God mat

Hej hopp!

Nu har min kära man kommit hem :) Fast han har varit hemma en stund. Vi har ätit köttfärs/ris/grönsaksröra, det slank ner fint :)

Skriver inget mer ikväll så nattinatti :)


Beställt kläder

Nu har jag klickat hem lite kläder, dock skulle det ta 10-14 dagar innan de kommer men det är ju ingen brådska :) Det blev två långa skjortor, en ljusblå och en svart, två par svarta leggings, fyra par trosor, en ljusgrå amningströja, ett ljusgrått amningslinne och en svart kjol. Lite roligt att beställa hem kläder åt sig själv, det var ganska längesedan jag kunde beställa hem så mycket på samma gång åt mig själv :) Dock behövs kläderna eftersom jag inte kan ha mina gamla och mammakläderna kommer så småningom att bli för stora, iallafall endel :)

Nu dricker jag te med honung för min hals har ont, hoppas inte på en förkylning nu såhär i förlossningstider :P


Besök av Emma

Nu har jag vikit hängt tvätt så det står härliga till! Det hänger kläder i hela lägenheten men det gör inte så mycket :)

Emma har nyligen varit här en sväng och druckit kaffe och pratat :) Hon fick testa min sockerkaka och den blev godkänd, tur det! Trevligt med lite besök :)

Hon har nyligen åkt och jobbat och jag ska sätta mig och klicka hem lite nya kläder från Ellos. Behövs lite nytt nu efter graviditeten för mina gamla kläder kommer jag inte i på ett bra tag :P Tunikor och tights får det bli! Måste ju tänka på om man ska amma också.. Det löser sig :)


Fix

Nu har jag ätit min frukost, duschat och slängt igång en maskin tvätt :)

Tänkte snart göra en sockerkaka.. Inget jag gillar sådär massor men det kan vara skönt att ha lite i frysen om det kommer besök efter bebisens ankomst :) Måste också hänga lite tvätt men allra först ska diskmaskinen tömmas!


Vecka 40

Du och barnet
Nu är din bebis sannolikt mellan 50-52 cm och väger 3.5-4 kg. Det är nu nära ditt beräknade förlossningsdatum och det är dagt för bebisen att födas. Det är dock bra att komma ihåg att många går över tiden, speciellt förstföderskor, så bli inte orolig om bebisen bestämt sig för att vänta ännu lite till.

Du får nu gå på täta kontroller hos barnmorskan och ditt barns tillstånd övervakas noggrant.

Egna tankar
Nu är dagen som vi väntat på i nio månader snart här! Känns konstigt :) Dock har dagarna aldrig känts så långsamma.. Jag tror att jag kommer gå över tiden och är ganska inställd på det. Försöker tänka på att njuta av ensamheten så mycket som möjligt för sen kommer jag att vara mamma i resten av mitt liv :)


Hunger

Morrn! Vaknade ganska nyligen och är HUNGRIG! Så nu har jag slängt in macka i ugnen :) Blir baguette med smör och ost, mumma!

Vad ska jag hitta på idag då? Tvätta är iallafall ett måste.. Sen kanske jag ska sitta i solen en stund :) Blir så rastlös där ute men det ordnar sig :)

Nu måste jag snart fixa mina mackor för det svider i magen på mig!!! Ha en toppendag :)


En varm dag!

Dagen har tillbringats vid klippbergen i solen :) Jag är ju inte överförtjust i solen just nu för det blir så satans hett men nu när jag ändå var ute försökte jag tillbringa varje liten sekund i solen och resultatet är rött :) Bröstet, ansiktet och armarna har fått färg men jag tror den kommer försvinna lika snabbt igen. Så är det :)

Nu på eftermiddagen/kvällen har vi glott på film och ätit.. Blir slöande och tv nu innan vi somnar :) Natti!

Pine: Mat låter gott, det går alltid ner :D Vi får höras!


Hungrig..

Somnade om en stund förut :) Det var bra, annars hade jag varit alldeles trött idag! Har duschat lite och snart är det dags för lunch innan vi åker :)

Har nog ingenting mer att berätta.. Hejhopp!


1 vecka kvar!

Godmorgon alla! Idag är det exakt en vecka kvar till bf :) För enligt mig är bf 6/6 som hon på ultraljudet sa :) Spännande!

Idag vaknade vi 04.20 :O Haha! Vi har precis ätit frukost och nu blir det väl att bara vara tills det bär ut till stugorna i Klippbergen igen :) Hoppas på sol idag så man får lite färg.. Jag får väl överleva med svetten en dag ;)

Ha en toppendag!


Utedag

Idag har vi tillbringat dagen ute vid Kristians systers stuga, mycket mysigt :) Vädret var inte det bästa hela tiden men hellre så än för varmt :) Det har rivits stuga, grillats och umgåtts! Kanondag! Morgondagen blir likadan är det tänkt..

Nu ska jag krypa ner i sängen, natti!


Morrn!

Orkade inte skriva mer igår, jag var trött och somnade vid nio ;)

Imorse vaknade jag 05.15 och kunde inte sova längre.. Låg och pratade med min man någon timma och tillslut somnade vi om och sov till 09.00 :)

Vet inte vad som händer idag, ut och svira kanske :)


Älskade försäkringskassan!!!

Glömde förresten att berätta att min syn på fk har förändrats totalt, jag älskar dem :D

Det ringde en tjej angående min föräldrapenning idag och hon sa att i juli förra året tjänade jag 20.000 och eftersom jag har jobbat så mycket jag har fått/kunnat och dessutom varit aktivt arbetssökande hela tiden så sätter hon min månadsinkomst på 20.000!!! Lovely :) Kommer få betydligt mer föräldrapenning än väntat :) Dock ska dessa pengar skattas och sedan blir det 80% på det men det är ändå mer är väntat!

Puss på fk idag :) Ska väl kanske inte vara för glad förrän jag har pengarna i handen men ändå :)


Fullspäckad dag

Hej och hallå!

Dagen började vid 09.00 imorse då jag hämtade upp Camilla och Alexander. Vi åkte först till Coop Forum och systembolaget. Efter det bar det av mot Rusta. Därefter blev det Ica Slagsta och ÖB och sen körde jag hem dem.

Vid 12.00 åkte jag hem till mamma och tänkte lämna bilen. Då tyckte hon att vi skulle gå till svea plan och äta lunch så det gjorde vi :) När vi var mätta hämtade vi Ingeborg och pappa och sen bar det av hem till mig. Åt bullar och drack kaffe och nu har de precis åkt.

Jag hämtade mitt paket med gardiner och duschdrapperi idag :) Kanoners! Duschdrapperiet är uppe men gardinerna får vänta för vi har ingen gardinstång uppe ännu!


En gräslig natt

Morrn everybody!

Har sovit illa inatt, jätteilla! Vaknade vid 00.03 och gick upp och kissade. Sen kunde jag inte somna om! Låg och vände och vred, sen blev det för varmt och för kallt hela tiden.. Kollade på klockan och då hade den blivit 01.42, suck! Vände och vred ett bra tag till innan jag tillslut somnade.

Vaknade 07.30 och hoppade in i duschen direkt. Har precis ätit frukost och snart ska jag klä på mig och åka med Camilla och Alexander och handla lite :)

See you later!


Tuppluren

Nu har jag tagit min dagliga tupplur, lika skönt varje gång ;)

Fär tillfället håller jag på och lagar köttbullar & makaroner :) Skriver nog inget mer idag, hejsvejs!


Kanske lite lunch..

Och så sitter man här IGEN! :P

Kristian var nyss hemma och tog sitt allergipiller :) Vi åt bullar också.. om någon undrade :) Nu har han åkt och jag ska nog ta mig något att äta tror jag..


Det blidde ingen Emma..

Hon kunde inte komma idag :/ Hon hade tydligen fått några ögondroppar så hon inte fick köra bil :P Så jag blir ensam idag med, det funkar ändå :)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Känner mig "pysslig" men vet inte riktigt vad jag ska pyssla med, några förslag? :)


Godmorgon!

Hej alla gullebullar! Igår fick jag inte mycket till sällskap, min man var väldigt trött och somnade tidigt så jag låg mest och glodde på honom och fnissade åt hans små ryck :) Det tycker jag om!

Imorse vaknade jag ca 05.15 av att Kristian fnissade åt mig (han gav väl igen). Jag ser nämligen väldigt rolig ut när jag sover :P Men så är det :) Då var jag hungrig så jag gick upp och åt :P Sen la jag mig och sov igen till 08.00. Nu har jag precis duschat, gjort rent köksbänkarna och dammsugit lite i köket, det låg fullt med pärlsocker efter bullbaket igår.

Idag kommer lilla Emma hit :) Vet inte när men det visar sig nog.. Tills dess ska jag sitta här och glo! Bye!


Woho :)

Åhhh vad kul att ni kommenterar :D Det gör det så mycket roligare att blogga då :)

Nu är mitt bullbak färdigt, det blev ca 100 bullar och jag kan meddela att nu har mina fötter ONT! Ska gå och äta lax och potäter nu sen blir det dusch och sängen, natti!


Barnmorskan!

Det gick bra hos barnmorskan, inga problem att hitta dit :) Det var ju första dagen de var på sjukhuset idag och jag var hennes första patient ;) Haha! Allt var fint som vanligt. Hon klämmde på magen men kände inget huvud på bebisen :P Så det blev ett ultraljud och det visade sig att bebben var fixerad nu, det var på tiden :) Den låg så långt ner att hon inte kände den med händerna när hon klämde, vilket kan förklara min ständiga kissnödighet och smärtan i korsryggen. Tydligen så har bf förflyttat sig till den 5/6? Jag är förvirrad men strunt i bf, den kommer när den kommer :)

Nu ska jag slänga på lite bra musik och baka bullar, wish me good luck! Det kan behövas :)


Hejsvejs

Nu åker jag och letar reda på tant Kerstin så hon får klämma mig lite på magen :) Bye!


Min zebramage

Tänkte lägga ut bilder på magen utan att jag gömmer den under tröjan för en gångs skull :P

Här är min zebramage :) Vecka 38+3





Kom ut nu bebben!


Försäkringskassan.. BLÖÖÖÖ!!

Tänkte försöka få tag på försäkringskassanmänniskorna för jag är aningen nyfiken på hur mycket jag kommer att få i föräldrapenning men de är "överbelastade"!! Likadant igår... Det har gått över en månad sedan de skickade iväg mina papper så nu börjar jag ledsna på detta.. BLÄ och BLÖ säger jag om detta :)


Das is was

Jaha här sitter jag igen! Har ätit lite frukost och kollat på film. Dock var filmen dålig så jag ledsnade och tog en dusch istället :) Vi hade inget balsam hemma så mitt hår är en stor risbuske för tillfället.. Får köpa balsam idag!

Nu har jag inte så mycket att göra, sitter mest och väntar på att klockan ska bli 13.00 så jag kan åka till barnmorskan.. De har flyttat till sjukhuset nu så jag ska väl försöka leta mig fram dit :P Borde inte vara något större problem.. Hoppas jag!


Satans svettkärring!

Jag avskyr svett och så plågas man med att sitta här och toksvettas varje dag! Usch.. Måste tillochmed lyfta på magen för därunder bildas stora svettpölar :P Höhö! Inte mysigt.

Nog pratat om min svett! Vaknade ganska nyligen, jag tycker om att sova :) Lär blir dåligt med det sen så därför passar jag på nu. Tänkte snart göra frukost och glo på en film. 13.30 idag ska jag till barnmorskan och när jag kommer hem därifrån tänkte jag sätta igång att baka bullar :)

Nu måste jag vädra under magen! Ha en bra dag :)


Grejs

Jahaja, nu har man duschat, ätit gröt, dammsugit och packat lite BB väska :) Det är ju svårt att packa ner allt eftersom man använder mycket men lite bebiskläder och lite kläder till mig slank ner :) Känns skojigt, ännu ett av mina tidsfördriv :P

Vet inte vad jag ska hitta på nu.. Tror jag sätter mig och kikar runt bland lite bloggar :)


Tisdag

Hej och godmorgon.. eller det är ju inte morgon längre men eftersom detta är mitt första inlägg för dagen så får det bli ett godmorgon :)

Har ätit frukost, kollat på film och sovit en stund på morgonkvisten :) Riktigt behagligt!

Just nu sitter jag och svettas som en gris, vet inte varför för det är inte speciellt varmt här inne annars men min kropp spökar ju på alla möjliga vis så det var bra med det :) Idag händer det inte så mycket, ska njuta av att det inte är sol ;)


Grrrulp

Jag gillar inte rubriker.. Så ni vet!

Nu har vi iallafall ätit köttgryta och ris :) Sen bar det av till statoil.. om någon undrade! Nu är vi hemma och jag ska moffa glass, hejdå och godnatt!


Denna ständiga hunger

Är hungrig och åter hungrig! Om jag skulle äta varje gång jag blev hungrig skulle jag väga minst 150 kilo nu och det har jag ingen lust med. Jag åt lunch vid 11.00 så jag tar mig nog en frukt nu i väntan på kvällsmaten :)

Jag börjar bli uttråkad nu.. Tur att det inte är så långt kvar tills min man kommer hem :) Lilla bebisen ligger och trycker med sin lilla stjärt åt alla håll och kanter.. Skulle hellre ha den lilla stjärten (och resten av bebisen) utanför magen :) Men den gör ju som sagt som den känner för.

Äta nästa!


Den där slöhögen..

Ja här sitter hon och är fet :)

Jag har sovit en stund, duschat och slängt i en maskin tvätt :) Mer än så tänker jag inte göra idag om det inte inträffar något oväntat :P Dock tvivlar jag på det..

Nu har jag ingenting mer att säga ;)


Vecka 39

Du och barnet
Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

Egna tankar
Jag har nog inte så mycket mer att säga om detta än KOM UT NU BEBIS! Men h*n skiter nog fullständigt i vad jag vill, den kommer när den kommer :P Det ska börja trotsas i tid ;)



Såhär ligger nog klutten i magen :)


Och så var det måndag igen...

Hej hopp i solskenet! Som vanligt är jag uppe och äter frukost och glor på datorn innan jag kryper ner i sängen igen ;) Jag knölade precis i mig två rostade mackor men är lika hungrig ändå :O Likadant igår, jag åt potatismos och falukorv och efter tio minuter var jag hungrig igen så då åt jag två mackor :P Det är bara att passa på att äta nu för sen ska alla kilon bort ;)

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på.. Har fortfarande ingen bil så jag är lite instängd här hemma när inte fötterna funkar som de ska :P Men det gör inte så mycket, jag tycker det är skönt att vara hemma även fast jag blir uttråkad. Kanske sitta en stund på balkongen? Vi får se vart dagen bär..

Nu kan jag förresten bocka av första namnet på gissa bebis listan :P

Pappa 23/5

Camilla 1/6

Mamma 2/6

Berecca 3/6

Milla 4/6

Kristian 5/6

Pine 7/6

Elinore 8/6

Ulrika, Caitlins mamma 9/6

Emma 10/6

Jag 12/6


Och så var det måndag igen...

Hej hopp i solskenet! Som vanligt är jag uppe och äter frukost och glor på datorn innan jag kryper ner i sängen igen ;) Jag knölade precis i mig två rostade mackor men är lika hungrig ändå :O Likadant igår, jag åt potatismos och falukorv och efter tio minuter var jag hungrig igen så då åt jag två mackor :P Det är bara att passa på att äta nu för sen ska alla kilon bort ;)

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på.. Har fortfarande ingen bil så jag är lite instängd här hemma när inte fötterna funkar som de ska :P Men det gör inte så mycket, jag tycker det är skönt att vara hemma även fast jag blir uttråkad. Kanske sitta en stund på balkongen? Vi får se vart dagen bär..

Nu kan jag förresten bocka av första namnet på gissa bebis listan :P

Pappa 23/5

Camilla 1/6

Mamma 2/6

Berecca 3/6

Milla 4/6

Kristian 5/6

Pine 7/6

Elinore 8/6

Ulrika, Caitlins mamma 9/6

Emma 10/6

Jag 12/6


Jag är hungrig!

Vilken tur för mig då att Kristian lagar mat ;) Falukorv och potatismos!

Jag har bara legat och glott idag, är trött på det! Jag vill släpa med mig mannen till affären för man hittar alltid något roligt (och gott) där men han vill inte.. Så kan det vara..

Jag har absolut ingenting vettigt att säga idag så mina inlägg är totalt meningslösa :) Skriver nog inget mer idag, hejsvejs!

Tack Ulla för din kommentar, alltid lika trevligt :)


Blutter

Jag har jättetråkigt! Finns ingenting att göra.. Iallafall ingenting som jag vill göra. Min man ligger i soffan och glor på tråkiga filmer och själv försökte jag mig nyss på att göra matteprovet som jag skulle göra den här veckan. Kan meddela att det gick anus!!!!

Det blåser massor ute.. Nu vill jag inte skriva mer, hejdå!


Söndag

Jaha, söndag idag och exakt 2 veckor kvar till bf.. Nervöst, spännande men frukansvärt segt! Känns som att dagarna står stilla!

Idag vet jag inte vad vi hittar på, har ingenting planerat. Det verkar inte vara sådär extremt varmt ute idag så man kanske vågar sig ut en sväng? :P Får se.. Har inget mer på hjärtat nu, adjöken!


Gissa bebis!

Kommer bebisen imorgon? Enlig pappa gör den det, själv tvivlar jag på saken :P

Vore kul om fler ville gissa ankomstdatum :)

Pappa 23/5
Camilla 1/6
Mamma 2/6
Rebecca 3/6
Milla 4/6
Kristian 5/6
Ulrika 9/6
Jag 12/6





Kväll

Jahaja, vad har dagen bestått av då? Den började på McDonalds vid 13.00 ungefär.. Därefter åkte vi till soptippen med vår gamla diskmaskin och sen for vi till rusta och skulle köpa balkongmöbler men de var slut så det får bli en annan gång.. Sen for vi hemåt och låg på balkongen :) Skönt!

Nu har jag nyligen skjutsat Kristians systrar till stan och nästa projekt blir nog tv ;) Nattinatti!


Dessa soliga dagar..

Gårdagen bestod av kött, strips, bearnaisesås, Talang 2010, Modern family, jordgubbar, glass, cheeseballs, kärlek och till sist sömn :) Fint tycker jag!

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på, det är ju soligt så mitt sug att gå utanför dörren är inte enormt, men man kan ju inte sitta inne hela dagarna :P Så vi får helt enkelt se vad som händer :)

Ha en bra dag!


Hemmafrun

Här sitter jag och luktar gott.. Kan bero på att jag är alldeles nyduschad men jag lär nog ganska snart bli svettig igen :)

Jag har sytt alla våra stolsdynor som var trasiga, lekt lite hemmafru sådär :P Det är inte varje dag man får känna sig så tantig ;)

Jag har nog ingenting mer att berätta så det är nog färdigbloggat för min del för idag! Hörs imorgon!


Pain in the ass.. nästan

Nu har jag tagit min dagliga tupplur :) Sov en timma ungefär och det är lika behagligt varje gång :)

Nu har jag precis hängt tvätt och sitter och dricker saft :) Har ont i korsryggen som attan.. Vet inte varför men det känns konstigt iallafall, inte skönt!


Pyssel, pyssel

Jag har tråkigt.. Känner mig så inlåst här hemma när jag inte har någon bil :P Promenad är bara att glömma just nu! Men så kan det vara :)

Funderade förut på att göra egna väggord men det verkade alldeles för pyssligt för mitt tålamod och dessutom kom jag inte på någon text så det får vänta ett tag :P Så mycket mer vettigt har jag inte gjort, ska snart steka hamburgare till lunch :)


Insekter?

Hej igen.. Nu har jag sovit en liten stund iallafall.. Kunde inte somna förrän klockan 07.00 men sov iallafall en timma :)

Förut när jag gick i köket så jag en liten insekt som spatserade på golvet. Eftersom jag är livrädd för dessa äckliga kryp så sprayade jag något lukta gott medel på den. Fick göra det ett antal gånger men tillslut dog den.. Började funder på vart de små liven är påväg egentligen? Vad gör de med sina liv? De knatar en liten bit och sen kan de stanna till och sitta på samma ställe i evigheter.. Knepiga varelser!


Jahaja..

Nu kanske ni undrar vad jag gör uppe nu? Det gör jag också.. Min kära man fick för sig att han skulle åka till jobbet 04.00 och jag vart hungrig då så jag har ätit mackor :P Men jag blir nog inte vaken så länge till, är fortfarande trött så jag ska sova lite till om en stund :)


Önskar er en godnatt!

Nu har vi ätit kyckling och nudlar, åhh vad gott det var :) Har aldrig gjort det förut men det lyckades bra!

Nu ska jag dricka nyponsoppa och sen krypa ner i sängen framför tvn! Nattinatti!


Badstäd

Mjahaja! Åt två mackor till lunch förut och sen la jag mig i sängen och glodde på tv, PANG så somnade jag :O Eller det sa nog inte pang men det gick iallafall lika fort som ett pang :) Vaknade för en timma sedan och nu har jag precis skurat lilla badbaljan med tillbehör. Det har bara stått i ett hörn i flera månader nu så det var skapligt dammig och skitigt, men nu är allt rent och när det är torrt ska jag ställa sakerna på sina rätta platser :P

Min kära man åkte direkt till studion efter jobbet så jag sitter och väntar på att han ska komma hem och sen ska vi äta kycklingwok med nudlar och sötsur sås, blir kanoners!


Färdig!

Äntligen är städningen klar och jag känner mig SÅ duktig ;) Dock har jag ont men det får man ta :) Tänkte lägga ut en bild på köket med de nya tapeterna men det får bli någon gång nästa vecka när gardinerna har kommit :)

Kommer iallafall en bild på mina feta fötter ;)



Och så kommer en magbild från idag, vecka 37+4 som lilla Emma önskade :)





Snart så..

Nu är allt färdigt, ska bara dammsugas och skuras lite golv :) Men väntar en stund med det, måste vila fötterna igen, de ser ut som fotbollar :P

Har precis gjort tre tavlor till köket, tror det kommer blir bra :) Kristian är lite trött på alla mina tavlor men det får han allt leva med ;)


Puh!

Nu har jag städat i ungefär en timma så nu är det dags för paus :) Måste ju vila min stackars kropp lite då och då! Har iallafall blivit färdig med badrummet och halva köket, alltid något.

Vet inte om bebis tycker det är bra eller dåligt att jag städar för den härjar som sjutton där inne :) Man kan ju hoppas att h*n gillar min städning :) Nu ska jag äta banan!


Gooooodmorgon torsdag

Hej hopp! Nu är jag vaken efter 12 timmars sömn, skönt! Somnade straxt efter 20.00 igår och sov till 08.00 idag :)

Dagens planer är städning eftersom det inte blev av igår pga mina stackars fötter. Men idag mår de bra igen (än sålänge). Har ju ändå ingen bil hemma så det blir en städdag med lite bra musik :)

Ha en finfin dag :)


Skriva nu då?

Kan meddela er om att jag var rädd när det åskade förut.. Ringde Kristian men han hade inte tid att prata med mig :P Jag sa iallafall till honom att jag älskade honom om jag skulle dö ;) Höhö! Jag drog ur alla kontakter hemma och så pysslade jag lite med barnvagnen. När det hade slutat mullra la jag mig i sängen och kollade på tv.. Vaknade en kvart senare av att Kristian tittade på mig :P

Vi har nyligen kommit hem från McDonalds och jag kan meddela att allt var frid och fröjd där.. om någon undrar :) Nu ska jag ta en kalldusch!


Handlat

Nu har jag handlat hem lite mat :) Köpte också blöjor, tvättlappar, amningsinlägg, bindor, bomullstussar och salva till bebis ankomsten :) Känns roligt men lite konstigt att köpa blöjor? Men jag gissar på att jag ganska snart kommer tröttna på att köpa blöjor ;) Var också på babyproffsen och köpte myggnät och solskydd till vagnen :)

Nu är jag hungrig så jag ska hitta något gott att stoppa i magen! Tack lilla mor för hjälpen :)


SvettOlle :)

Jag somnade om lite förut ändå :P När jag väl la mig i sängen och glodde på tv tog det inte många minuter innan ögonen föll ihop.. Min gröt var ju gräsligt misslyckad så istället åt jag korv med bröd till frukost :P Det funkade finfint!

Nu har jag precis duschat och fått på mig kläder.. Svettigt säger jag bara! Men det funkar ändå ;)

Affären nästa!



Äckligt!

Godmorgon! Har varit vaken sen ca 04.45.. Haha icke normalt men så är det :) Ska iväg och handla med mamma sen så det känns inte som någon större mening att fortsätta sova :)

Sitter och äter "frukost".. Den är äcklig.. Det fanns inget smör hemma till mackorna så då vill jag inte ha mackor. Inte heller hade vi sylt eller mjölk hemma till gröten så jag äter havregrynsgröt med socker :S Det är sliskigt och sockret smälter på gröten, detta rekommenderas inte! Tur att det ska handlas idag :D


Mätt

Har nyligen ätit fläskfilé med klyftpotatis och bearnaisesås, det gillas :)

Just nu håller världens bästa man på och tapetserar det sista och sen är allt klart här hemma :) Imorgon ska jag städa och sen är det klart! Då är bebis hjärtligt välkommen ;) Tänkte handla imorgon också, måste ju ha hem lite blöjor, amningsinlägg och sånna saker :)

Skriver nog inget mer idag, ha en fin kväll!


Höhö, lite skoj!

Jag har tråkigt!
Jag saknar Kristian!
Jag vill ha en puss!
Jag är hungrig!

Det var nog allt gnäll för tillfället ;) Har sytt ihop mina byxor, det gick bra :P De är påväg att gå sönder på fler ställen men man kan ju alltid hoppas graviditeten ut iallafall, jag har verkligen ingen lust att spendera pengar på mammabyxor nu när jag behöver så mycket annat och stormagen ändå snart är borta :P Håll era tummar för mig och mina byxor ;)

Jag fick en jobbförfrågan förut, haha! Jag tackar nej till det! De på bemanningen vet ju om att jag ska vara mammaledig så jag vet inte varför de frågar om jag kan jobba, det är icke första gången de gör det :P Men så kan det vara.. Snart ska jag börja med maten :) Kött blir det idag, har icke bestämt mer än så.


Hett

Nu har jag äntligen varit iväg och köpt mina synålar! Jag ångrade mig ganska snabbt när jag gick utanför porten att jag överhuvudtaget hade gått ut men det kändes onödigt att gå upp för alla trappor igen så jag begav mig till ÖB ändå.. Nu kan jag meddela att jag är SVETTIG som få.. Jag skulle nog ärligt talat blir glad om det kom lite snö nu de två kommande veckorna :P Men sån tur lär jag knappast ha ;) Jag får helt enkelt svettas lite, tur att det inte är så långt kvar nu :)


Det gör ont

Jag har ont i nederdelen av magen.. En konstig ont.. Bebisen härjar för fullt där inne och har varit igång ända sedan jag vaknade, vilket är ovanligt. Men eftersom det verkar finnas bra med utrymme där inne så gissar jag på att den kommer stanna några veckor till :P

Nu är det äntligen lunchdags!


Nu så...

Nu är jag inte sur på bloggen längre ;) Har tagit mig en behaglig dusch och nu sitter jag och är hungrig.. Känns som det är lite för tidigt för lunch och frukost har jag ju redan ätit så jag får så snällt vänta :)

Tänkte berätta om en konstig dröm jag hade på morgonkvisten.. Den började med att jag skulle på en vanlig rutinkontroll hos barnmorskan. När jag kom in i barnmorskerummet så var det en stor dubbelsäng där och det satt massa barnmorskor i den och spelade kort. Jag satte mig och spelade med dem en stund. Sen skulle någon tjej göra en gynundersökning i samma rum som jag var i och plötsligt drog de ut en bebis ur henne men fötterna först.. De höll bebisen i fötterna en stund och den dinglade fram och tillbaka. När jag tittade på min mage så var den borta så det var min bebis som hade kommit ut ur den andra tjejen :S Barnmorskorna tvättade bebisen lite och sen gick jag ut till Kristian som satt i väntrummet. Det var en pojke och en låååång sådan :P Haha.. Sen vaknade jag så där var drömmen slut.. Men skum var den allt!

Nu ska jag sitta och vänta på att det blir lagom tid att äta lunch :P Efter det tänkte jag bege mig iväg och köpa synålar så jag får något gjort idag :)


J*vla SKIT!

Hade precis skrivit ett JÄTTELÅNGT inlägg och plötsligt försvann det bara!!! Har ingen lust att skriva om allt för nu är jag lite tjurig! Kanske skriver sen..Hejdå


Fooooooooood

Jag är hungrig nu! Sitter och väntar på min man så han kan äta med mig, pannbiff, potatis och gräddsås blir det ;) Inte illa måste jag säga..

Efter en timmas matlagning har jag ont i fötterna så jag skulle kunna avlida! Skönt att slippa den här svullnaden om några veckor. Nu är jag törstig..


Kiwipaj och musik

Här sitter jag och ruttnar :) Har bakat en kiwipaj.. Den blev sådär men det var nog jag som gjorde lite fel :P Kunde kanske ha blivit gott :) Vem vet..

Sitter här och lyssnar på Crashdiets nya album, i like it!

Här får ni ett smakprov!





Hej halsbränna

Sen sist har jag frullat, glott på tv och sovit, kanoners! Förstår inte varför jag är så trött men så är det..

Vet inte vad jag ska hitta på.. Vill hellst inte ta mig ut för då kommer jag svettas ihjäl och jag har ingen lust med det! Kanske köper synålar senare när det är lite svalare ute. Kanske ska baka lite? I think so :)


Vecka 38

Du
Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 – 18 cm ovanför naveln.

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta. Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.

Barnet
Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Egna tankar
Inga förvärkar och inga andra tecken heller på att en förlossning ens är i närheten.. Suck! Det är väl bara att vänta, ut kommer den ju förr eller senare. Jag har foglossning varje dag och just nu är ALLT jobbigt. Jag flåsar vad jag än gör och svettas alldeles gräsligt mycket. Feta fingrar och fötter och domningar överallt helatiden.. Kom nu bebis!


Måndag

Godmorgon i dimman, för det är precis vad vi har här!

Min kära man har precis åkt till jobbet, därför är jag uppe och härjar nu :P Har svårt för att somna om direkt utan jag går gärna upp en stund och sen tillbaka till sängen :)

Idag ska jag till ÖB och köpa synålar om det finns, sen tänkte jag sy ihop mina byxor som är trasiga.. Har ingen lust att köpa nya mammabyxor nu när det bara är några veckor kvar av graviditeten så jag syr lite istället. Kanske kan sy lite på mitt drapperi också som ska bli gjort någon gång :P Höhö, får se!

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen blir det frulle och tillbaka till sängen. Ha en bra dag!


Kräkas lite kanske...

Usch vad jag är mätt! Gissar på att det är självförvållat ;) Men jag tycker om att äta och det är lika bra att passa på nu för när bebisen är ute ska jag gå ner typ 30 kilo och bli hurtig som fasen.. Eller det är väl tanken iallafall men det kan ju ändras ;) Mohaha!

Nu ska jag bada sen ska jag krypa ner i sängen och glo på tv!


Dansuppvisning och svett

Vi var som sagt på dansuppvisning igår. Ingen höjdare att sitta på en hård stol och svettas i två timmar men det var kul att kolla på danserna iallafall :) Det var mycket balett, vilket inte jag är överförtjust i men man kan ju inte vara nöjd med allt jämt :) Det var iallafall roligt att titta på de minsta när de skulle dansa, de sprang mest runt och såg söta ut ;)

När vi kom hem åt vi varma mackor och glodde lite tv och efter det somnade vi. Jag har drömt mardrömmar inatt så när jag blev kissnödig hoppade jag lite extra i sängen så Kristian skulle vakna och så fick han följa med mig ;) Haha! Vågade inte gå själv :)

Imorse var jag äckeltrött! Låg och slöade i sängen till 10.30 och jag är fortfarande jättesömnig. Vet icke vad det är för fel på mig men jag har väl bara en tröttdag idag.. Svettas gör jag också så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Ska sluta gnälla nu, bara tre veckor kvar till bf idag :)

Här kommer lite dansbilder från gårdagen!


Streetjazz


Syster min :)


Jennifer i svart jacka :)


Några av de små :P


Daniellas discogrupp tror jag



Äckelvärme

Blöööö för att vara gravid nu säger jag bara! Tog mig en kalldusch för en stund sedan. Efter det klädde jag på mig och bara av det var jag precis lika svettig som innan duschen! Äckligt.. cyklade iallafall till slagstaglass och träffade Cattis, Pine och Jenny en sväng :)

Sitter hemma nu och svettas.. Kan inte förstå hur jag ska överleva en två timmar lång dansuppvisning UTAN paus :O Men det får väl gå ändå :P Höhö!

Ska dricka saft nu, hejdå


Lördag

Hej och hallå!

Gårdagen var trevlig, vi åkte till pappa till 17.30 ungefär och där fick vi lasagne :) Blev glass och kaffe til efterrätt, smaskens! Det tackar vi för :) Runt 20.30 åkte vi till statoil och köpte lite chips och grejer sen bar det av hemåt.

Idag har vi frullat och jag har badat.. Kristian håller på och slipar väggarna nu så snart blir det tapetsering :) Skönt att allt hinner bli klart innan bebis kommer! Har inte så stora planer idag, vi ska kolla på dansuppvisningen ikväll som Jennifer är med i :) Daniella dansar också där så det ska blir kul att se henne, har inte sett när hon dansar på evigheter!

Nu ska jag surpla i mig mitt kaffe, bye!


Du, det vore gott med glass...

ONT I FÖTTERNA! kan jag börja detta inlägg med, för det är precis vad jag har! Men det får man väl leva med i några veckor till, sen ger det sig förhoppningsvis :)

Vi har varit iväg och åkt lite. Började på bolaget och efter det blev det en sväng till dansstudion som var stängd. Därefter blev det en sjukhusvistelse och sen vidare mot studion. Slutligen stannade vi i affären för jag ville ha glass ;)

Nu har vi precis ätit varsin hamburgare och jag sitter och tittar på min kära man som spacklar väggarna :) Ska nog snart hänga tvätt och sen blir det ett bad. Åker väl till pappa efter 17.00 i guess..


Fredag

Hallå alla människor!

Jag vet att jag är usel på att blogga men när min kära man är hemma myser jag hellre med honom än att blogga :) Så ni vet...

Iallafall så hade vi en mysdag igår.. Pappa var klar med tvättmaskinsskruvning vid ca 12.00, TACK pappa :) Då körde vi hem honom och så åkte vi till någon ATG och kollade min sönderrivna lott :P Den gick som tur var att kolla och jag hade vunnit 24 kronor, inte illa pinkat! Hihi.. Därefter åkte vi till Ming Palace och köpte mat, gott! Hemma så åt vi (såklart) och resten av dagen gjorde vi inte så mycket vettigt, mest tv tittande.

Idag har vi lite mer att pyssla med.. Kristian har precis grejat lite med tapeterna lite senare ska vi åka till studion, till sjukhuset och så måste vi till dansstudion och köpa dansbiljetter inför morgondagen :) Ikväll ska vi till far min som skulle bjuda oss på mat :)

Detta var dagens planer, få se om jag skriver mer idag :)


Vi fixar!

Har en fixardag idag! Pappa är här och grejar med vår tvättmaskin som jag ville göra rent och Kristian har sat igång att hyvla tapeterna i köket så snart blir det nytapetserat ;) Ingeborg sitter brevid mig och ser dum ut och luktar allmänt illa :) Själv gör jag inte så mycket nytta, har ONT och är fet :)

Kanske skriver mer senare!


Slödag

Ibland är det härligt med dagar då man inte gör ett smack! Har tvättat lite idag bara men inte gjort något mer vettigt.. Låg i sängen ett tag förut och glodde på tv och nu har jag precis tagit dagens andra bad :) Lovely! Jag tror inte att jag har så mycket mer att meddela för tillfället :P


Varför gjorde jag så??

Igår var jag och köpte en Harry boy på dagens dubbel för 20 kronor.. När jag kom hem satte jag mig vid datorn och glodde lite och helt plötsligt rev jag sönder min Harry boy!!! Varför gjorde jag det? Jag bara rev den på mitten och när jag hade gjort det tittade jag bara på den och undrade vad f*n jag hade gjort! Tänk om det är vinst på den.. Ibland kräks jag på mig själv och på min förvirrade hjärna!


Hellööö everybody

Jag börjar väl inlägget med godmorgon som vanligt eftersom det är just en god morgon ;) SÅ GODMORGON!
Det blev lite sovmorgon idag, skönt :) Sov till 08.30 och nu har jag precis ätit frukost som bestod av två mackor men jag är fortfarande jättehungrig :O Jaja, kanske äter lite frukt sen.

Idag händer ingenting, tänkte kanske sätta mig på balkongen en stund sen när solen behagar att komma dit :) Sen MÅSTE jag plugga matte idag, är dålig på att göra det. Behöver också försöka mig på att sy lite, vilket jag också är dålig på.

Ha en bra dag gott folk!


Pyssel

Försökte ta loss gummiringen från tvättmaskinen förut men det gick inget bra :P Tänkte göra rent den med klorin eftersom den är vidrig men lyckade icke så jag får vänta till torsdag istället då pappa kunde komma hit och hjälpa mig :) Jag vet att jag grejar mycket med den där tvättmaskinen men jag vill göra rent den så gott jag kan, den tvättar ju ändå kläderna jag har på mig varje dag :) Och det är lite tidsfördriv ;) Eftersom jag inte fick bort ringen så bestämde jag mig för att göra rent badkaret istället :P Gjorde rent det med klorin så nu luktar det badhus i hela lägenheten.. Men rent blev det ;)

För tillfället sitter jag och väntar på att Kristian ska komma hem med polkagrisar från Gränna :) Och så vill jag ju såklart pussa på karln för jag har inte sett honom sen 05.00 imorse och det är lång tid ;)


Systerdag

Hej hopp! Dagen har varit trevlig måste jag säga :) Började med lunch hos mamma efter 12.00. Därefter fick jag med mig min kära syster till Willys. Handlade lite mat och andra fina saker och sen åkte vi och köpte slagstaglass, smaskens! Hon hjälpte mig upp för trapporna med mina varor och sen åkte vi vidare till ÖB där jag köpte plasthandskar, tvättmedel och babyolja. Körde hem henne efter det och nu har jag nyligen kommit hem :)

Nästa projekt blir att göra rent gummiringen i tvättmaskinen för den är jättesnuskig :S Plasthandskar på!


Goodmorning sunshine

Morrn! Fint väder ute idag :) Det gillas!

Dagens planer består av att åka till Willys och handla lite, det behövs.. Min kära man är i Jönköping idag på någon kurs :/ Han åkte vid 05.00 imorse och kommer nog inte hem förrän runt 19.00-20.00 ikväll.. Tragiskt men sant.. Tur att det är långhelg sen så jag kan pussa på min man i flera dagar ;D

Nu ska jag äta lite frukost tror jag.. Finns inget pålägg hemma men det får duga ändå :P Ha en toppen dag i solen :)


Prickig fot

Hohoho! Har nyss ätit lite, smaskens :) Min älsklingsman ligger i badet och är söt! När han har badat färdigt så ska vi krypa ner i sängen och bara myspysa, förhoppningsvis får vi sova inatt :P

Min fot är prickig, vet icke varför. Det svider och kliar iallafall.. Men det går nog över.

Önskar er en god natt!


Äntligen hemma!

Har haft en bra dag!

Började med att hämta Kristian vid 10.30. Vi åkte till barnmorskan och allt var frid och fröjd. Mitt sf mått hade växt 3 cm sen sist :O Så nu låg det på 34 cm :) Bebben är fortfarande inte fixerad..

När vi var klara körde jag honom tillbaka till jobbet och sen åkte jag till Fröslunda och hämtade morfar och mormor. Åkte till ÖB med dem och sen for vi till mor och fikade. Körde hem dem runt 13.30 och sen åkte mamma och jag till Strängnäs :) Har kommit hem för en stund sedan och nu har jag suttit och pysslat lite :) Väntar på att min man ska komma hem så vi kan äta lite :)


Bye bye

Nu åker jag och hämtar min älskling på jobbet och sen bär det av till tant barnmorska :)

Ha en bra dag everybody!


Vecka 37

Du
Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben. Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

Barnet
Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

Egna tankar
Det här är inte roligt längre.. Svårt att andas och foglossning som inte är skön. Ryggen är paj och fötterna är om möjligt ännu mer paj.. Jag får gnälla :) Det mesta är iallafall klart här hemma så kom nu bebben, vi längtar efter dig!


Sleepless night

Hallå! Natten har varit.. vaken! Började med att jag vaknade vid 02.00 och gick och kissade. Kristian kunde inte somna om då så vi slängde på tvn och låg och tittade någon timma.. Sen låg vi båda två och vred och vände till ca 04.30.. Höhö, härligt.. not! Skulle gärna vilja sova de sista veckorna nu när jag kan men så kan det vara :)

Idag ska jag till barnmorskan 11.00. Efter det ska jag hämta upp morfar och mormor och sen bär det av till ÖB, de ville handla lite där :P När det är avklarat åker jag till mamma och till sist åker vi till Strängnäs en sväng :) Synd bara att jag har en "böldag". Har lust att grina för ingenting.. Ska låta bli ;)


Bad day

Har ingen vidare bra dag idag, är trött, har ont och på dåligt humör.. Usch usch! Foglossning för tredje dagen i rad.. Men nu ska jag sluta gnälla :)

Har precis kommit hem från min mor där vi var och fikade.. Just nu håller min man på med maten så vi ska väl förhoppningsvis äta om en stund. Skriver inget mer idag, natti!


Söndag

Hallå! Igår åkte jag och Jennifer till tuna park en sväng. Efter det bar det av till Coop där vi köpte godis :)

Vid 13.00 åkte vi till Kristians syster på ett års kalas :) Vi köpte en leksaksmobil som låter och blinkar. Fikade, pratade lite och sen begav vi oss hemåt vid 15.30. Då packade vi ihop Jennifers grejer och sen bar det av till stallet där hon skulle sova. När jag kom hem var Kristian hemma från studion och vi åt mat :) Sov nästan hela kvällen :)

Idag ska vi till babys farmor och farfar en sväng.. Vid 12.00 ska vi hämta Jennifer och vid 16.00 ska hon till dansen, då passar vi på att fika hos min mor..

Skittråkigt inlägg men jag orkar inte skriva nu :P


Hej igen

Nu är jag tillbaka ;)

Gårdagen blev lugn.. kan den bli annat när man är höggravid och fötterna är så svullna så de blir blåa?. Jag var tvungen och ringa mamma för jag trodde att fötterna skulle ramla av :P Haha.. Vi handlade lite, körde Jennifer till stallet, hämtade henne, åt tacos och glodde på Talang och Modern family.

Idag då? Kristian ska till studion vid 11.30 så åker jag och Jennifer och köper någon present åt hennes kusin och efter det blir det ettårs kalas :) Mer än så är inte planerat, vet inte riktigt när Kristian kommer hem, det visar sig :)

Snart ska jag bada!


Feta fötter

Åkte till Camilla vid 10.00 :) När jag skulle gå hemifrån var fötterna så feta så jag knappt fick på mig skorna :O Och jag brukar bara kunna "hoppa i" mina skor.. Taskigt!

Iallafall, hos Camilla drack vi kaffe och åt lussebullar :P Pratade lite med Alexander också, sötnosen :) Vi for iväg en sväng till Willys och sen körde jag hem dem igen. Nu är jag hemma och försöker minska min fotstorlek en aning. Skulle behöva bege mig till jobbet och hämta mina foppatofflor som är där (förlåt baby, ska BARA använda dem när du inte ser) ;)

Jag gissar på att Jennifer dyker upp om ca en timma så jag ska duscha lite innan dess (blir svettig av ALLT) och sen blir det sängläge!



Fredag

Hej hopp! Är trött som en bäver, varför vet jag inte, somnade tidigt igår och sov till 07.45.. Men så kan det vara, nu måste jag iallafall vara vaken för vid 10.00 bär det av till Camilla och lilla Alexander :) Kanske hinner sova en stund när jag kommer hem innan Jennifer kommer hit? Visar sig!

Idag är det förhoppningsvis sista dagen min man tillbringar i studion. Jag saknar den honom! I helgen ska vi kramas i massor :)

Nu blir det bad!


Göra nu då?

Åhhhhhh vad tråkigt jag har! Finns inget att hitta på :P Har precis badat och tagit på mig nattlinne så ut ska jag icke.. Skulle behöva plugga matte men när jag öppnade boken och såg alla übersvåra tal stängde jag den lika snabbt igen :S Det är fasen inte lätt att plugga matte på distans när man är lite halvtrög ;)

Ska nog kolla på Greys Anatomy :P


1 månad kvar!

Kom på att idag är det exakt en månad kvar till BF :) Spännande! Lillklutten är såklart hjärtligt välkommen ut lite tidigare men har en känsla av att det inte blir så :P

Håller på med kyckling just nu och väntar på att darling ska komma hem och äta med mig innan han åker igen..

Vi har haft lite konstigheter med vår "nya" tvättmaskin som vi tog över efter Kristians farmor och farfar när de flyttade. Det har inte kommit in vatten i tvättmedelsfacket och så har det tagit evigheter innan tvättmaskinen börjar tvätta för det har tagit sån tid att fylla den med vatten. Idag kom jag på felet, slangen som fyller på vatten i maskinen har varit böjd!!! Sådär ihopklämd så det knappt kommer något vatten.. Hur dum får man bli? Varför har jag inte tänkt på det tidigare? :) Jaja, nu är det löst iallafall!

Ris nästa!


Jag tycker inte om!

Nu ska jag berätta för er vad jag inte tycker om. Det är såna här "vad-jag-gjorde-idag-bloggar". Tycker de är APtråkiga att läsa (sålänge de inte handlar om barn eller graviditeter för det är mitt stora intresse just nu :P)..Men ändå läser jag dem :P SÅÅ varför har jag en sån blogg själv då? :P Jag antar att jag inte kommer på något vettigare än mitt liv att skriva om :P Höhö! Jag menar inget illa, folk får ju blogga om vad de vill och ingen har ju tvingat mig att läsa de bloggarna :P

Ville bara klämma ur mig det.. Jag har ändå kommit på att det är riktigt kul att ha bloggen för eget bruk. Här kan jag gå tillbaka och se när jag kände första sparken, när jag gjorde gravtestet och sånna saker :) Så det kanske är därför jag (och alla andra) har våra vardagsbloggar.. Vad vet jag? Jag bloggar nog för framtiden, för att se vad vi har gjort (för allt kommer man inte ihåg i huvudet) och för att lätta hjärtat en aning.

Någon som vill dela med sig om varför ni bloggar? :)


Gutten morgen

Hej och hallå! Kvällen igår var slö, jag låg och kollade på Greys Anatomy och badade fotbad.. säger man så? Aja.. drack te gjorde jag också :) När Kristian kom hem la vi oss i sängen och slocknade ganska snabbt båda två :)

Nu har jag varit vaken i två timmar men har legat och glott på tv :) Vad som händer idag har jag ingen aning om.. Blir nog en slö dag.. Är sugen på att baka småkakor men vet inte alls vad, vi får se hur det blir med den saken.

Nu ska jag nog snart ta mig ett oljebad, man blir så mjuk och len :)


Ensam igen

Jag la mig och glodde på tre Greys Anatomy avsnitt förut :P Efter det tog jag ett bad med olja och mitt i badet så ringde min man och sa att han var påväg hem och frågade om jag ville börja med maten, visst kunde jag det! Så upp ur badet och på med pastan och köttfärssåsen!

Nu är maten avklarad och Kristian har precis åkt till studion så jag är ensam igen. Men ikväll ska jag nog vara hemma, blir att kolla lite mer på Greys Anatomy och så skulle jag behöva plugga matte.

Någon som har koll på vilket datum föräldrapenningen betalas ut?


Finfix

Nu är jag hemma igen! Försäkringskassan gick sådär.. Blev inte speciellt mycket smartare men så kan det vara, får väl klura mig fram till hur jag ska göra :P Åkte till ÖB efter det, kom hem med tvål, schampo, balsam, babyolja, energidrycker till Kristian och några självhäftande krokar (eller vad man nu kallar dem). Kanoners! Så nu har jag hängt upp en liten hylla i badrummet och så har jag hängt små krokar över skötbädden som jag kan ha små handdukar på :)

Kan inte lilla bebisen komma ut snart? Det finns inte så mycket mer att fixa hemma nu :P


Ja

Nu har jag tagit min daliga "morgontupplur" :) Behagligt! Nästa projekt blir att masa sig in i duschen och sen måste jag till försäkringskassan och härja lite, bl.a kolla om de har kommit fram till min föräldrapenning och så måste jag fråga lite saker om alla deras papper.. FK är ju inte det smidigaste som finns alla gånger.. Men så är det :) Efter det blir det iallafall ÖB tror jag, de brukar ha lite billigare tvålar och sånt så varför inte handla där om man kan spara pengar? :D

Duschen nästa, jag luktar skunk!


Onsdag

Godmorgon godmorgon! Kan meddela att min paj igår blev suverän ;) Bara så ni vet :D

Igår testade jag min TENSapparat och jag tycker att den var ganska behaglig :) Kristian testade den på sina armar eftersom han hade lite träningsvärk efter allt trummande men han trodde att armarna skulle ramla av så det blev inte så långvarigt :P Men jag är nöjd med apparaten så den kommer användas fler gånger! Synd bara att jag inte når att fästa den själv på ryggen.

Idag då? Bra fråga.. Jag ska iallafall krypa ner i sängen och kolla på tv om en stund. Sen vet jag inte riktigt vad som händer, det kan vara skönt att ha en hemmadag :) Skulle behöva sy lite och så kanske det blir en liten sväng till pappa? Det visar sig, måste iallafall åka till affären och köpa tvål, schampo, balsam, babyolja och lite sånt.

Ha en bra dag och njut av solen!


Morfar och mormor

Nyligen hemkommen från en sväng hos morfar och mormor :) Åkte till mamma först och hämtade henne.. Fikade lite hos morfar och mormor :) Morfar pratade för sig själv och mormor tyckte att jag var väldigt rund.. Då syftade hon inte enbart på magen :P Tur att någon är ärlig iallafall ;) Men de är gulliga tycker jag!

På hemvägen stannade jag på ICA och köpte mjölk, bröd och lite sånt, känns som man handlar det jämt :O Men så är det! Nu tänkte jag baka en blåbär/hallon paj, hoppas den blir god! Önskar er en godnatt!


Sandra kan!

Det blev städning ändå! När jag väl kom igång rullade det på kanoners :) Torkade av lite överallt och dammsög bara, inget märkvärdigt och INGEN SMÄRTA :D Kanonskönt! Men den kommer väl bara för det.. Aja sånt är livet! Har också hängt tvätt i mängder.. Jag undrar var all tvätt kommer ifrån? Tror nog att det är någon som smyger sig in här och lägger sin tvätt i vår tvättkorg.. eller inte!


Grötlunch

Hellöö! Gick och la mig igen i sängen vid 08.00. Glodde på supernanny och sen sov jag till 10.30 ;) myyys! Nu sitter jag och äter havregrynsgröt.. Ska väl ta tag i städningen snart men jag har inte alls samma "städsug" som jag hade innan jag somnade.. "Hallååå, vart tog det väääägen?" Vi får se om det kommer tillbaka.. Finns ju annars fler dagar att städa på, jag är ju inte världens mest upptagna människa om vi säger så ;)


Nattens dröm

Morgon i  solskenet, mysigt :)

Jag åkte hem från mamma igår ca 19.00. Då tog jag mig ett bad och sen försökte jag mig på att sy.. Dumt måste jag säga, det gick inte som jag ville och jag blev tjurig :P Haha! Det blev tv istället. Kristian kom hem vid 21.00 :)

Inatt har jag drömt MASSOR av konstiga saker.. En dröm handlade om vår skötbädd, det fanns massor av fodral till den och jag visste inte alls vilket jag skulle välja.. lite konstigt! En annan handlade om att bebis kom. Förlossningen tog fyra dygn och var tydligen väldigt smärtsam men jag hade använt så mycket lustgas så jag kom inte ihåg någonting. När bebisen väl var ute gick vi iallafall till slagstaglass. Där var Caitlin och hennes mamma :P Sen minns jag inte mer av den drömmen :P

Idag tänkte jag iallafall ha en städdag.. Måste försöka planera in dammsugningen till en dag då jag inte ska göra så mycket annat för jag får SÅ gräsligt ont! Men det ska nog ordna sig :) I eftermiddag/kväll tänkte mamma och jag hälsa på morfar och mormor, har inte varit där på ca 2 månader :/ Det börjar bli dags nu!

Nu ska jag hälla i mig min juice! Have a nice day!


Hos mor

Här sitter jag hos min mor och syster och ser glad ut :) Ingeborg leker med sin Pingu :P Vi sitter och väntar på att pappa ska komma med fikabröd :)

Min man har åkt till studion och tagit med sig datorn så jag såg ingen större vits med att sitta hemma och glo i min ensamhet :)

Skriver nog inget mer idag, hejsvejs!


TENS apparat

Nu är jag hemma från sjukgymnasten och med mig hem fick jag en TENS apparat. Vi var bara två stycken i "gruppen" så det gick fortare än jag trodde :) Den där apparaten kändes ungefär som när foten/armen somnar men jag tror absolut att den kan göra nytta när man har ont. Ska testa på ryggen ikväll :)

Nu tänkte jag tvätta lite kläder och sen ska jag börja med maten så den är klar när Kristian kommer hem, han ska nämligen tillbringa den här veckan i studion så då tänkte jag ha lite mat färdigt så hinner han kasta i sig den innan han åker :) Ikväll blir det besök hos mor och syster!


Några bilder från gårdagen




Hamburgarna :)


Jag ser en aning besvärad ut :P


Stugan




Kärlek :)



Magbilder+Spjälsängen



Såhär ser vi ut idag, vecka 35+1 :)






Spjälsängen bäddad :) Dock kommer jag hinna bädda om den några gånger innan bebis kommer ;)



Vecka 36

Du
Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.
Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.

Barnet
Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Egna tankar
Nu är det lite tungt att andas ibland.. Det låter för det mesta som att jag har sprungit ett maratonlopp :P Halsbrännan är i full gång också och jag har ont i.. de nedre regionerna :P Det trycker och känns allmänt konstigt. Jag hoppas på en bebis ganska snart men tvivlar på att den kommer ut om fem veckor som den ska, blir nog snarare efter BF.. Men det får man ta :)


Måndag

Godmorgon i vårsolen! Riktigt trevligt att vakna när det ser ut som det gör ute :) Inatt har jag sovit gott faktiskt. Var uppe och kissade vid ca 04.30 men annars har det varit lugnt på "störningsmomentfronten".

Idag ska jag iväg till sjukhuset och träffa en sjukgymnast vid 13.00. Tänkte att jag skulle försöka få en TENS apparat :) Tror den kan vara behaglig för min stackars rygg och även när förlossningsvärkarna sätter igång. Det kan ju hända att det blir långdraget så man får traska runt hemma länge, vem vet? Inte jag iallafall :) Mer än så har jag inte planerat, går nog och lägger mig en stund sen och efter det blir det de vanliga rutinerna, dusch, hår smink, kläder mm :)

Ha en toppen dag!


En mysdag

Dagen har varit riktigt behaglig :) Vi åkte iväg till stugan innan 12.00. Grillade lite och satt i solen och myste. Kristians farmor och farfar, föräldrar och ena syster m. familj var också där :) Till 14.00 åkte vi hemåt och tog det lugnt en stund. Somnade gjorde vi också, behagligt med en tupplur mitt på dagen!

Har inte hänt så mycket mer. Mamma kom hit med bilen och sen körde jag hem henne :) Har nyss ätit och nu ska jag ta mig ett bad innan jag slänger mig i sängen och glor på humorgalan :)

Bilder från dagen kanske kommer imorgon! Sov så gott alla!


Bad update!

Hej hallå! Blev inget mer skrivande igår som ni säkert märkte, hade fullt upp med att mysa med min man ;P

Vi hade ju tänkt att åka till hans farmor och farfars stuga och grilla men vädret var ingen höjdare så vi var hemma hos dem och fikade lite istället :) Köpte också en tråd så jag ev kan hänga upp drapperiet som jag tänkte sy.. Jag+symaskin=bad combination! Men man måste ju försöka :) Jag var dessutom skapligt trött pga das Ingeborg och jag sov en timma på kvällskvisten. Det hände inte massor mer, lite pysslande hemma bara :)

Idag däremot ska vi ta oss ut till stugan i det fina vädret! Ser inte ett moln på himlen så jag hoppas att det håller i sig HELA dagen! Idag är det förresten 5 veckor kvar till BF! Känns som 5 år dock.. Men har man tur så tittar det ut en liten snart :) Men jag lägger som vanligt ut veckoinfo imorgon :) Tänkte försöka ta en ny magbild då också!

Ha en finfin dag i solen :)


Ingeborg

Natten har varit gräslig! Ingeborg fick inte ligga i vår säng och sova och hon protesterade med att fnysa, klia sig, slaffsa med tungan och låta allmänt jobbigt HELA natten! Vid ca 04.00 ledsnade jag så vi la oss i soffan, då sov hon så gott men jag sov desto värre. Du är icke välkommen hit mer Ingeborg!

Idag tänkte vi nog åka ut till Kristians farmor och farfars stuga och grilla lite, hoppas bara att det blir lite bättre väder :) Vet icke hur länge vi blir där, det visar sig :)


RSS 2.0