Godmorgon mina vänner!

Har ganska nyligen vaknat och tryckt i mig två mackor. Idag står det barnvagnstestning på schemat :) Kristians syster ska sälja sin :) Ska bli kul och jag hoppas verkligen att vi tycker om den så man slipper köpa en nyeftersom hennes är jättefräsh! Men det visar sig :)

Ska också på kalas ikväll hos Lilla kusin Tindra :) Resten av dagen har jag inga planer på så det återstår att se vad som händer :)


Äntligen kväller

Nu har vi flängt runt :) Var på tuna park förut och köpte present åt min kusin Tindra som fyller 4 år på måndag :) Och så köpte vi present åt Kristians systers dotter som fyllde 1 år igår :) Baby köpte sig ett par träningsbyxor också :)

Nu har vi precis käkat kycklingtacos, smaskens :) Nu ska vi glo på film, godnatt på er!


Trummorna är borta!

Cattis smsade mig förut och frågade om jag kunde köra hem henne :P Hon såg lite risig ut när jag kom med bilen ;) Haha! Hon fick skjuts hem och sen åkte jag och hälsade på mamma. Åt korv där och drack kaffe. 13.30 åkte jag och hämtade baby och sen for vi till stan för att bli av med trummorna. Karln som skulle köpa dem kom och jag är nu 1125 kronor rikare, det är aldrig fel :)

Vi har precis kommit hem så baby tar sig en dusch nu och sen bär det av till tuna park :)


Dagen

Nu har jag ätit upp mina mackor och pratat med baby i telefon :) Stackarn får jobba idag! Men han verkade glad ändå ;)

Idag ska jag åka och hämta honom från jobbet vid 14.00 och då åker vi direkt till mammas och pappas gamla lägenhet för att sälja trummorna eftersom det inte blev av igår. När vi är klara där blir det hem en sväng och sen Tuna Park och köpa födelsedagspresenter åt alla födelsedagsbarn :) Resten av kvällen återstår att se vad som händer och fötter! Ha en bra dag!


Det är lördag idag

Hej hopp! Idag var jag uppe med tuppen! Körde baby till jobbet och efter det skulle jag skjutsa Jennifer till stallet men när vi kom dit var det ingen där så vi åkte runt en sväng. 07.40 släppte jag av henne och då åkte jag hem och åt frukost. Glodde lite på tv och sen somnade jag och har sovit till nu, skönt ;) När jag vaknade så var jag hungrig igen så nu ska jag äta varma mackor ;)


Den är funnen!

Har hittat kameraladdaren nu :) Tänkte lägga ut en bild på min lilla dress jag köpte.. Eller min är det väl inte, det är till bebis såklart ;)



Har inte tagit kort på mössan och tofflorna med det får bli någon annan gång :)


I'm back

Har kollat på ännu ett avsnitt av greys anatomy och fixat mig lite :)

Jag sitter och glor lite efter bebiskläder men hittar inte mycket roligt.. Är det någon som vet var man kan få tag på en snygg sommar/vår/höst jacka åt bebisar? Verkar dåligt med sånt..


Hej

Jag har hunnit med att kolla på ett avsnitt av Greys Anatomy, plockat ur diskmaskinen, hängt tvätt och tagit mig ett bad sen sist ;) Ska nog snart göra mig lite nudlar för det blir inte mat förrän efter 19.00 ikväll så jag kommer hungra ihjäl om jag inte äter något ;)

Bebis i magen hälsar idag också, det sparkas för fullt där inne :)


En strålande dag

Idag är vädret kanon! Nästan så jag borde ta mig en promenad men vi får se vart dagen slutar :)

Vaknade för någon timma sedan och har hunnit slänga igång både tvätt och diskmaskin. Har också ätit frukost i from av havregrynsgröt, macka och blåbärssoppa ;) Så nu står jag mig nog till kvällen. Ska se om jag kan gräva fram min kameraladdare under dagen också, jag börjar sakna den.

Senare idag ska mina trummor väck :) Får 1125 för dem så det duger för mig, som ska ju ändå bort :) Och igår när jag var hos pappa så hade han hittat en bankbok som jag har letat efter i flera år så nu har jag 1400 extra där också ;) En trevlig månad :) Men bankboken går nog till bebissaker tror jag :)

Nej nu ska jag vika tvätt! Ha en bra dag!



En fartfylld dag!

Idag åkte jag och hämtade Camilla och Alexander vid 12.30. Vi begav oss mot Coop Forum. Jag som inte ens tänkte handla kom nog ut med flest saker från affären :D Haha så kan det gå. Vid 14.00 kom vi hem till dem och drack lite kaffe och så passade jag Alexander när Camilla hämtade Tindra så slapp hon släpa ut vagnen i snön. När Tindra kom hem visade hon sina Hello Kitty saker och hon bjöd oss på lite mat ;) 15.30 åkte jag och hämtade baby och vi åkte hem och åt korv med bröd :)

Vid 17.00 åkte jag och hälsade på pappa. Han ville ha hjälp med att skaffa en mailadress :P Hjälpte honom också att få fler kanaler till tvn och så fikade vi. Kom hem för ca en timma sen och har precis duschat. Ska snart mysa med baby :) God natt!


Oj

Glömde säga att det finns en marinblå body också för er som är intresserade ;)


Bebiskläder

Har tagit lite bilder från Nameit :)





Strumpor :)



Byxor :)


Tröja :) (Det är små elefanter på den men det kanske inte syns)

Köpte också ett set med byxa, tröja, tofflor och en mössa med massa får på och två vanliga vita bodies :)


Gah!

Vad fasen här hänt med blogg.se?? Det såg helknepigt ut när jag loggade in och jag blev nästan lite rädd :O Haha menmen!

Igår kväll var jag ute och åt på Harrys med Pine, Cattis, Bo och Jenny. Det var trevligt :) Åt oxfilé som jag fick grilla själv på en sten, krångligt men det funkade. Förrätten blev någon macka med vitlök och tomat och till efterrätt tröck jag i mig vit chokladmousse med någon hjortronsylt, helt okej :) Kom hem runt halv nio och öppnade mitt paket med bebiskläder som hade kommit :) Tänkte ta kort men batterierna på kameran var slut och laddaren verkar ha kommit bort i flytten :( Men ska leta som en galning och i värsta fall får jag väl köpa en ny.

Vaknade för ca en timma sedan och har ätit lite frukost, flingor med mjölk, macka och blåbärssoppa. Ska till Camilla sen och så skulle jag behöva åka förbi jobbet och lämna in papprena om mammaledighet. Får se om jag hinner det, annars får det bli imorgon. Nu ska jag snart duscha, hejdå.


Uppåt

Idag har jag legat hela dagen.. Glott på Greys Anatomy och glott på datorn, det är vad jag har gjort idag.. Har precis tagit ett bad så man känner sig lite fräsh igen. Ska iväg om en stund och äta på stan med Pine och Cattis, trevligt tycker jag :) Tror att jag behöver göra något just nu så det här blir finfint.

Lilla bebben sparkar för fullt i magen just nu, h*n vill nog bara säga hej till er alla där ute :)


Svacka

Morrn, vaknade 09.00 idag. Har som vanligt ätit frukost och nu sitter jag bara och glor..

Tror jag har gått ner i någon slags svacka, ingenting känns roligt just nu.. Sitter mest och bölar eller så ligger jag i sängen, blä! Hormoner kanske.. vet inte och bryr mig inte, nu ska jag glo vidare.


Misfits och gröt

Sitter här i min ensamhet och ruttnar bort.. Lyssnar på misfits och har ätit en skål med havregrynsgröt för en stund sen. Är inte på humör för någonting just nu så jag ska nog kissa och gå till sängen. Sov gott!


Morrn

Här sitter jag och har precis fått i mig en skål med havregrynsgröt, smaskens! Vet inte varför jag är uppe så tidigt idag men jag var pigg och då kan jag lika gärna gå upp och göra lite nytta. Tänkte gå runt här i området sen och leta efter tvättstugan så jag kan tvätta lite mattor någon dag, annars är det dåligt med planer.


Kväller

Nu har jag min darling hemma igen ;)

Vi har ätit mat, spagetti och köttfärssås :) Och så har vi nyligen tagit bort allt spackel från väggarna med en våt trasa så nu ska Kristian börja med tapetseringen :) Resten av kvällen lär vi tillbringa framför tvn.

Nu ska jag läsa bloggar, godnatt om jag inte skriver mer idag :)


Ny vecka igen

Det är precis vad det är! Sitter och väntar på att min darling ska komma hem. Jag har väntat i en halvtimma på att få pussa på karln och sen insåg jag att klockan bara är 15.30 och inte 16.30 som jag trodde.. Suck! Men den som väntar på något gott... ;)

Idag har jag tvättat (ovanligt), diskat, dammsugit och skurat bort massa spackel och glott på datorn.

Tänkte lägga upp en bild på vårt nytapetserade vardagsrum. Tavlor och gardiner ska upp snart och jag ska lägga dit en matta men allt måste tvättas först.


Vecka 22

Du
Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

Barnet
Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Egna tankar
Sparkarna blir allt hårdare och nu har det satt igång på vänstra sidan också :) Antar att det blir för trångt att klämma ihop sig på högra sidan hela tiden. Det är kul att kunna handla lite saker också :) Jag ska försöka vänta till vecka 26 innan jag handlar mer men jag kan inte lova något ;)



Såhär ser jag ut idag


Mätt och belåten!

Har inte haft så mycket för mig idag. Karlarna har grejat för fullt här hemma och Kristians mamma kom över och drack kaffe en stund förut. Vi gjorde lite mat så nu är jag mätt. Kyckling, potatis och sås blev det idag. Bakade även en kladdkaka förut ;) Smaskens!

Snart är iallafall tapetseringen i vardagsrummet klar så imorgon ska jag fixa lite med tavlor där inne tänkte jag :) Gardinerna får vänta en stund för vi har inte bestämt några som ska dit ännu. Nu ska jag glo på datorn som vanligt :)


Söndag

Vaknade runt 08.00 idag. Har glott lite på greys anatomy, ätit frulle och duschat :) Finnarna är igång med tapetseringen som vanligt och jag har precis slängt igång både tvättmaskin och diskmaskin för att försöka få lite ordning här hemma :)

Igår bäställde jag de första bebiskläderna :D Hihi! Kände att det börjar bli dags snart för i slutet av graviditeten är det inte säkert att jag orkar handla så mycket och dessutom blir det svindyrt om vi ska köpa allt samtidigt.. Jag går ju ändå in i vecka 22 imorgon så det börjar nog bli dags nu! Det var också ganska billigt så jag passade på :) Köpte 3 bodys, 2 par byxor, 3 par strumpor, 2 tröjor, 1 mössa och 1 par "tofflor" :) Handlade från internet så jag lägger ut allt på bild när jag får hem det :) Köpte lite i strl 50 och resten i 56, man vet ju inte hur stor bebben är och köper jag allt i 50 så finns ju risken att det är för smått men köper jag bara 56 så kan det ju vara för stort i början så jag varierade lite :) Känns nästan som att det här kommer att räcka i klädväg, iallafall till bebben kommer. Men eftersom det är så galet kul att handla finns ju risken att det blir mer ;) Nu ska jag ta tag i tvätten!



Tuna park

Har varit på tuna park med min syster idag :) Kollade in pappas nya lägenhet när jag hämtade henne :) Han flyttade dit idag så i samma veva kom han hit med den andra soffan. Lägenheten var fin och det finns bubbelbad i den ;)

Vi for iväg och jag köpte en klänning/tunika, två Opeth skivor till baby och en ny foundation eftersom min är slut :) Köpte också lite paket till Ingeborg som fyller tre år idag ;) Hon fick en pingvinleksak och nån hundgodis. Vi åkte och "firade" henne hos mamma :P Drack kaffe och glodde lite. Efter det åkte vi till gamla lägenheten på fristadstorget och hämtade lite saker. Sen köpte vi lite mat till pappa eftersom han inte hade något och jag skjutsade hem Daniella sen :) Har ganska nyligen kommit hem och nu ska jag mysa i sängen med baby medans hans pappa tapetserar :P



Här är jag!

Så hade Tindra sagt :)

Nu sitter jag och glor, mätt och belåten. Vi åt pizza för en stund sedan, blev ingen tid eller ork över för matlagning idag. Finnarna är igång med spackling/slipning/tapetsering i vardagsrummet så jag håller mig återigen undan. Sitter med min kaffekopp och vill bara köpa köpa köpa massor av saker. Tyvärr tillåter inte ekonomin det men så småningom ska det handlas :)


Städning..

Som vanligt har jag städat.. Haha det är en sysselsättning jag har när jag är rastlös och inte har något bättre för mig :P Jag har fixat graderoben, diskat, plockat ur diskmaskinen, torkat av diskbänk och spis, städat toan och handfatet, städat badkaret och handfatet där inne och så har jag gått och torkat av lite här och där i köket :P Så nu ser det bättre ut än förut. Snart kommer min darling hem också, då ska jag ge honom en jättepuss!


Äntligen fredag!

Godmorgon! Vaknade för en stund sedan och har tryckt i mig frukost i form av flingor, fruktsoppa och rostade mackor ;) Smaskens men nu är jag mätt. Idag ska jag plocka undan lite i köket (det ser förj*vligt ut) och så ska jag lägga in mina kläder i de nya "klädhängarna" jag köpte igår :) Ikväll blir det väl fortsättning av spacklingen och så blir det fredagsmys förstås ;)


Babygalen

Jag har blivit alldeles tokig i mitt lilla huvud efter den där bebisen :P Jag vill handla precis allt jag ser men det blir ju dumt om jag gör det och dessutom känns det lite tidigt att börja handla redan. Har iallafall köpt en resesäng/skötbord på tradera som kan vara bra att ha om man ska iväg någonstans :) Det var billigt så varför inte :) Man kan också packa ihop allt i en liten väska så det tyckte jag passade bra :) Dock är det blått men det spelar ju ingen roll, både flickor och pojkar kan väl sova i en blå säng ;) Hihi!



För tillfället håller jag på och gör fläskfilé i ugn :) Hoppas det blir smaskens för jag börjar bli hungrig ;) Kristian och hans pappa håller på och spacklar i vardagsrummet och barnrummet. Själv håller jag mig undan för när finnarna sätter igång så vet man aldrig vad som händer ;)


Hoho jaja

Igår var jag och fikade med Linn och Emma på Wayne´s coffee. Myspys måste jag säga, kul att ses och prata lite skit :) Baby kom och hämtade mig när han hade slutat så då åkte vi hem och åt lite. Cattis kom hit och hälsade på en sväng sen :) Hon färgade mitt huvud och så drack vi kaffe och pratade om fina kvinnor :P Eller något sånt, haha! När hon gick så duschade jag och la mig i sängen och glodde på tv :)

Imorse körde jag baby till jobbet. Sen gick jag hem och sov till 10.30. Upp, duschade och sen åkte jag och lämnade mat till my darling, han hade ingen matlåda så jag skämde bort karln och köpte med mig McDonalds åt honom. Det är han värd ;) Åkte till mormor efter det och fikade. På hemvägen åkte jag förbi ÖB och köpte klorin och två förvaringshyllor till alla kläder :) Nu sitter jag och äter läkerol och ska snart åka och hämta min älskling!! Sen ska vi hämta tapeterna till lägenheten :)

Kan meddela att lilla ungen i magen har hittat min urinblåsa som tydligen är väldigt rolig att sparka på om nätterna :P Men det gör ingenting för jag älskar den lilla klutten ändå ;)



Idrottspass

Det är precis vad min unge har haft i magen inatt. Förstår inte att h*n har ork :P Dessutom är sparkarna riktigt hårda. Men det är väl bra att h*n är aktiv :)

Igår åkte jag till Camilla vid 13.30. Fikade lite och pratade med Alexander. När Tindra kom hem runt 15.00 läste hon sagor för oss :) Jag åkte och hämtade baby 15.30. Vi åkte hem och åt lasagne, smaskens :)

Idag har jag inga större planer, ska kanske träffa lilla Cattis sen, det var längesen! Vi får se hur min dag slutar :)



Tisdag

Här sitter jag och glor ut genom fönstret. Körde Kristian till jobbet imorse och sen gick jag och la mig igen. Vaknade inte förrän 10.30 men skönt var det att sova länge :) Hade kunnat sova en stund till men det fick vara. Åt frukost i form av två rostade mackor och lite flingor med mjölk.

Ska iväg till Camilla på en fika vid 13.30 men tills dess ska jag fixa tvätten och duscha lite. Kanske skriver mer ikväll.


Kommer inte på en vettig rubrik...

Har precis ätit, potatismos och köttbullar med brunsås blev det idag. Smakade bra! Har ingenting vettigt att säga nu förrutom att jag är på halvtråkigt humör idag och bara vill sova.. Hormonkvinnan..


Clean

Nu har jag gjort lite nytta. Har dammsugit, skurat golven, skrubbat soffan och gjort rent diskbänken :) Har också tvättat en maskin vitt så nu har mörktvätten precis åkt in i maskinen. Känns bra att få lite gjort. Jag passade också på att maila antal våder i rummen till hyresvärden så vi får hoppas att vi får tapeterna till helgen så att vi kan sätta igång då. Funderar på att ta mig lite lunch nu, har ingen större lust att laga någonting åt mig själv så jag kanske tar något lätt bara. Sugen på kaffe är jag också.. kaffe och smörgås kanske? Vi får se!


Vecka 21

Du
Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Barnet
Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och fingertopparna täcks av naglar.

Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen ”vetenskapliga” undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan råka på att bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. Generellt är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig lättare besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.

Egna tankar
Magen växer så det knakar och det sparkar för fullt där inne. Det gör ont vid hastiga rörelser så jag är lite försiktig. Det värsta är tröttheten! Står att den borde ha gått över nu men icke! Jag äter mina vitaminer och järntabletter som jag ska men det hjälper inte. Ska försöka röra på mig lite mer eftersom jag inte gör det så mycket, det kan ju orsaka att jag är trött.


En trädgren

Jag är trött! Har inte gjort mycket alls idag så det kan ju orsaka min trötthet. Hejdå


Kärlek

Morrn! Vaknade nyligen av att jag hade mjölk på hela armen.. hmm säger jag, det var inte roligt. Men jag vägrar sova med bh på mig också så det får väl läcka då, det är inget mer med det :)

Snart ska jag äta frukost med min man :) Hejdå


Lite halvskojig info

Befruktning skedde ca
Du har gått ?
Men du är i ?
Du är i
Du är i
Du har gått
Och har ca
Förlossningsdag ca +/- 2 veckor


Jaha ni, så kan det se ut.. Mjölken är fortfarande kvar verkar det som, det går att pressa fram några droppar om man vill :P Fast helst låter jag bli för det gör ont :P Känner även bebis som sparkar för fullt just nu. Förstår inte varför h*n bara håller sig på högra sidan, har knappt kännt en rörelse på den vänstra. Men det är väl inte hela världen :)


Läckage

Godmorgon! Vaknade för en stund sen, har precis duschat och ska snart fixa lite frulle ;) Arbetandet igår gick bra.
Imorse när jag vaknade hade jag en stor våt fläck på tröjan.. Bröstmjölk :P Mohaha! Jag tyckte att det gjorde ont och luktade äckligt så jag gick och duschade :P Om det ska börja komma redan så är det väl dags att köpa amningskupor men det kan ju också ha varit en engångshändelse som förra gången det läckte :) Dock var det mer nu men men :) Nu ska jag göra frukost åt mig och Jennifer :)



Fredag

Vaknade för en stund sedan och har hunnit trycka i mig lite frukost. Ska snart in i duschen och fixa mig lite, sen bär det av till jobbet. Har inte så mycket att skriva just nu och skriver nog inget inlägg när jag kommer hem heller men har en bra dag/kväll kära läsare :)


Torsdag

Idag är jag ledig, skönt! Mådde lite halv ruttet igår och inatt så jag var lite rädd att jag skulle bli sjuk eller åka på någon vinterkräksjuka men det har gett sig nu och jag mår bra igen, eller nästan iallafall, mår illa men det får man väl ta. Blir kanske att åka och storhandla sen. Ska iallafall jobba 12-21 imorgon, får se hur det går. Idag har jag inte gjort ett smack, har inte ens klätt på mig ännu! Jag har legat i sängen och glott på Greys Anatomy, jag tyckte att jag förtjänade en sån dag idag :) Ska snart plocka ur diskmaskinen och sen ska jag fortsätta glo på film, hejdå ;)


Arbeiten

Yes, det är vad jag har gjort idag. Gick upp 05.30 och duschade. Klockan 06.00 gick jag ut och skrapade rutorna på bilen och sen bar det av mot jobbet. Allt gick segt för mig idag och huvudet ville inte vara med. Ont i magen hade jag också. Slutade iallafall 13.30 och då åkte jag till Lundbergs och lämnade in tapetböckerna. Åkte vidare till mor och far och fick lite mat :) Sen körde mamma hem mig och jag tog mig ett bad. Efter det somnade jag, det är helt sjukt att jag kan vara så trött! Vet inte om jag behöver mer järntabletter än jag redan äter.. Får fråga barnmorskan nästa gång jag är där :)

Nu sitter jag och lyssnar på min älskade karl som pratar om hur köttiga kycklingbitarna är, han låter väldigt fascinerad (stavning?). Det blir alltså köttiga kycklingbitar och ris till kvällsmat :)

Måste också berätta för er att vår bebis verkar sömnlös! H*n sparkar dygnet runt och verkar aldrig sova ordentligt.. Men den klarar sig nog bra där inne bland alla ostbågar ;)



Hemkommen

Var iväg med mamma förut, Hon velade ganska duktigt fram och tillbaka men tillslut köpte hon en tv och en tvhängare som man kan vrida på. Hon blev också en dammsugare rikare. Själv köpte jag en ram så jag kan sätta i lite fina bilder där sen :) Fick en tröja och ett par strumpbyxor av mamma, det tackar vi för :) Och så köpte jag en gaspatron till vår soda stream eftersom vår är slut. Baby behövde inte jobba över idag så nu ligger han i badet Med en whiskey och en kopp kaffe. Min fina man :)

Vid 19.00 ska vi till Grappa där pappa skulle bjuda oss på mat eftersom han fyller år imorgon. Det blir nog inte så långvarigt, jag jobbar 6.45-13.30 imorgon och efter det ska jag svänga förbi hyresvärden eftersom vi har hittat silverfiskar hemma ><. Vidrigt men ska se om de kan göra något åt saken. Nu ska jag snart duscha, hejdå!


Tisdag

Usch ja! Idag vaknade jag 08.30. Har sovit i nästan tolv timmar men jag känner att det inte skulle skada med några timmar till, jobbigt att vara så trött hela tiden. Menmen.. Har vikt lite tvätt, duschat och ätit frukost så jag ska snart fixa mig och sen ska mor och jag åka och kolla på tv åt henne eftersom pappa får den andra. Vet inte vad som händer resten av dagen, tänkte iallafall dammsuga för det ser gräsligt ut på golven. Pappa frågade förut om vi hade tid att gå till grappa och äta med dem ikväll eftersom han fyller år imorgon, så vi får se om Kristian måste jobba över eller inte. Vore tråkigt om han måste det men det kan ju inte jag styra, sånt är livet.


Fika

Min dag började klockan 05.00, gäsp! Körde baby till jobbet och sen åkte jag hem och sov en stund igen. 09.15 vaknade jag och tog en dusch sen åkte jag till stan. Tänkte gå in på arbetsförmedlingen men det var så mycket folk så jag skippade det. Istället gick jag till försäkringskassan och lämnade in mitt moderskapsintyg. Åkte och hämtade Camilla och Alexander och vi åkte hem hit och fikade. Pratade och myste lite med kusinen också :) Vi åkte härifrån strax innan 14.30 och hämtade Tindra och sen körde jag hem dem. Efter det åkte jag till Lundbergs och hämtade tapetkataloger och skrev på nyckelkvittensen. Hämtade baby till 16.00 och vi åkte hem och åt falukorv och makaroner :) Händer ingenting ikväll, men det känns som att jag kommer somna tidigt. Nu ska jag göra lite nytta, Hejdå!


Besiktning!

Igår städade vi gamla lägenheten heeeeela dagen :O Klockan 17.00 var vi färdiga så då åkte vi hem och åt och duschade och 17.45 bar det av till Kristians syster där vi skulle sitta barnvakt. Barnen hade gjort massor med danser till musik så vi fick snällt sitta och titta ;) Söta var de! Hihi! Minstingen var arg och gapig men när hon fick sova och äta så blev det tyst. Vi satt där till 03.00 ungefär sen kom föräldrarna hem och vi gick hem och sov :)

Imorse fick vi gå upp skapligt. Gamla lägenheten skulle besiktas klockan 11.00. Den var godkänd så nu har man ett problem mindre :) Vi åkte hem till mamma och pappa och hämtade lite tavlor och sen åkte vi och handlade med Kristians farmor :) Har precis kommit hem och slängt igång både tvätt- och diskmaskinen. Ska äta lite om en stund. Har en HEMSK halsbränna just nu men det får man väl ta :) Hejdå!


Oj

Glömde förresten att säga att jag blev "tillbakaskickad" en vecka i graviditeten så jag har gått 19 fulla veckor imorgon. Går in i vecka 20 på måndag så därför lägger jag inte upp någon veckouppdatering då. 6/6 är nytt BF datum :) Nationaldagen ;)

Om en stund ska jag och baby åka och städa färdigt lägenheten :/


Ultraljud :)

Ultraljudet igår gick bra. Allt såg bra ut på lilla bebben och barnmorskan mätte ben och mage och lite grejor. Hon förklarade för oss vad allting var men jag tyckte mest att det såg ut som lite trassel i magen :P Haha men på vissa bilder ser man vad det är :)


Fråga mig inte vad det är för det vet jag inte :) Tror iallafall att det som är "vikt" på högra sidan är ett ben :)


Här är huvudet till vänster och så är det ryggraden som syns.

Huvudet längst till vänster på bilden och så ryggraden. Under ryggraden är en liten mörk fläck, det är hjärtat :)


Vet inte vad det här är heller :) Men jag tror att huvudet är vänt mot "kameran".


Armvärk

Nu har jag städat färdigt för idag, och ont i armarna har jag efter allt skrubbande. Jag har iallafall fått ordning på det värsta i badrummet, skurat lite köksskåp på ut- och insidan och torkat av lite fönsterlister. Känns som att jag har gjort väldigt lite med tanke på att jag var där i nästan tre timmar men allt tar ju sin lilla tid när det ska göras noga. Strax innan tolv ringde jag mor och frågade om hon bjöd på kaffe, det gjorde hon. Fick lite hamburgare där också men eftersom jag bara hade fyra kronor till parkeringsbiljetten så blev besöket inte så långvarigt. Nu är jag iallafall hemma och har precis duschat och smort in mig lite, är så himla torr i den här kylan! Ska snart fixa iordning mig och hämta min darling på jobbet :) Ikväll blir det jobb för mig så ultraljudsbilderna kanske inte kommer ut idag men håll utkik ändå :) Spännande!!

Ha en trevlig fredagskväll!


Sovmorgon.. not

Idag gick jag upp 05.30 :O Gnällde lite fint till karln att detta inte var normalt men det kanske det är när man jobbar ;) Haha! Jag åkte med honom till hans jobb och sen åkte jag hem igen eftersom jag behövde bilen idag. Somnade om en stund och vaknade 08.00 så nu har jag precis fått i mig lite frukost. Ska snart klä på mig och åka och städa.. Skriver mer sen :) Det lär kunna komma en bild på ultraljudet eftersom jag har scanner nu ;) Håll utkik!


Städat!

Vet inte hur många som orkade läsa mitt senaste inlägg för det blev ganska långt.. menmen :)

Idag åkte jag och skjutsade min syster till vilstabacken men hennes kompis buss var försenad så vi åkte till Hållsta och plockade upp henne. Tillbaka till vilsta och sen åkte jag me ilfart till jobbcoachen. Vi hade bara lite avstämning och sen gick jag. Åkte och hämtade upp Camilla och Alexander och vi begav oss till ÖB och köpte en massa städsaker och lite godis ;)

Vår färd fortsatte mot Odengatan och där städade vi för fullt. Camilla städade ur lite köksskåp och jag tvättade fönstrena och pysslade i badrummet. Finns fortfarande MASSOR att göra men det är skönt att det är lite mindre att göra iallafall :) Tack för hjälpen Camilla! Jag skjutsade hem dem till tre och då hämtade jag mor för hon behövde bilen och så fick jag skjuts hem :) Har precis duschat.

Jag tänkte fortsätta min städning imorgon men då börjar jag nog lite tidigare så man hinner med lite innan ultraljudet som är klockan tre :)

Nu ska jag vänta på att min älskade man kommer hem så jag får ge honom lite kärlek :) Det tycker jag om, han är bäst :)


Första sparkarna :)

Jag kände första sparkarna i tisdags kväll, det var jättehäftigt! Låg och funderade på om det verkligen sparkade eller om det var någonting annat men nu har jag känt så varenda dag sedan dess och dessutom känns det utanpå magen också så det måste vara bebben :) Myspysigt men jag förstår inte varför h*n sätter igång när jag ska sova jämt :P Som tur är så är de inte så enorma ännu så de stör inte min sömn :)

I tisdags efter senaste inlägget åkte jag och mötte Malin, Linn och Emma :) Vi tog oss en fika på stan, kul att se er flickor igen, det är ju inte varje dag. När jag kom hem pysslade jag lite sen gick jag och la mig.

Igår var vi i gamla lägenheten och rensade HELA vindsförrådet :O Jag ljuger inte om jag säger att det var MASSOR där inne! Förstår mig inte på min man som har samlat på sig alla de där sakerna men nu är mycket borta :) Vi var tre vändor till tippen med två bilar så det blev lite skit som skulle slängas och ändå var det mycket som vi skulle spara. Men nu är det färdigt och det känns bra. Vid 14.30 åkte jag och plockade upp mamma, pappa och Daniella och vi åkte ut till farmor och farfar och firade dem. Det var mysigt men VARMT! Småkusinerna var där och de var lika söta som vanligt. Tyvätt var inte lilla Emma med men henne får jag säkert se en annan gång :) Vi åkte hem runt 17.00 och då gjorde jag inte mycket, blev mest att ta det lugnt efter dagens slit. Förresten så lagade min kära karl våran diskmasikn så nu funkar den som den ska ;)

Idag ska jag iväg till jobbcoachen klockan 11.00.. Suck! Men det är sista gången nu iallafall så det känns bra. Undrar vad arbetsförmedlingen hittar på härnäst! Efter det ska jag hämta Camilla och Alexander. Camilla ska hjälpa mig att städa, det tackar vi verkligen för. Skönt att slippa hålla på själv med allt. Men innan jag gör något annat ska jag skjutsa min syster till Vilstabacken :) Nu måste jag kila, ha en bra dag!


Lägenhetsbilder

Här bor vi just nu. Kan passa på att säga att det ska tapetseras i alla rum och tavlor och gardiner ska såklart upp. Dessutom ska en soffa till in i vardagsrummet. Men ni får ett smakprov iallafall ;)



Sovrum

Sovrum

Vardagsrum, bordet ska stå åt andra hållet när andra soffan kommer. CD hyllor och lite annat ska också upp.



Köket

Barnrummet törs jag inte ens lägga upp bilder på ännu för där är allting kaos, vi ska väl försöka få någorlunda ordning där tills Jennifer kommer nästa gång.


Fixarfrasse

Oj vad jag har grejat idag! Och ändå är dagen inte slut :) Jag har diskat 2 gånger, städat diskbänken, tvättat, hängt tvätt, vikt tvätt, plockat undan i sovrummet, packat upp en kartong, slängt massa gamla kartonger och så har jag dessutom suttit vid datorn, ätit och duschat. Känns ganska bra att ha gjort lite nytta men ännu är det inte slut! Ska se om jag kan hitta på något mer att göra.. Imorgon ska vi försöka rensa hela vinden i gamla lägenheten och sen är det dags att börja städa eftersom det är besiktining på söndag. Men det kan nog bli bra :) Ska också hinna med att åka till farmor och farfar och fira dem, farmor fyllde i december och farfar fyller år idag, man får gratulera! Nu ska jag fixa vidare!


Bilder vecka 20 (19+3)



Vet inte hur jag lyckades få på mig samma tröja som förra gången jag la ut bilder men jag har andra tröjor också, jag lovar ;)


Kallt!!

Svinkallt ute idag :O -17 sist jag kollade. Heeeelt galet, men man får väl packa på sig lite extra kläder :) Har varit vaken i ca en timma. Har hunnit med att äta frukost och diska, lite halvjobbig eftersom vi inte har fått i diskmaskinen och så går det bara att använda den ena diskhon för den andra läcker.. Men det får man ta, förhoppningsvis blir diskmaskinen ikopplad i veckan :) Nu ska jag diska det sista sen blir det duschen för min del :)


Kväller

Dagen har varit bra. Jag gick och la mig i sängen efter senaste inlägget och somnade.. Sov till 12.45 för då ringde mor min och frågade om jag skulle med och kolla efter saker till hennes nya lägenhet. Det skulle jag så jag hoppade in i duschen och sen kom hon och hämtade mig. Först åt vi McDonalds och sen åkte vi runt lite. Jag köpte en toaborste, en toasoptunna och två nya lakan eftersom våra är för små. 15.30 mötte jag Carro och vi fikade. Köpte en tröja på Åhlens också och sen kom baby och hämtade mig. Nu har jag precis badat och nu ska jag äta kyckling och ris ;)


Vecka 20

Du
Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.

Barnet
Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

Egna tankar
Den senaste veckan har det inte hänt speciellt mycket. Känner fortfarande inga sparkar men det rör sig ganska fint därinne :P Ultraljud på fredag och det ska bli spännande att veta hur långt gången jag egentligen är :)


En ny vecka

Hej och goddag. Jag tänkte skriva ett inlägg igår men det försvann så då blev jag purk och stängde ner bloggen.. Så jag gör ett nytt försök idag istället :)

Lördagen var helt okej med tanke på att jag traskade runt på Raw nykter med en massa fulla människor :P Haha! Var lite rädd om min mage bara men den ligger nog rätt skyddad där inne :P Vi åkte hem när baby hade spelat klart.

Gårdagen spenderades till största del i sängen. Vi vaknade ca 11.30 och då begav vi oss till Subway och köpte frukost eftersom det inte fanns ett smack hemma. Mycket mer hände inte igår förutom att vi var och handlade en sväng.

Idag vet jag inte vad jag ska hitta på.. har lite disk att ta tag i och så ska jag kanske möta Carro vid 15.00. Ska ev simma med Emma också efter 16.00 men vi får se hur det blir :)

Första inlägget för i år :)

Nyårsafton var trevlig med god mat och dryck. Det tackar vi för :) Vi var hos Kristians syster som bor på andra sidan vägen bara. Spelade super mario och pratade en massa skit.

Igår gjorde vi inte så mycket vettigt. Var i affären bara :)

Idag har vi kört lite saker från gamla lägenheten till den nya så nu är det nästan bara städningen kvar :P Kristian är iväg och repar eftersom de ska spela på RAW ikväll. Jag har glott på en film och nu har jag precis tagit mig ett varmt bad för lägenheten är inte den varmaste. Ska nog börja fixa mig snart och vid 19.00 kommer babys systrar hit en stund innan vi åker till RAW. Kanske ses där? :)

RSS 2.0