lite på bebisgrejer ;)

Cattis hjälp mig med alla miljoner saker ;) Hihi!


Frågor.. igen ;)

Jaa, jag är lite halvtrög när det gäller den här bloggen :)

Kan man få text under min profilbild?
Går det att lägga gamla inlägg i kategorier eller går det bara med de man skriver nu?



En jättebebis!

Haha jag hittade den här bilden på internet. Bebisen vägde 6,6 kilo när den föddes. Här ligger den brevid en "normalstor" bebis. Vet inte om jag skulle vilja klämma fram den där :D




Barnmorskebesök

Det gick bra hos barnmorskan :) De kollade blodtrycket som låg på 141/77, högre än jag brukar ha men ingenting konstigt :) Blodsockret låg på 5,6 så det var ju fint :) De mätte också livmodern och så lyssnade jag på bebisens hjärtljud :) 150 låg det på, sist låg det på 140 :) Skönt att allt såg bra ut iallafall :) Skulle ha lämnat urinprov men det kom inget kiss så det skulle vi ta nästa gång istället :) Fick en ny tid 16/3 igen.

Lilla Milla skulle komma hit en stund efter elva trevligt med lite sällskap :)


Torsdag!

Godmorgon :) Ännu en morgon sitter jag med min grötskål :D Smaskens!

Igår slutatde jag jobba 16.30. När jag åkte hem stannade jag till vid tuna park för att plocka upp Emma. Hon körde efter mig för hon hittade inte :) Vi åkte till Ica slagsta och köpte fikabröd och sen kom Linn dit också. Vi begav oss hem till mig för fika och kaffe.

Efter en stund plingade det på dörren. Det var en tele2 snubbe som pratade så fort att jag inte hörde vad han sa. Han skulle in i lägenheten och när han kom till köket frågade han om inte han fick något kaffe.. Skum snubbe. Han satt ca 5 minuter sen gick han. Han skulle komma tillbaka vid 19.00 när Kristian var hemma men han kom aldrig. hmm.. Det finns en inbrottsliga här i krokarna nu för tiden så man vet aldrig.

Vid 18.45 begav sig flickorna hem igen men innan det hann Emma spy lite :P Hon mådde inget vidare, stackarn!

Jag och baby åt lite korv på kvällskvisten. Det blev också ett bad sen låg vi i sängen och glodde på tv :)

Idag ska jag till barnmorskan 08.30 men sen har jag inga planer. Funderar på att ta en slödag, det vore väldigt skönt :) Nu ska jag äta upp min frukost och hoppa in i duschen. Ha en toppendag!


Matdags

Har duschat lite nu och fixat mig. Har också vikt lite tvätt :)

Ska åka iväg till jobbet vid 12.45 ungefär och försöka leta upp chefen så jag kan lämna mina föräldrapenningspapper som fortfarande inte är gjort :P Men innan jag ska någonstans tänkte jag plocka ur diskmaskinen och äta makaroner med köttfärssås. Ha en trevlig dag alla läsare!


Jobb och fika

Hallå där ute!

Jag har ganska nyligen vaknat, har plockat lite disk bara innan jag satte mig här :) Jag har blivit lite halv pedant :O Haha men det är väl lätt hänt när man är hemma om dagarna och inte har så mycket annat att göra än städning ;)

Idag ska jag jobba 13.30-16.30 (länge) Haha! Efter det blir det nog en fika med Linn och Emma tror jag.



1366 kronor fattigare

Hallå där! Nu är jag hemma från en dag på IKEA. Har köpt bl.a en hylla, handdukar, en till cd hylla, förvaringslådor, en klocka och massa annat trams :) Ska ta lite foton när allt är klart :)

Orkar inte skriva mer idag, är trött som gatan. Godnatt!


Kul test :)

Pojke i magen
(x) Koppen lyfter du i örat för att dricka
( ) Du har ofta huvudvärk
(x) Du gillar inte citrus eller apelsinjuice
( ) Bebisens hjärtslag är 140 eller färre
( ) Du är sugen på kött och ost
(x) Du har svårt att andas och är ofta snuvig
( ) Du har klart urin
(x) Brösten är olika stora
(x) Brösten har blivit mycket större
(x) Du var knappt illamående i början
( ) Du och din mammas relation är sämre
( ) Pappan går inte upp under graviditeten
( ) På mackan äter du helst kanten
(x) Dina fötter är kallare än vanligt
( ) Du sover med kudden mot norr
( ) Bebisen ligger högt i magen
( ) Håret på dina ben växer ut fortare
(x) Din mage står ut
( ) Magen är klotrund och toppig
( ) Din pigmentrand är stark och markerad
( ) Du visar handryggen när du visar händerna
(x) Ditt hår är tjockt och glansigt
( ) Du sover helst på din vänstra sida
( ) Du känner dig ofta ledsen
(x) Det är synd om dig (haha ;))
( ) Du gick upp lite i början
( ) Tandköttet blöder inte eller bara lite
( ) Du har ingen svamp eller urinvägsinfektion
(x) Bebisen sparkar hårt och ofta
(x) Bebisen har hicka sällan / aldrig
( ) Du har enorm utstrålning som gravid
(x) Du känner dig bekväm i din mammakropp
(x) Du har mycket halsbränna
Summa:
14


Flicka i magen

( ) Lite eller ingen halsbränna
( ) Du känner dej oattraktiv
( ) Babyn hickar mycket
( ) Babyn sparkar mindre, bökar gärna
( ) Du har lättare att få urinvägsinfektion
(x) Du har större risk att få svampinfektion
(x) Tandköttet blöder mycket
(x) Vikten går upp mycket i början
( ) Du är ofta irriterad
( ) Du är ofta arg
( ) Du sover helst på din höger sida
( ) Ditt hår är tunnt och matt
( ) Du visar händerna med handflatan upp
(x) Du har en svag pigment rand/ ingen alls
(x) Din mage är bred
( ) Du har en platå på magen
(x) Håret växer som vanligt på benen
(x) Bebisen ligger lågt i magen
( ) Du sover med kudden åt söder
( ) Fötterna känns som vanligt
(x) Du äter gärna mackans mitt
(x) Pappan går upp under graviditeten
(x) Du o din mammas relation är oförändrad
( ) Du var illamående i början
( ) Brösten har blivit lite större
( ) Brösten är lika stora
( ) Du har grumlig och blek urin
( ) Du kan andas som vanligt
( ) Du är sugen på frukt och sallad
(x) Bebisens hjärtslag ligger över 140
( ) Du älskar citrusfrukt och apelsinjuice
( ) Koppen greppar du runt om för att lyfta
Summa: 11

Enligt testet får vi en pojke :P Vad tror du? :)


Hjälp? :)

Hur får jag in den här i själva bloggen? :)




Uttråkad

Sitter här och glor. Jag har hunnit med att läsa i en timma, tagit mig en dusch och fått på mig kläder. Ska fixa mig iordning om en stund också. Jag har inte så mycket att göra för tillfället men jag får väl glo runt lite på internet ;)


En dag som denna..

Godmorgon gott folk! Här sitter jag med min grötskål på morgonkvisten med en galen bebis i magen :) Jag tror h*n tyckte om gröt och smörgås med makrill ;)

Jag vet inte riktigt hur min dag idag ser ut. Jag ska iallafall åka till mamma vid 11.00. Sen kanske det bär av mot IKEA men ingenting bestämt så det visar sig under dagen. Annars har jag inga planer men om det inte blir IKEA så lär jag ju hänga med mammsen ;) Så är livet och det är ganska trevligt :) Nu ska jag äta vidare! Ha en finfin dag!


Bye bye Johnny



Lyssnar på denna just nu, fin låt!


Hej, hallå och goddag

Dagen har varit trevlig för min del :) Hämtade Camilla och Alexander vid 10.00. Vi åkte till Rusta och glodde lite. Efter det blev det storhandling för mig på Willys, skönt att ha det gjort :) När vi var klara åkte vi hem hit och Camilla hjälpte mig att bära upp några matkassar, det tackar vi för :)

Det bar vidare till. ÖB där jag köpte dammsugarpåsar och några andra finurliga påsar som man kan använda när man skickar paket. Till sist åkte vi hem till dem och drack kaffe och åt daimbiskvier (stavning?). Smaskens! Jag och Alexander hade en lång konversation. Förstod inte riktigt vad han hade att säga men det spelar nog inte så stor roll, han verkade nöjd ändå :)

Åkte hem vid 13.30 ungefär och jag har hunnit med att dammsuga och plocka lite. Har även lagt ut mina mammajeans på Tradera för de passar inte längre. Jag har nog blivit lite rund om stjärten ;) Hihi!



Life is beautiful

Nu ska jag strax åka :) Lyssna på låten :)




Bilder

Såhär såg jag ut i fredags :P 22+5





Haha fråga mig inte om minen :P


Vecka 24

Du
Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Barnet
Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Egna tankar
Nu börjar äntligen sparkarna kännas utanpå magen och man ser hur bebisen bökar runt där inne :) Även fast man vet att det är en liten där inne så vill man gärna se och känna när det skuttar till :)

Känns bra att veta att barnvagnen är här nu och väntar på den lilla filur som ska ligga i den. Ska väl ta tag i att kika lite på säng och bilbarnstol på riktigt snart :) Ska dessutom till barnmorskan på torsdag och se så allt står rätt till, ska bli mysigt :)


Ny vecka :)

Godmorgon! Sitter här och frullar som vanligt :)

Igår gjorde vi inte så mycket. Var iväg och fikade hos Kristians farmor och farfar en sväng och sen åkte vi hem. Det blev ingen fika med systrarna men hans ena syster kom iallafall hit en snabbis med barnvagnen så nu har vi den äntligen hemma :D Känns lite knepigt att det står en barnvagn i vår hall men det dröjer inte länge förrän det ligger en liten i den :)

Resten av kvällen låg jag mest och läste eller glodde på tv :)

Idag ska jag åka och hämta Camilla och Alexander strax innan tio och sen bär det av mot Rusta :) Ska se om jag hinner handla under dagen så slipper jag släpa med mig karln och göra det för han står mest och ser förvirrad ut i affärerna ;) Hihi!

Jag måste förresten berätta något kul! Jag vaknade till inatt av att Kristian kastade sig över mig och ropade något på finska :P Tydligen sa han "Akta väggen" :P Han hade drömmt att en vit betongvägg föll ver oss :P HAHA! Så skojigt man kan ha om nätterna :)

Nu ska jag snart in i duschen :) Ha en bra dag!


En solig dag!

Fint väder idag måste jag säga :)

Vaknade runt 09.00 och åt lite frukost. Har precis duschat och ska klä på mig strax. Idag ska vi åka till Kristians farmor och farfar och hälsa på. Hans systrar och deras familjer kommer hit sen också, kanske vill de smaka på min tårta :D Haha!

Får se om jag kan släpa med karln och kika på en bilbarnstol också, vi får se ;)


15.30

Hej igen! Har ätit mat för en stund sedan, pasta och bacon blev det. Ikväll blir det melodifestivalen och myspys. Pain of salvation är med så det ska vi se :)

Nu ska jag läsa tror jag, adjö :)


Tårtbak och tapetsering

Hej och hallå igen! Förut var jag på ÖB och köpte lite bakprylar :) Sen åkte jag hem och gjorde två tårtor, likadana som sist :) Imorgon blir det besök så då kanske det går åt lite och eftersom tårtorna kan stå i frysen i tre månader så är det ingen brådska med att äta upp dem ;)

Min darling tapetserar och är duktig, har vi tur blir barnrummet klart idag :) Så småningom kan vi nog inreda och fixa lite här inne också :)

Funderar på att gå en sjukvårdskurs på distans också, de skulle skicka hem information om kursen så det kan vara något att satsa på. Det börjar bli långtråkigt att gå runt hemma och inte ha något vettigt att göra.


Godmorgon folk

Igår var vi hos pappa och åt mat och tårta. Hemmagjord pizza bjöds det på :) Smaskens! Åkte hem vid 21.00 ungefär.

Vaknade vid 07.30 imorse, efter det låg jag bara och blundade i sängen :P Nu har jag precis ätit frukost och sitter och kikar efter en intressant distansutbildning som jag kan ha nytta av :)





Haha det funkade :D

Tack Cattis :D


Testing testing



Funkar det tro? Bra låt iallafall :D


Korkad fråga

Kan hända att jag är skitdum nu men hur lägger man in youtube klipp på bloggen? :) Har inte riktigt kommit underfund med det ;)


Bebislista

Lite rolig grej och också bra att veta vad som behöver handlas :) Har kryssat i det jag har och siffran efter står för hur många :)

Åka vagn:
(X) Vagn
(X) Täcke
(X) Kudde
( ) Filt
( ) Åkpåse
( ) Plastad frotté
( ) Vagnleksak/Mobil
( ) Reflex

Åka bil:
( ) Babyskydd

Sova gott:
( ) Spjälsäng/Vagga
( ) Spjälskydd
( ) Madrass
( ) Täcke
( ) Kudde
( ) Lakan
( ) Plastad frotté
( ) Påslakanset
( ) Leksaksmobil/speldosa
( ) Gosedjur

Sköta om:
(X) Skötbord
(X) Skötbädd/skötskydd
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
( ) Skötväska
( ) Leksak till skötbordet
( ) Blöjhink

Äta mat:
(X) Amnings-BH 2
(X) Bröstpump 1
(X) Nappflaska 4
( ) Flaskborste
( ) Modersmjölksersättning
( ) Amnings kupor
( ) Haklappar
(X) Dreggelhaklappar 1

Bada:
(X) Badbalja
( ) Tvättlappar av frotté
(X) babyolja
( ) badhandduk med huva

Kläder stlk 50/52
(X) Body 1
(X) Dress (byxor+tröja) 1
( ) Mjukisbyxor
(X) Mössa 1
( ) Pyamas

Kläder stlk 56: (tror inte det behövs mer innan bebben kommer men det är svårt att låta bli ;))
(X) Bodys 4
(X) Strumpor 3 par
(X) Byxor 3
(X) Tröjor 3
( ) Strumpbyxor
(X) Pyjamasar 3
( ) VelourByxor
( ) Klänningar
(X) Mössor 1
( ) Overall
(X) Tossor 1
(X) Sparkdräkt 1

Kläder stlk 62:
(X) Bodys 1
( ) Pyjamasar
( ) Velourbyxor
( ) Mjukisdress
( ) Klänningar
( ) Strumpbyxor
( ) Overall
( ) Tossor

Mini-Apotek:
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn
( ) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
( ) Idomin
( ) Barnolja
( ) Xylocain

Övrigt:
( ) Filtar
( ) Amningskudde
( ) Bärsele
( ) Babysitter
( ) Snuttefilt
( ) Nalle/gosedjur
( ) Nappar
( ) Napphållare
( ) Bitring
( ) Fårskinnspläd
(X) Förvaringsmöbel till bebiskläder

BB-väskan (att ta med till BB):
Prickas av när prylen är nerlagd:
( ) Rymlig och praktiskt väska
( ) Kamera
( ) MVC-journal
( ) Födelseplan
( ) ID-Kort
( ) Kläder till nyfödd + ombyte
( ) Bebisfilt
( ) Tofflor
( ) Bekväma kläder till mamman
( ) Hårsnoddar
( ) Pengar
( ) Hygienartiklar
( ) Mjukt toapapper
( ) Hårborste
( ) Bilbarnstolen för hemfärd
( ) Mobil + laddare
( ) Sköna strumpor
( ) Läppcerat
( ) Småpengar till parkering
( ) Amnings-BH
( ) Amningströja
( ) Ev. Mat



Bilder

Hallå där! Har precis ätit lite lunch i form av två smörgåsar med falukorv och te :)

Mormor var här för en stund sedan, hon ville se hur vi bodde. Vi fikade och pratade och jag fick också 2000 kronor av henne till barnvagnen, TACK!!! :) Körde hem henne vid 12.00 så nu sitter jag och glor, ska snart slå in paket till baby ;)

Nu kommer lite kort :)

Min tårta :) Det ska egentligen vara lite dekoration på den men det skippade jag :P Det har tagits några bitar från den ;)








Vårt färdiga vardagsrum. Det kommer nog upp lite tavlor och dekorationer så småningom men först ska vi få klart de andra rummen, vilket kommer ta sin lilla tid :)


Grattis baby ;)

Idag fyller min darling år :) Hihi! När han kommer hem ska han få tårta och present av mig ;) Hans andra present beställde jag igår så den får han inte förrät nästa vecka men det funkar :)

Nu sitter jag här och käkar lite gröt och pratar med baby i telefon ;) Ska fixa mig lite snart och sen åker jag och hämtar mormor som vill komma hit och titta hur vi bor :) Har inga planer för resten av dagen men ikväll ska vi iallafall till pappa :) Skriver mer sen! Förresten är vardagsrummet klart nu så jag lägger upp en bild på det och på min tårta senare :)


Shopping och tårtbak

Hej och hallå! Åkte till mamma och drack kaffe vid 10.00 imorse. Henne kompis Sussi var där (min jobbarkompis) och fikade också. Satt och pratatade och vid 11.00 gick mamma och jag till stan. Jag fick en BH av mamma, tack :) Det behövdes verkligen!

Vi gick runt och glodde efter mammabyxor men det fanns inte i en enda affär så jag fick vara utan. Mamma köpte lite underkläder till sig själv och bebiskläder :P Tror mamma tycker det ska bli kul att bli mormor ;) Det blev ett kit med body, tröja, byxor, pyjamas, haklapp och mössa :) Och så köpte hon en sparkdräkt, tack mor :) Jag köpte present till min darling också ;)

Vi åt mat på svea plan och där handlade jag lite saker till min tårtbakning :P

Kom hem vid 15.00 och satte igång med tårtbottnen direkt. Eftersom den ska vara i ugnen ca 45 minuter så passade jag på att dammsuga och skura i vardagsrummet så vi kan lägga dit mattan och få klart där ikväll :) Har också pratat lite med mormor och meddelat att vi ska betala vagnen och snäll som hon är har hon erbjudit sig att betala den, jag tackar och tar emot :)

Nu ska jag fortsätta med mitt tårtbak men jag slänger in en bild på den sen så får ni se om jag lyckades eller inte ;)


Snuvigt

Godmorgon! Har varit vaken sedan 06.15 ungefär. Har svårt att sova längre nu för tiden.. Men då har man ju hela långa dagen på sig att göra saker :) Jag är snuvig och lite tjock i halsen men känner mig iallafall inte lika seg som igår så idag bär det av till staden med mamma och kolla efter present till min darling :) Tänkte också försöka mig på att baka en tårta på eftermiddagen, bara för skojs skull :)

Jag tror att bebben i magen kommer bli trummis som sin pappa, det viftas ordentligt därinne och man ser hur hela magen skuttar och hoppar och hur bebben bökar runt där inne :) Köpte en bebis dress igår också (jag ska sluta handla snart) ;) Haha! Men den är i lite större storlek, tyckte bara att den var så galet söt så jag var tvungen ;)

Tog bilden från Nelly. De har massor med fina barnkläder :) Detta är en body, byxor och mössa, kanske kan passa bebben till hösten :)

Nu ska jag ta en dusch, adjöken!



Godkväll

Sitter och käkar äppelpaj med vaniljsås och dricker kaffe just nu.

Till kvällsmat blev det fläskfilé och potatisgrejer med bearnaisesås, det var nästan det enda som fanns i frysen så det är dags att handla :P

Baby håller på och skruvar upp tvn på väggen så det börjar arta sig där inne :)


Baka baka liten kaka

Har precis bakat en äppelpaj. Något måste man ju göra för att fördriva tiden :) Har också dammsugit köket, vilket behövdes. Känner mig fortfarande seg som attan men känns inte som feber iallafall så det är bra. Imorgon MÅSTE jag åka iväg och köpa present till baby hur sjuk jag än är :P

Cattis undrade hur min ram ser ut så varsågod ;)

Dock är det inte mina bilder ;P

Nu ska jag hänga tvätt.


Svettas

Har hunnit glo lite på Greys Anatomy, läst och badat sen sist. Har också plockat ur diskmaskinen och slängt igång en maskin med tvätt. Sitter och dricker te nu och svettas som en gris! Hoppas verkligen inte att jag blir sjuk :( Ska försöka få i mig lite lunch om en stund.. Är inte så värst hungrig men äta bör man annars dör man.


Det blåser

Morrn morrn! Sitter här som vanligt med min grötskål.

Idag har jag inga större planer, börjar bli förkyld så vi får väl se hur mycket jag orkar göra.

Igårkväll satte vi upp min stora tavla över soffa och så satte vi upp cdhyllorna så det börjar arta sig men det är fortfarande lite kvar att pyssla med :)

Jag är trött nu så jag kanske skriver senare igen.. Ha en bra dag!



Babyskydd

Som sagt var vi på babyproffsen idag och skulle glo lite. Kollade på ett babyskydd som jag tyckte om. Dock inget bestämmt ännu :)

Brio Primo





Kläderna jag fick av mamma



Body

Pyjamas

Ber om ursäkt att bilderna är vridna åt fel håll men jag orkar inte göra något åt det nu :)


Men ÅH!!!

Jag tänkte ta bort lite bilder från min blogg för att rensa och då försvann de från inläggen också, det visste ju inte jag att de skulle göra.. SURT!


Back home

Hallå i stugorna!

Nu är jag hemma igen efter dagens äventyr. Åkte till mamma vid 10.00 imorse. Drack lite kaffe och sen for vi iväg till pingstkyrkan (jippi..inte). Mamma köpte några glas och jag gick mest och led ;P Vi begav oss mot Elon och köpte presentkort till pappsen eftersom vi ska dit och fira honom på fredag :) Efter det blev det babyproffsen. Visade mamma vår vagn och så hittade jag en bilbarnstol som jag vill ha ;) Så den skulle mamma köpa när vi sa till :P

När vi var klara där åkte vi till tuna park och åt lite mat, biff med klyftpotatis blev det. Sen begav vi oss till Coop Forum och handlade lite, eller mamma handlade mest. Hon köpte en body och en pyjamas åt oss där så det tackar vi för, bilder kommer sen :) Efter det skjutsade jag hem henne och jag tänkte åka till jobbet och lämna in mammapenningspapprena men chefen var på möte (typiskt) så det får bli en annan gång. Istället begav jag mig till mormor och morfar och fikade lite. Vid 15.00 åkte jag hemåt och nu sitter jag och väntar på min darling (som är bäst). 

Skriver ett litet inlägg senare och då kommer också bilder på kläderna :)
  


Tisdag

Hej och godmorgon! Idag vaknade jag 6.30 av att min man kröp ner i sängen och pussade på mig innan han for till jobbet :) Bättre finns inte! När har hade åkt kokade jag havregrynsgröt och åt lite sen har jag mest glott på tv. Tog nyss en dusch och så har jag fixat mig så snart ska jag åka och hämta min mor. Vi ska åka till någon bygghandel och så får vi se om vi åker förbi babyproffsen och kikar på lite priser.

Kanske skriver ett litet inlägg när jag kommer hem igen, ha en bra dag!


Taveltips?

God afton! Nu på kvällskvisten har jag ätit lax och potatis :) Det slank ner finfint!

Vi har pysslat lite i vardagsrummet också men det är inte klart så ni får ha tålamod med bilderna ;)

Jag håller på med en tavla men vet inte vad jag ska ha för bilder.. Det är en ram som man kan ha tre bilder i. Någon som har tips på hur jag kan göra? :) Nu tänkte jag krypa ner i sängen så jag önskar er alla en god natt och hoppas att jag sover bättre inatt :)


Fixarkvinnan

Har precis skruvat ihop CD hyllorna vi köpte igår :) Det var lite krångel med den första när man inte visste åt vilket håll allt skulle vara men sen flöt det på bra så nu är de färdiga iallafall :) Såhär ser den ut!
Bild tagen från
IKEA


Vecka 23

Du
Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.

Barnet
Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen “på riktigt”, istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små “skutt” i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Egna tankar
Har haft väldigt ont i magen den här veckan men eftersom barnmorskan säger att det inte är någon fara så får jag väl lita på henne. Har också börjat känna av förvärkar lite då och då. Kände även bebis hicka häromdagen :)
Sparkarna börjar bli hårdare och det är en riktigt liten akrobat där inne :)


Barnvagn, IKEA och kalas!

Igår blev det lite mer att göra än jag hade tänkt mig!

Vi åkte och skjutsade Jennifer till stallet vid tolv. Efter det åkte vi till Kristians syster och testade hennes barnvagn :) Den var jättefräsh och smidig att köra så den slår vi till på :D När vi var klara bar det av till hans andra syster för att fira hennes dotter som hade fyllt 1 år. Blev en snabbkaffe med lite tårta.

När vi var nöjda där så bar det av mot IKEA. Vi köpte 3 cdhyllor, lampa till sovrummet, lampa till hallen, lampa till Jennifers skrivbord, ett bord till Kristians studio och lite blombrukor. Nu kanske det äntligen kan bli klart i vardagsrummet :) Får se om vi hinner fixa allting ikväll för isåfall tar jag kort och lägger ut :)

Vi åkte hem vid 15.00 och då var det hem med sakerna och sen hämtade vi Jennifer. De körde mig till Tindras kalas och där blev det lek, fika och prat. Kristian åkte och jobbade sålänge. Var hemma strax innan sju så då blev det mat och sen körde vi hem Jennifer och for till mamma med en nyckel. La oss i sängen 20.00 och där låg vi hela kvällen tills vi somnade :)

Jag vaknade vid 23.30 inatt och kunde inte sova :O Jätteirriterande! Jag låg säker och vände och vred fram till 02.30 innan jag somnade om.. Suck! Menmen, nu ska ni få se lite bilder på vagnen :) Bilderna är tagna från
Babyproffsen.



Har för mig att den ser ut ungefär såhär :P



Och här är liggdelen :)

Vi får även täcke, kudde, 3 set med påslakan/örngott och regnskydd till liggdelen :) Finfint tycker jag!



RSS 2.0